петак, 20. октобар 2023.

Dnevna doza Lune -Oktobar 20/22.10.2023.

 

Dobar dan dobri moji. Astro izvestaj danas ide duze jer sam na putu. 

Da vidimo kakav nam je kraj nedelje, s obzirom na pojačanje većeg broja aspekata i promena: 

Petak, 20.10.2023

Mesec do nedelje ranih jutarnjih časova u znaku Jarca. Opreznost, odgovornost, disciplina, čekanje, strpljenje, kolektivno osetljivo vreme. U povećanju reumatski problemi i nagle vremenske prilike koje neće pogodovati meteropatama. Mesec u sekstilu sa vladaocem R Saturnom nosi da ovaj vikend može biti lep za obnovu nečeg što stoji dugo. Možete praktično usmeriti svoju energiju na stare ciljeve, kućne poslove koji će vam doneti osećanje oslobadjanja ili pravljenja reda. Usmerenost na karijeru, prošlost, mala nostalgija i vazdušna melanholija, ali zrelost i usmerenost na prave vrednosti jesu povećani. Lojalnost i poverenje. 



Jedan od bitnijih aspekata je kazima izmedju Sunca i Merkura na 26 stepenu znaka Vage uz Južni čvor.Mogu povećati vašu emotivnu svest, ali smisao za komunikaciju, potrebu za putovanjima, dobre prilike na polju škole/ fakulteta, dobro vreme za posredničke i marketinške, javne poslove, kao i bitne susrete i vesti. Trudite se u vreme ovog aspekta da se direktno i jasno izražavate i kažete ono što iskreno osećate, kao i oslonite na svoje iskustvo i znanje. U suprotnom možete imati osećaj da ste nešto propustili. Dobro osluškujete svoje srce a koristite svoje znanje jer je ovo vreme velikih ličnih testova.Na kolektivnom nivou iako ima puno diplomatije u trenutnim pregovorima, današnji datum može biti politički sudbinski, kao i ceo vikend. U laznoj diplomatiji, mnogi će pokazivati čudnu moć pričajući o miru, a zapravo praveći sve veće sukobe.

Mesec će oko 14h imati snažan sekstil sa Marsom iz znaka Škorpije što donosi ubrzanje. Dobro za fizičke teže aktivnosti, akciju, neko budjenje, ili rešavanje dnevnih aktivnosti uz jači tempo. Mogućnost jačih emotivnih strasti, susreta iz prošlosti. U toku večeri Mesec i Venera će imati snažan trigon koji može doneti mir, zadovoljstvo, drage ljude, dobro vreme za rad, ali i zabavu, druženje sa ženama, emotivne susrete, lekarske preglede, kupovinu sitnijih poklona. Uz Veneru kontakt sa Mesecom imaće i retrogradni Jupiter koji donosi stanje blagostanja i olakšanja, srećne okolnosti, zaštitu, osećanje rasterećenja. 

Subota, 21.10.2023


Subota je izuzetno agresivna zbog provokativnog kvadrata Sunca i Merkura prema Plutonu. pojačava svadje, sukobe, pretnje, uslove, ljutnju. Možete biti skloni da dodjete do gorke istine. U povećanju duboka razmišljanja , okrenutost novim temamama, ali i veoma problematičnim ratnim vestima i nesrećama. U porastu ljubomora, rivalitet i teško prihvatanje sadašnjeg vremena. Otvorite svoj um i pokušajte lakšu komunikaciju sa osobama koje nisu istog mentalnog nivoa svesti kao vi.! Može biti provokacija ili da vas neko izritira svojim ponašanjem. Pokušajte da štedite sebe, jer ovo nije vreme za konflikte. 

Sukob ega, problemi sa autoritetima, jaka potreba za kontrolom, i odbrana sebe i svojih interesa može biti u većem porastu.U povećanju jače ambicije. Uz opušteniji i toleratniji pristup stvarima koje su vam bitne, ovi aspekti se mogu proći i sa priličnim napretkom. Treba izbegavati tvrdoglavost i zatvorenost! Na kolektivnom nivou može doći do povećanja agresije, terorističkih napada i velikog nasilja. Znači da ono što smo videli u poslednjih 2 nedelje, zapravo nije nista naspram ovog. Pluton govori o velikim gubicima i destrukciji, pretnji, ali i terorizmu, sa povećanjem rušenja i vleikih ljudskih gibitaka. Zemlje koje mogu biti pogodjene su: Belgija, Austrija, Italija,Libija, a Kina i Rusija moraju imati dodatne dogovore. Posebno vreme od 18h može biti problematično za Palestinu. Ceo vikend veoma osetljiv za naše područje.

Mesec će se naći u većem delu dana u trigonu sa R Uranom i može ipak doneti promene, neočekivana rešenja, pokret, potrebu da se oslobodite prošlosti, ali mogućnost da pokrenete želju za slobodom, novim navikama, može biti neočekivanih susreta i olakšanja. Vikend može biti povoljan za prodaju nekretnina, posebno ukoliko već dugo tražite stan ili želite da ga nadjete odgovarajuće krivce. 

Nedelja, 22.10.2023



5:31am Prva Četvrtina Meseca na 28 stepenu znaka Jarca u kvadratu sa Suncem može doneti jaka sećanja ili intezivnije emocije kroz osobe od kojih ste nešto naučili.Jaki snovi, utisci ali i psihološke krize mogu biti u porastu. Medjutim ova faza otvara i intezivne emocije i nove mogućnosti. Ova faza može biti veoma osetljiva kroz poziciju Srbije, Bih, Bugarske, Meksika, Kanade, Engleske, i može pokrenuti podsećanja na stare rane.

Venera u znaku Device naćiće se u srećnom aspektu sa R Jupiterom iz znaka Bika - može doneti poklone, zadovoljstvo, zanimljive susrete, pomirenja, dobre poslovne ponude, mogućnost zarade, i olakšanja.

Od 8:50am Merkur ulazi u znak Škorpije u kome će ostati do 10.11. Na kolektivnom nivou vreme špijunaža, tajni, tajnih misija, mnogo vesti na temu rata, kriminala, dubljih tema, teorija zavera. Ovo je pronciljiv i psihološki Merkur koji povećava dubinu naših misli i vodi ka boljem razumevanju našeg unutrašnjeg bića.



 Od 18h Merkur će napraviti svoj prvi aspekt sa retrogradnim Saturnom koji može doneti dobru koncentraciju, ali rešenje nečeg što je dugo stajalo ili vam je oduzimalo mnogo odricanja i rada. Razgovori sa starijima/ iskusnijima mogu vam pomoći u donošenju odluka.Ukoliko planirate novi partnerski poslovni odnos odlično vreme, a takodje i dobro vreme za potpisivanje dugotrajnih ugovora ili kupovina i investiranja u nešto. Merkur i R Saturn vas mogu vratiti na nešto što volite, a može pokrenuti i kreativne potencijale. 

Mesec prelazi u znak Vodolije od 8h, ali tokom većeg dela dana njegov kvadrat sa tranzitnim Marsom može povećavati tenzije, svadje, povredljivost i preosetljivost u vidu povreda, emotivnih sukoba, i velikih političkih nemira. Posebna opreznost kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima jer je ovaj vikend a posebno današnji dan veoma osetljiv. Mesec u Vodoliji može pokrenuti sreću preko prijatelja, hobija, nalaženja novih mesta i oslobadjanja od rutine i pravila. 

Srećno - Astro Luna

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski