четвртак, 19. октобар 2023.

Dnevna doza Lune -Oktobar 19


 Sunce i Merkur u konjukciji sa Južnim čvorom. Ova nedelja pojačava i neki poseban odnos sa univerzumom u karmičkom smislu. Predosećanja koja nisu jasna, često i nemiri koji su pomešani sa blažim strahovima. Ovaj kontakt može da nas odvede u istraživanja, veću okrenutost misterijama, teorijama zavera, ali ranjivoj komunikaciji. Negde i kontakt Sunca i Južnog čvora donosi manju nesigurnost, mali rakorak izmedju prošlosti i sadašnjosti, ali vreme kada je potrebno da odbacimo stare modele i da se okrenemo nekim ličnim transformacijama.Tačno možemo osećati šta treba da pustimo da ide svojim tokom ili spontano, a šta da odbacimo. U vreme ovog tranzita često se dolazi do istine neočekivano.Negde je poruka univerzuma da ono što smo naučili od roditelja treba da ostavimo po strani i pronadjemo svoj dnevni balans u nalaženju zadovoljstva. Treba maksimalno izbegavati robovanje pravilima, drugih, jer ovaj tranzit donosi osećanje razočarenja. 


Merkur iz znaka Vage naćiće se u inkonjukciji sa retrogradnim Neptunom i može doneti nesporazume, preveliku idealizaciju, laganje, zbunjujući uticaj na vaše okruženje ili neobične situacije.Čuvajte se negativnih ljudi ili njihovog uticaja! Može dolaziti do jake senzitivnosti ili pada samopouzdanja. Mir, izolacija, kreativni poslovi, osluškivanje svojih potreba biće potrebno kroz ceo dan! Ipak, neka čudna paranoja, sumnja, nemiri zbog nepoznatih razloga ili talasa plime mogu biti u porastu. Svaku informaciju ili papir koji dobijete, proverite. Bilo bi dobro da danas malo poslušate i svoj osećaj.



Juno je od juće u znaku Device u opoziciji sa retrogradnim Saturnom. Tu negde se pokreće pitanje empatije prema drugima, humanosti i služenja. Juno je inače asteroid kraljice, braka, ozbilnijih odnosa, porodjaja, žena generalno.Juno može pokrenuti prazninu u odnosima koji su rutinski, ali veći rad na sebi u fizičkom smislu. Ona traži trenutno više kompromisa na emotivnom nivou.


Mesec danas putuje znakom Strelca. Avanturizam, potreba za slobodom, oslobadjanjem, širinom, obrazovanjem, daljinama. Njegov kvadrat sa R Neptunom može doneti danas i dan pojačane senzitivnosti, emocija koje su ranjive, naglih promena raspoloženja, preosetljivosti i idealizma koji se posebno mogu osećati u večernjim časovima. Danas može biti povoljan dan za hobije, edukacije ili bitnije sastanke. Večernji časovi mogu ipak i povećati korisne razgovore, ali i emotivna upoznavanja.

Tomindan-Na današnji dan osnovan Kolarac
1940 rodjen je pozorišni i filmski engleski glumac –Michael Gambon“ Harry Potter“ u znaku Vage sa Mesecom u Blizancima.
1966 rodjen srpski reditelj Gorčin Stojanović u znaku Vage sa podznakom u Jarcu sa Mesecom u Vodoliji
1969 rodjen američki animator, glumac, režiser, stvaraoc „ Saut Park“ –Trey Parcer u znaku Vage sa Mesecom u Vodoliji.
1970 rodjen američki glumac poznatiji po komedijama –Chris Kattan u znaku Vage sa Mesecom u Blizancima.

Ipak mogućnost pozitivnih vesti mogu doneti naglo bolje raspoloženje na ličnom nivou od 21h. Povoljan sekstil Meseca i Sunca može doneti dan koji donosi spontanu kreativnost, neočekivano upoznavanje sa nepoznatim osobama, kao i vreme koje je idealno za meditacije, masaze, dobar san, oslobadjenje od starih navika.

Srećno - Astro Luna

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski