субота, 29. октобар 2022.

Dnevna doza Lune -29/30.10.2022.


 Pred nama je poslednji vikend ovog meseca, i prvo se treba spremiti za prelazak na zimsko računjanje vremena izmedju subote i nedelje.  Ono što nam je promena ovog vikenda je prelazak planete Merkur posle skoro dva meseca u znak Škorpije u kome će boraviti do 17.11. i uz Sunce i Veneru imamo sada i intezivnu mentalnu mističnu energiju koja gura napred. Svakako ovo jeste vreme jedne rezervisane, ali ipak i snažne telepatske energije i povezanosti. Postojaće jaka potreba za istraživanjem, ali nekom vrstom mentalnog rizika.  Ovaj vikend nosi i prelazak Meseca u znak Jarac od subote od 15:23, ali i vraćanje planete Mars u nedelju retrogradno. 

Subota, 29.10.2022.

Pred nama je konfuzna, umorna, pomalo depresivnija energija u ranim jutarnjim satima, pa ako možete bilo bi dobro napuniti energiju dobrim snom. Opozicija Meseca i Marsa od 8h pojačava snažne svadje, povrede, preosetljivost, ali priličnu eksplozivnost pa je preporuka da se dobro broji do 100. Nešto može da vas iznenadi i iznervira. U povećanju agresivnije reakcije, pojačane prehlade, ali osetljivost kroz saobraćaj, ljubav, ali i kontakte sa inostranstvom, posebno ženama.

Od 14:35 kontakt Meseca i Merkura koji će boraviti još uvek u znaku Vage može doneti neke pozitivne vesti, optimizam, lakšu energiju, kratka putovanja i više smeha. Ovo može biti dobro vreme za šetnje, posete ili neke praktičnije poslove. 

Od 15:11 loš kontakt Meseca i Rx Jupitera koji se vratio u znak Ribe povećava lenjost, apatičnost, nosi preterivanje u vezi sa hranom i emocijama, ali može doneti i nepotrebna nezadovoljstva i loše reakcije. Neke želje neće biti ispunjenje, a planovi pomereni.


Od 15:23 Mesec prelazi u zemljani znak Jarac i više ističe praktičnije akcije, rad, disciplinu, povećava blagi pesimizam ali i veću odgovornost i vreme koje je dobro da se završe stari dugo odlagani poslovi. Emocije u padu. U osetljivosti kičma, kosti, zubi. Razmišljanje o prošlosti i veoma prisutna nostalgija. U povećanju osećanje usamljenosti ili nerazumevanja.

Inkonjukcija izmedju Merkura i R Jupitera može doneti do nedelje da preuzimamo više obaveza nego što možemo stići, ali i sklonost obećanjima bez pokrića. Treba voditi računa od koga se traži savet ili pomoć. Ovog vikenda inače se treba usmeriti na jedan projekat ili cilj i dati sve od sebe, ne na više strana, jer će sve delovati polovično.

Merkur prelazi u vodeni znak Škorpije od 21:23. O tome sam pisala u ranijim tekstovima pa ću vas podsetiti na neke od glavnih karakteristika: 

Njegov uticaj nosiće veoma tajanstveno dejstvo i potrebu da „ kopamo“ tražeći neke dokaze nastale usled nagle sumnje i nepoverenja, ali i vodjenjem neke samo naše intuicije u borbi protiv onog što mislimo i da je skriveno od nas na neki način. Dolasci do takozvane istine za mnoge neće biti prijatni, jer Merkur izaziva objektivne, nekad i „ surove reakcije trežnjenja“. Sa druge strane, postojaće jaka potreba za onim što je mistično, nedostupno, što se ne može videti ili opipati, nečim što je zabranjeno i nije javno otvoreno..Stalni gard i mentalna borba, ali i Škorpija ovde pojačava i svadjalačko ponašanje, neko „ vraćanje milo za drago“, ali direktnost i krajnje racionalno mišljenje o svemu. Iako nam je prethodni tranzit Merkura u vagi i doneo fine misli, ali da neke stvari „ uvijemo u paket“, to nije slučaj sa ovim Merkurom.On ispituje, vidi, memoriše i onda nastupa. On uvek kaže šta misli, pa možete se na njega ljutiti do kraja života, ali on neće da folira ako vam želi dobro. Ako ga ne interesujete, ignorisaće vas. Njega je teško prevariti ( to dobro znaju osobe koje  natalno imaju ovaj položaj) jer to su“ madjioničari , Don Korleonovi djaci, mentalni vidovnjaci koji osećaju i itekako mogu da donose odlične procene i zaključke o drugima, ali da osećaju buduće dogadjaje. Neće Merkur imati potrebu za ostavljanjem utiska i tome da mu kažete“ kako si pametan i lep“, već je svestan svoje mentalne dubine i snage i svestan je da se i do svojih ciljeva od polaska u školu do fakulteta, poslovnih ciljeva probija uz svoju prodornost, oštroumnost i stalnu borbu.


Tranzit Merkura u Škorpiji:


Neka pravila će se odbaciti, ali svakako će potraga za odgovorima biti i unutar vas, pa ako vas to i plaši ili osećate da je to ono što vam ne odgovara, prihvatite je –jer će biti bolje po vas.Biće prisutna i hrabrost i revolucija,potreba da se sruši ono što ne valja. Kontakt sa mrtvima ili razmišljanja o osobama koji više nema mogu biti prisutna. Bilbordi gde se inati sa vlašću, skriven rasizam koji može biti u porastu, ali pošto je Merkur planeta i trgovine skrivenih dogovora i puno pranja novca i povećanja crne berze.Bićemo i skloni da mnogo brže razmišljamo i budemo energičniji u govoru, malo rezervisani prema nepoznatom i novom.“ Izigravanje“ policajaca posebno može biti aktivno,špijunaža i stalnog traženja krivaca jer Merkur je stavio optuženičku klupu, ali i potrebe da se malo pokažu „ zubi“ posebno kod osoba koje već duže vreme nešto tolerišu. Ono što će biti posebno simbolički aktivno je jak emotivni intezitet, razmišljanja o izgubljenim i davno zaboravljenim ljubavima, ali emotivnim povredima, dok u sadašnjem vremenu i potrebe za testiranjem, kao i jake povezanosti sa onima koje volite u smislu većeg požrtvovanja, pomoći i neprospavanih noći da bi se došlo do rešenja.Biće tu i skrivene uvredljivosti i preživljavanja stvari na težak način.

Ne mogu vam reći pokrenite to, ali odležite jer svakako Merkur može dati snagu da predjete neke loše momente i da iz toga izadjete jači.Veća radoznalost, ali poverenje, skrivanje informacija, tajni razgovori, sms poruke i prisustvo stalne antipatije/simpatije. Možda nekog i zavolite, a na prvi pogled vas iritira.Nedelja, 30.10.2022.

Od ranih jutarnjih časova Mesec će primati skladne aspekte sa Suncem  i Venerom i nedelja ipak može doneti mir, regeneraciju, stabilnost i osećanje bolje energije. Trigon Meseca i Rx Urana može doneti u večernjim časovima pokretanja nekih ideja, nagle izlaske, mogućnost poslovne ponude ili pripremu pred sledeću nedelju koje za mnoge biti važna. Nedelja unosi neki balans, ali stabilnije emocije i sklonost da imamo vremena za odmor, a opet i da završimo neke poslove koji će nam doneti mentalni mir. Dobro za kontakt sa osobama koje dugo niste videli, ali susrete sa starim prijateljima. Dobar dan za neku emotivnu analizu ili kontakte, posebno ukoliko nešto postoji nerešeno.

Vraćanje planete Mars retrogradno od 30.10. od 14:27. Mars će biti u retrogradnom hodu do 13.01 sledeće godine, a može posebno povećavati greške na polju saobraćaja, trgovine, komunikacije, veće nesporazume, ali i sukobe i puno medijskih špekulacija. Ova nedelja inače otvara mnogo tajni, mnogo kolektivnih skrivenih stvari od običnog sveta i pojačanje agresivnosti na ranjivim područjima. Mars kreće retrogradno sa 25 stepena Blizanaca na fiksnoj zvezdi Al Hecka koja posebno podstiče nasilje, povećanje seksualnih prestupa, i opasnost od nesreća. U povećanju posebni problemi na polju Usa, Italije, Belgije, kao i na području ratnih uslova.

U povećanju pokretanja starih političkih problema i velikih pretnji i pritisaka.

Na emotivnom nivou subota može biti izazovna zbog loše komunikacije, a nedelja negde lakša kroz obnovu ili pomirenja. Medjutim, ovaj vikend emocionalno budi prošlost i može nositi osećanje težine.Srećan vikend - Astro Lunaпетак, 28. октобар 2022.

Dnevna doza Lune -28.10.2022. - Put ka svojoj duši


 Ima tih ciklusa u životu ali posebno uoči Pomračenja kada nam univerzum postavlja pitanja i izaziva nas da se vratimo sebi, ali nam i pokrene najslabije tačke koje smo želeli da stavimo u balans ili koju smo negde idealizacijom zaboravili.Uglavnom u takvim ciklusima povučemo ručnu, dobro se isplačemo, vratimo u neko prošlo vreme i pokušavamo da razumemo samu situaciju u kojoj smo se našli, ali i ljude oko sebe. 

Koliko god da živimo u nikad lošem moralnom kolektivnom vremenu, univerzum nosi poruku posebno od danas da za svako vreme postoje oni dobri ljudi, istiniti, retki i oni koji će svojom verom promeniti svet.To nam daje nadu da će ovaj kolektivni haos nestati. Ima tih dana kada nas univerzum napominje da menjanjem drugih možemo opasno da povredimo sebe i da nas to iscrpljuje. Univerzum nas voli, ali nam daje svakodnevne lekcije da ostanemo zdraviji. U ciklusu u kome se nalazimo, nije sramota, ali ni glupo reći " Ja ne želim emotivno da se žrtvujem i trošim" već je iskreno da suočavanjem ponovo vratim put ka svojoj duši. Svi smo se mi negde izgubili, od traženja idealnih slika u glavi, ili genetskih kodova koji su nam preci ostavili u amanet i nasledstvo koji samo odabrani moraju da nastave. Život ide dalje.... Od danas sa jednom drugačijom energijom.


Jupiter od danas ponovo u znaku Riba u svom poslednjem ciklusu do 20.12. Jupiter se dobro oseća u poslednjem Zodijačkom znaku Riba jer pokrene ono najdublje, naiskrenije i najnaivnije iz nas. On može da nas jače konektuje sa našom podsvešću, ali natera i na vreme tišine koje će nam značiti da malo bolje sagledamo svoj život. Jupiter je retrogradan do 23.11. pa njegov prelazak iz znaka Ovna od danas u znak Riba može biti kao plima i oseka. Ali ako ste se negde izgubili i umorili od neprestanog traženja smisla nečeg, ako ste se udaljili od svega u šta ste verovali, Jupiter bi mogao da vam povrati sećanja, ali neki vid moralnog optimizma. 

U ciklusu u kome smo posebno ove nedelje oseća se jak umor, osećanje izazova i suočavanja sa svim što ste mislili da će ići negde lakše. Stvari trenutno ne fukcionisu po planu, već po osećaju. Trebaće nam i energija da odbranimo svoje interese, ali negde zaštitimo svoju dušu od svega što nam ne prija.


Mesec danas u znaku Strelca. Njegov bitan aspekt dešavaće se sa planetom Saturnom koja je krenula direktno. Sa jedne strane veća vedrina, sa druge odgovornost i ozbiljnost u stvarima koje traže red. Mesec može danas da probudi puno mašte, ali odličnu energiju da se to pokrene u nešto praktično. Ne zaboravite ovo su i dani kada se slični povezuju i kada je negde dobro otvoriti dušu. Neko treći ili drugi lakše može da vas posavetuje. Negde je zbunjujuća energija praćena naglim naletima izazova za koje sad nismo baš spremni, jer nam treba mir i suboka koncentracija. Medjutim, danas možete imati mogućnost da pokrenete nešto staro i ubacite i nešto svoje novo. Mnogi od vas baš od danas mogu naći put da spontano pokrenu nešto što su emotivno zaboravili da im nije išlo.

Jednoj divnoj Zani je danas rodjendan - samo hrabro mala Škorpijice, univerzum je još uvek veliki za sve tvoje snove:-))

Čast i dostojanstvo danas je potrebno za udaljavanje od rutine, ali i onog što vas je blokiralo, a iskrenost i spontanost za ono što univerzum uporno nameće. Iako vam se čini da ste u magli, danas je ipak dobro zamisliti želju i zapisati. Budite dobro - Astro -Luna


четвртак, 27. октобар 2022.

Dnevna doza Lune -27.10.2022. - Telepatija i vera

 

Slava svete Paraskeve - Svete Petke, svima koji slave, želim sve najbolje:-))

Mesec putuje kroz poslednju fazu znaka Škorpije danas senzibilno osećajući svaku sitnicu koja može uticati na nas. Reči danas mogu posebno povrediti srce.  Od ponoći Mesec u jakom duhovnom aspektu sa Rx Neptunom može doneti vreme posebne telepatije i povezanosti sa drugima. Pratite snove, jer mogu ukazivati na neke odluke. Pojačan aspekt duhovnosti, kreativnih potencijala, i emotivne povezanosti sa onima kojima treba pomoć jeste danas važna. 

od 5:36am  Merkur u znaku Vage će biti u trigonu sa planetom Mars pa donosi mnogo bolje samoizražavanje, sklonost brzini u svemu, ali snalažljivosti i lakšem socijalnom prilagodjavanju. Odlične pregovoračke i matematičke sposobnosti, ali sklonost da završite nešto što je jako bitna odluka za vas, može vas učiniti ponosnim. Zanimljive ponude, ali i jak šarm, veliki pozitivni izazovi, sklonost konkretizaciji i ne čekanju za Sutra može biti interesatno.

Od 6:28 Mesec će se naći u sekstilu sa planetom Pluton, i ovo može biti vreme neke regeneracije, unutrašnje snage i jake mentalne pokretačke energije. Danas možemo osećati izuzetnu istrajnost, a opet sa druge strane može biti vreme iz jedne malnholične, sporije energije praćene povredljivim aspektima, ćemo ući u nagli optimističan period.

Od 12.56 Mesec prelazi u vatreni znak Strelac. Jupiter se polako sprema da se od sutra vrati u znak Riba, pa će emocije, utisci, i velike lekcije o ljubavi i medjuljudskim odnosima biti važni. Ipak uticaj perioda izmedju dva Pomračenja se oseća. Itekako nam je na nebu ranjiva energija puna nesporazuma. 

Mesec svakako prelaskom u znak Strelac može pokrenuti više vedrine, akcije i da imamo i period kada se možemo okrenuti sebi i svojim potencijalima. Mogućnost kašnjenja na polju inostranstva. Obrazovanje, edukacije, pokretanja novih ideja mogu biti u prvom planu.

Od 13.02 Mesec u znaku Strelca u trigonu sa Rx Jupiterom donosi posebno srećnu energiju, blagostanja i dobrobiti. Ovo može biti povoljno vreme za pokretanje ličnih akcija, ali može doneti i srećne okolnosti i zaštitu neba. Ovo može biti jako dobro vreme za putovanja, ali odlično vreme za medjunarodne poslove, nauku, razne vrste hobija i učenje. 

Ono što danas nije najbolje je aspekt izmedju planete Merkur i Pluton( na snazi od 15h), koja može izazivati destrukciju, bes, ljubomoru, sklonost kontrolisanju i ljutitim, posesivnim izjavama, špijunaži( koja je inače cele nedelje na snazi), pojačane rasprave ili crtu osvetoljubivosti. Treba se držati svog otvorenog uma, vere u sebe, i što je najvažnije ne skretati sa svog puta, u suprotnom možete imati osećaj poniženja ili sklonosti da pokvarite utisak. Ne obraćajte pažnju na one koji vas ne vole ili koji su veoma negativno raspoloženi. Povrede, pretnje, ružne reči koje mogu pogoditi mogu doneti potrebu da nešto presečemo. Ovo je vrlo agresivan aspekt koji može doneti sukobe koji mogu preći u nešto gore. Pitanje nasilja biće prisutan kroz mladju populaciju, škole.

Danas se lako može doći do istine. Vreme kada treba mudrije meriti svaku odluku. Treba se okrenuti i okruženju koje vam prija, ali i pokretanju raznih poslova koji vam mogu skrenuti pažnju na nešto korisno. Energija povrede, a opet i energija interesatnih poznastava i potreba za konkrentim rešenjima, ali izuzetnoj hrabrosti pratiće ovaj dan.Srećno - Astro Luna

среда, 26. октобар 2022.

Dnevna doza Lune - 26.10.2022. - Crni labud"

 

Prvi dan posle Pomračenja Sunca. Neka intezivna, duboka energija koja tera da ispričamo svoje najintimnije tajne ili se prisetimo onog najdubljeg u sebi što smo preživeli negde sami sa sobom. Danas je posebno dan suočavanja, onako veoma realno bez predrasuda i prenemaganja. Negde danas možemo da se suočimo sa svim onim što znamo da možemo da promenimo. Ne mora to biti nešto veliko, sitnice čine život...

Ovo Pomračenje je jako dobro da negde sa nečim završimo u glavi, a opet sa druge šanse da sebi zadamo nov zadatak koji ćemo uraditi sa puno vere i volje. Negde će nam se učiniti da smo nešto izgubili, a zapravo transformacijom i dobili.Brzih rešenja neće biti, samo potrebe da porazgovaramo sa svojom dušom i nadjemo deo koji pati i koji treba da se izleči. Potrebno je da se ponovo rodimo. 

Mesec u znaku Škorpije grebe ispod površine i suočava nas sa nekim težim delom svakodnevnice, ali donosi i pojačanu buntovnosti, i rezove za sve što nam ne prija. Možemo danas prilično da budemo poljuljani, a opet i skloni da menjamo svet. 

Neka zagonetna ali energija prepuna velikih turbulencija. Može dolaziti do ispada, skandala, ali neočekivanih promena u prirodi. Potreba da se menjamo ili nešto menjamo kod sebe biće izražajna. Mogućnost osetljivosti kroz uticaj drugih. Medjuljudski odnosi osetljivi i tu će trebati prodornost i izražajnost u govori. Sa druge strane, s obzirom da Mesec od 15h:35 prima prilično provokativan aspekt sa Rx Uranom može dolaziti do velikog stresa, nervoze, eksplozivnosti i nestrpljenja. Ako gomilate neke probleme duže može se desiti da vam danas do svega preko glave. 

Suočavanja sa najosetljivijim delom sebe, a opet i potreba za promenom biće veoma važna. Biće i spontanih reakcija i susreta. Medjutim, za obnovu nečeg starog nije. Nemojte žuriti sa naglom promenom navika, već idite korak po korak. Pokušajte da držite srce na dobrom mestu, jer može dolaziti i do patnje, tuge, potištenosti, osećanja hirovitosti i potrebe da ne želite nešto da trpite. Kompromisi će ići jako teško danas. 

Ipak, nemojte se iznenaditi da potpunom neznancu otkrijete deo sebe, ili da osećate da je vreme da pokrenete nešto što je kod vas izazivalo neprijatnost. 


Mesec od 17:30 u kvadratu sa Saturnom iz znaka Vodolije pa može doneti neko opšte nezadovoljstvo i patnju planete, neke teške vesti ili osećanje jakog hroničnog umora od dnevnih dešavanja. Oscilacije mogu biti vezane za vremenske prilike sa osećanjem nekog tereta ili umora. Ko čeka konkretan odgovor od nekog, teško će ga dobiti. Danas se i treba skloniti od onih sa kojima postoje velike barijere i zidovi, jer može da vam pokvari energiju. A energiju danas posebno treba čuvati. Pokušajte da se ne vraćate unazad. 

Mogućnost nekih odlaganja obaveza ili kašnjenja. U porastu problemi sa kičmom i urinarne infekcije kao znak nekog emotivnog opterećenja. Posebna osetljivost otvorena preko pozicije zakona ili državnih institucija. Danas nije najbolji dan za prigovore, ali nikakve vidove posredovanja. Prolazna usamljenost praćena nekom melanholičnom težinom. Ipak, danas je dan duhovne energije i suočavanja sa sobom, ali svojim emocijama, koja može voditi unutrašnjoj transformaciji. Za sve će danas morati da se uloži više truda, a neće biti neobične neočekivane vesti i prirodne pojave. 

Danas je na nebu i nešto intimnija energija, pa se treba držati proverenih mesta i okruženja. Rizik nije preporučljiv.Budite dobro - Astro Luna


# currentmood# mesec u škorpiji# blackswan

уторак, 25. октобар 2022.

Dnevna doza Lune -Delimično Pomračenje Sunca -25.10.2022.


 Drugo, a poslednje Pomračenje Sunca ili Solarna Eklipsa nam je danas na snazi, a njen uticaj će biti veoma aktivan do 20.04.2023. Prethodna delimična Solarna Eklipsa je bila 30.04. Inače ulazimo u vreme Eklipse pa će uticaj Solarne Eklipse biti veoma intezivan do potpunog Pomračenja Meseca 8.11.

Ovo Pomračenje Sunca moćićićete da pratite i iz Srbije, a Mesec će dotaći čak 42 posto Sunčevog diska u 11:22am, a napustiće ga 13:38. Čak 82 posto Sunčevog diska biće pokriveno na području Rusije, Sibira i Urala. Ovo Pomračenje moćiće da prate i stanovnici  Azije i severzapadnog dela Afrike.

S obzirom da će se Pomračenje dešavati u znaku Škorpije i to na 2 stepenu definitivno će nositi izuzetno jaku i intezivnu ljubavnu energiju, ali i izazovnu energiju koja može doneti principi" volim te - mrzim te). Svakako, ponovići da se Pomračenje Sunca uvek dešava u vreme Mladog Meseca, pa ovo može biti odličan znak do 8.11. za početak novih poslova, regeneraciju i čišćenje organizma, pokretanja svih važnih, malih stvari koje su bile bitne od proleća.

Najintezivniji aspekt u vreme Pomračenja biće konjukcija izmedju Meseca i Venere kroz fatalan, vodeni znak Škorpije pa je pitanje ljubavi, sigurnosti i udobnosti od velikog značaja. Neće biti neobično u vreme ovog Pomračenja da doživite veliku ljubav, ali da prekinete naglo neki odnos koji vam je delovao potpuno prazno. (inkonjukcijasa Jupiterom definitivno povećava nezadovoljstvo ili tenzije na koje moraju obratiti pažnju fiksni znaci).

Ono što je centar energije ovog Pomračenja su definitivno ljubavne potrebe, paznja, ali velika potreba za druženjem i izuzetna intuicija i kreativnost koju bi trebalo koristiti.Ako planirate neku veću promenu na sebi, ili pokretanje većeg posla, ovo može biti jako dobro vreme za vas.U emotivnom smislu energija Meseca, Sunca i Venere u Škorpiji pojačavaju ljubavne potrebe, seksualnost, plodnost i jaku potrebu za bliskoscu, ali srodnom dušom.Posebno odlično vreme za dobijanje kućnog ljubimca, druženje sa prijateljima, značajne proslave, ali i razne vrste hobija( ples, muzika, gluma).

Sa druge strane, ova energija može doneti i emotivne provokacije, ljubomoru, zavist, i zbog toga je preporuka da koristite svoje diplomatske veštine i pravljenje kompromisa, ali da harizmu i privlačnost stavite u prvi plan. Preporuka je da treba izbegavati dramatiku, jer može doneti i sklonost emotivnom ratu ili rivalitetu, kao i povredama. U povećanju preterana ekstravagancija, jaka potreba za hedonizmom, ali iritacije u medjuljudskim odnosima. Duboke reakcije i jaka telepatija može biti praćena u ovom periodu. Možete na neki način pobediti i one koji vam zavide ili ne žele dobro umiljatošću. Osećaće se jaka borbenost u ambicijama, ali i potreba za vrlo jakim odnosom u emocijama. U povećanju jak umor, povećane nesanice i čudni snovi, kao i osećanje nekog nedostatka energije. Zbog 2 stepena Škorpije koji simboliše znak Bik, povećana potreba za kupovinom, ali jak apetit mogu nositi ovu Eklipsu.Ova Eklipsa može doneti direktnije reakcije i konkretnije odluke. Nekako jeste vreme da sve probleme stavite na sto i pokušavate da ih rešite, dogovorite ili da presečete dragoceno vreme za dalje. Odličo vreme za pokretanja nečeg značajnog u poslu. Preispitivanje starih navika i veće promene su preporučljive. Jako dobro vreme za kupovinu/ prodaju nekretnina ili uzimanje kredita. Ova Eklipsa svakako zbog energije znaka Škorpije nosi rezervisanost i sumnje, ali donosi i istraživačku energiju, pa možete lako doći do istine ili do nečeg izgubljenog. Najbliza značajnija zvezda u vreme Pomračenja bice Princeps na 3 stepenu znaka Škorpije koja donosi čast i velike ambicije, ali pribranost i mudrost u važnim, posebno kritičnim odlukama.

Na kolektivnom nivou pojačani gubici i pretnje. Pošto Sunce predstavlja vodje može doneti osetljivost vodećih osoba. U povećanju je jak okultizam, ali jaki magijski rituali ili okrenutost tabu temama. odlično vreme za psihologiju ili duhovna savetovanja ili kontakte sa takvim mestima Dobro vreme za lečenja. Pozitivno vreme za seoske poslove, poljoprivredu. Neće biti neobične emotivne krize ili haotične situacije, ali opasnog od otrovnih životinja i da mnogi parovi u ovo vreme dodju do kraja svoje priče, kao boljeg početka za oboje.

Ova Eklipsa je posebno dobra za rad na sebi, duboka čišćenja i transformacije, ali donosi i izuzetnu hrabrost ka toj promeni. Pokušajte da manje preterujete. Prepustite se čulima univerzuma koji stvara posebnu magiju na nebu.Kontakt sa prirodom jako važan.

Svakako, ovo Pomračenje će posebno osetiti Škorpije,Lavovi i Vage jer mogu imati važne ljubavne lekcije neba, ali i Rakovi i Ribe kojima će nebo prepustiti kreativnost i odličnu intuiciju. U osetljivosti mogu biti Strelčevi, Bikovi( trebaju se čuvati gubitaka), ali i Vodolije koje mogu osećati neko veće ograničenje i karmičke lekcije iako je planeta Saturn krenula direktno. Vage se mogu posebno osećati nesigurne i veoma osetljive u ovom periodu. Ovnovima treba ravnoteža i pokret, a Blizanci trebaju da se drže roverenih stvari i svog znanja. Jarčevi mogu imati odličan balans i promenu, dok Device trebaju pripaziti na medjuljudske odnose, papire, saobraćaj i dogovore.

Neka vam ovo Pomračenje u vreme rastućeg Meseca do 8.11. donese sto više promena, a u ciklusu u narednih 6 meseci plodne ideje, dobro zdravlje i velike transformacije.

Vaša Astro -Luna

понедељак, 24. октобар 2022.

Dnevna doza Lune -24.10.2022. - " Skyfall"


 Poslednja nedelja Oktobra. Saturn je krenuo u još jedan ciklus da izazove ovu planetu i čovečanstvo da moramo da se držimo još malo zajedno. Ulazimo u ciklus Eklipsi  a ove nedelje Pomračenje Sunca uz uticaj Venere, Sunca i Meseca kroz znak Škorpije može nam doneti toliko duboke emocije da možemo emotivno rušiti sve predrasude. Neka istina polako dolazi u prvi plan, a borbe dobra i zla su u prvom planu kao u nekom herojskom filmu. Ova nedelja za mnoge može da bude presudna ne samo u emotivnim doživljajima, susretima, već u osećanju povezanosti sa svemirom i željama koje će nas voditi napred. Jupiter se vraća u znak Riba, a Mars kreće retrogradno boreći se sa zmajevima neba. Venera nosi posebno duboke i intezivne emocije, a posle dugog kretanja Merkura kroz znak Vage , Merkur se pridružuje energiji Škorpije od 29.10. jako interesatno....

Nedeljni astro pregled za ovu nedelju imate na mom zvaničnom sajtu na www.astroluna.rs


Što se tiče današnjih aspekata, nedelju počinjemo sa uticajem Meseca u znaku Vage, pa će emotivne misli biti u prvom planu, kao i potreba za lepotom, formom, druženjima, proslavama, emotivnim porukama, ali dolasku do istine. Neko vaganje pred Solarnu Eklipsu može nas učiniti nesigurnim i ranjivim ako ne dobijemo potvrdu onog što osećamo, ali budite strpljivi jer ova nedelja otvara prilična lična i kolektivna pitanja. 

Od 13:09 - Mesec će se naći u sekstilu sa planetom Saturnom, pa je ovo odlično vreme za organizaciju, da sve ide planski i da budete posvećeni, ali skloni preciznosti. Ovo može biti odlično vreme za karijeru, kontakte sa prijateljima, sastanke, ili pokretanje novih ideja. Inače ova nedelja je jako dobra ako planirate da menjate navike. Pravni procesi, posredovanja, potpisivanja odlična kroz ceo dan.

Od 18:02 Mesec i Merkur će se naći u konjukciji i nose puno poziva, ponuda, lepih trenutaka, odlično vreme za posete, sitnije kupovine i druženja Mogućnost da dodjete do neke važne informacije ili rešite neko bitno pitanje. Vreme jače emotivne razmene. Pozitivno vreme za nekretnine, uredjenje doma ili kuvanje. 

Estetika, emotivna pažnja, proslave, ulepšavanje, putovanja mogu imati značaj, i jača povezanost sa sličnim dušama.

Danas oni koji se osećaju usamljenije mogu biti skloni povlačenju. Medjutim nebo dan pred Solarnu Eklipsu daje vam znake šta možete dobiti kroz veću veru u sebe, ali transformaciju koja je jako značajna od ove nedelje. Slobodno potražite pomoć bliskih osoba, jer vam može puno značiti. Srećan početak nedelje, vaša Astro - Luna


# currenmood# skyfall# mesec u vagi


Let the sky fall
When it crumbles
We will stand tall
Face it all together

Where you go I go
What you see I see
I know I'd never be me
Without the security
Of your loving arms
Keeping me from harm
Put your hand in my hand
And we'll stand


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski