среда, 21. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -21.12.2022. - Početak zime- rodjendani Jarčevima


 SREDA, 21.12.2022. -ZIMSKA KRATKODNEVNICA, prvi dan zime na severnoj, prvi dan leta na južnoj Zemljinoj hemisferi.Zvaničan početak zime 22:40. Zima će trajati 88 dana.

Sunce ulazi u znak Jarac od 22:50 kada nam dolaze rodjendani Jarčeva koji odaju utisak pouzdanih, ambicioznih, upornih i starih duša. Pre toga snazan sekstil izmedju Meseca u znaku Škorpije i Plutona može doneti da mnogi dan mogu započeti sa velikim odlukama ili imati u toku ovog dana važne želje i promene.

 Jarčevima je ova godina posebno povoljna za rešavanje pitanja nekretnina, selidbi, prodaje imovine ili rešavanja stambenih pitanja, a od druge polovine godine Jarčevi posle dužeg vremena mogu očekivati veće promene na polju ljubavi, kao i odlične aspekte na polju roditeljstva. Jarčevi će dobiti od kraja maja i podršku univerzuma na polju finansija i bolje zarade, ali do tada moraju biti veoma oprezni, ali i strpljivi sa finansijskim odlukama. Srećan početak zime/ Srećno Jarčevi!



Mesec ulazi u znak Strelac od 8:15am i donosi puno entuzijazma, mašte, okrenutosti obrazovanju, nauci, dalekim zemljama, egzotici, ali u srećnom trigonu sa Jupiterom koji je od juče krenuo u znak Ovna već od jutarnjih časova unosi sreću, dobro raspoloženje i pozitivne aspekte kroz putovanja, ljubav, kupovine ili poslovni napredak. Kada je Mesec u Strelcu svakako ćemo imati dan nade, pokreta, okrenutost i nekim ličnim prioritetima, obrazovanju i budućim planovima. Prvi dan zvaničnog početka zime je posebno srećan da zamislite želje i napišite ih, stavite u kutiju, koverat ili tajno svoje mesto.

Vreme oko ponoći donosi i provokativan aspekt Meseca i retrogradnog Marsa i povećava svadje, ljutnju, napetost u saobraćaju, brzoplete zaključke pa se preporučuje mir.

Sa astronomskog ugla 21.12. je važan jer Merkur dostiže najviši nivo na 20 stepeni udaljenosti od Sunca. Moćićete da posmatrate Merkur odmah nakon zalaska Sunca na zapadnom nebu.



Srećno - vaša Astro Luna

уторак, 20. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -20.12.2022.

Mesec u Škorpiji kroz ceo dan. Neke tajne izlaze iz nas i suočavaju nas sa jakim osećanjima i dubokim razmišljanjima šta smo mogli, a nismo. Neka razmišljanja o onima koji su otišli u ovoj godini i kakve su oni poruke ostavili. Emocije danas u velikom udaru, od nagle sreće, do udaraca kao da univerzum baca neke noževe koje treba brzo kupiti. 

Mesec u ranim jutarnjim časovima u sekstilu sa Venerom može za one koji ne spavaju stabilan, emotivno intezivan i povoljan. Osećanje neke unutrašnje sigurnosti. 

Od 7:35am Mesec u Škorpiji u opoziciji sa R Uranom iz znaka Bika - pojačan stres, sklonost brzopletosti, ljutnji, emotivnim naporima, možda i nekom neprijatnom iznenadjenju. Ipak, jutarnji časovi donose mnogima da žele da negde stave tačku i nešto promene. Osećanje kao nekog gušenja i pritiska nosiće da mnogi kažu Dosta. 

12:59: Mesec u Škorpiji u sekstilu sa Merkurom iz znaka Jarca - dobro vreme da se obave neki važni razgovori, dogovori, sitnije kupovine, potpisivanja. Dobro vreme za učenje ili da se unese neka malo bolja disciplina. Dobro je negde odraditi nešto po planu, poslušati mladje, ali dosta starije. Naučiti nešto, obnoviti znanje. Ovo je i aspekt istrajnosti, mudrosti, povoljnih rešenja. 


Od 15:33- Jupiter po drugi put ove godine ulazi u vatreni, prvi, kardinalan znak Ovan. On će boraviti u znaku Ovna do 16.05.2023. Uticaj Jupitera u znaku Ovna donosi lični optimizam i pokret, ali akcenat na ličnim potencijalima i vrednostima. Iako sklon preterivanju, žurbi benefik Jupiter donosi i mogućnost da nadjete ličnu veru u sebe, mogućnost da menjate nešto na individualnom nivou. Jupiter podstiče i veća očekivanja ili sklonost luksuzu( želećemo definitivno više).

Od 17:40 Mesec u znaku Škorpije u kvadratu sa Saturnom iz znaka Vodolije - neke brige, crne misli, opterećenja, zakašnjenja, odlaganja, osećanje neke udaljenosti ili osećanje da nemamo dovoljno prostora da izrazimo osećanja. Ja često ovaj aspekt zovem i duhovnim zatvorom ili mrakom koji osećamo kolektivno već duže vremena. Neke negativne vibracije ili teške vesti. Treba u ovom periodu pokušati naći ritam, nešto vedrije teme, nešto pozitivniju energiju.

20:02: Mesec u Škorpiji u trigonu sa Neptunom u znaku Riba - Aspekt jake duhovne povezanosti, zaljubljenosti, podrške od strane ljudi od kojih to ne očekujete. Veoma kreativno vreme. Vreme opraštanja, saosećanja, vere, unutrašnjeg mira, ali inspiracije koju možete naći u drugima ili obratno. Pozitivno vreme za kontakte sa ljudima koji su daleko, ali emotivno vreme povećane telepatije i romantike. 



Srećno danas - Astro Luna


 

понедељак, 19. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -19.12.2022.


 Ulazimo u više nego interesatnu astrološku nedelju u kojoj će Jupiter po drugi put ove godine ući u vatreni, vodeći prvi Zodijački znak Ovan, a kada ćemo ući i u zvaničan početak zime sa prelaskom Sunca u kardinalan znak Jarac.

Ponedeljak, 19.12.2022 praznik i slava Svetom Nikoli -svi koji slave Srećno:-))

Mesec prelazi u znak Škorpije u praznom hodu i danas neće imati aspekte sa drugim planetama. Kada je Mesec u Škorpiji emocije su intezivnije, dublje, ali zatvorenije. Prvi dan ove nedelje možemo početi sa nekim čudnim osećanjem i tuge, straha, nepoverenja, a opet i jakog utiska u odnosu na prošlu nedelju. U povećanju fatalni emotivni odnosi, ljubomora i problemi sa agresijom. Pazite na reči!  U osetljivosti genitalije, mokraćni kanali i debelo crevo.



Sunce u polusekstilu sa Plutonom može ipak tokom dana doneti više volje, transformacije, ali i ambicija da postignete svoje ciljeve. Možete biti i malo " opsesivniji" u stvarima koje volite ili koje želite da postignete. U povećanju danas duboke misli, istraživanja, povećana posesivnost ili gorčina u emotivnim odnosima. Neka sila može da vam pokrene želju da ono što ste zacrtali morate danas uraditi, bez obzira na prepreke. 


Ipak, inkonjukcija izmedju tranzitne Venere i R Marsa koja je na snazi do petka, donosi slabiju kontrolu emocija i reakcija.U povećanju burni partnerski odnosi, jaka strast, komplikovaniji ljubavni odnosi, ali osećanje nekog jakog, ali čudnog osećanja pa se možete zapitati : Šta mi se to dešava? Mogućnost naglih susreta koji mogu biti praćeni jakim fizičkim odnosima, ali i periodi jakih flertova i emotivnih izazova.



Srećan početak nove nedelje - Astro Luna

субота, 17. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -17/18.12.2022.

Vikend koji je pred nama donosi uticaj Meseca u Vagi, pa ćemo se  vratiti mislima na nešto od pre, a  iskustva drugih mogu nas podsetiti na neke važne životne lekcije koje smo prošli i koje nas mogu podsetiti na sazrevanje. Ovaj vikend donosi i potrebu za druženjem, a sa druge strane i neku vrstu usamljenosti i čežnje za nečim novim.


 Subota, 17.12. - nosi čudesan trigon izmedju planete Merkur iz znaka Jarca i R Uran od 22:35 koja može doneti neočekivane pozitivne vesti, opuštenost, super nove ideje, pozitivna poznastva preko interneta, odlično vreme za kupovinu tehničkih aparata, ali i genijalnost i odlično vreme za druženja i novi krug prijatelja. Možete pronači dobre sagovornike ili ljude koji vam mogu biti motivacija.

Lošiji aspekti Meseca i Venere do 20h mogu doneti brige oko starijih osoba, emotivnu ranjivost i nesigurnost, vaganje, osetljivost genitalija i nepovoljnosti kroz žene. Emotivne krize, patnja, potištenost, osetljivost kroz novac, kao i nagle promene vremena i raspoloženja veoma pojačane. 

Ipak večernji časovi mnogima mogu doneti puno snage, lepa dešavanja, i odlične aspekte za neku akciju zbog dobrog aspekta Meseca i R Marsa koji donosi ubrzanje. Ukoliko planirate neki dobar trening, ali i zabavu odlično vreme.



Nedelja, 18.12. - traži u ranim jutarnjim časovima veću opreznost po pitanju alkohola, ali najviše saobraćaja. Veoma napet aspekt izmedju Meseca i Merkura donosi sukob emocija i razuma, nesporazume, samoljutnju, destrukciju i nepažnju u komunikaciji koja može voditi većim sukobima.

Ipak, vreme od 12:30 uz trigon Meseca i Saturna može doneti mir, stabilnost, završetak mnogo toga planiranog ili prosto odmor i vidjenje sa nekim dragim ljudima. Pri kraju dana nije preporuka nekih ozbiljnijih razgovora posebno na temu ljubavi, jer može dolaziti do povredljivosti i osećanja tuge. Sekstil Mesec Sunce donosi u nedelju i vreme koje možete posvetiti kupovini poklona, nekom svom manjem zadovoljstvu u ulepšavanju. Medjutim kasni večernji časovi nose da vas sitnice mogu uznemiriti i da je potrebno izbegavati isključivost!

Ovaj vikend nosi na neki način testove ljubavi, ali i neki vid nade u vezama koje nisu izgradjene što može doneti slabost i na neki način potištenost. Dobar vikend za fizičke poslove, proslave, neka društvena dešavanja. Veoma osetljiv vikend za vozače pa se preporučuje opreznost! Subota nosi i vreme većeg izraza autentičnosti i samostalnosti, pa je preporuka da budete svoji. S obzirom da je Merkur u preretrogradnoj fazi, tjs prvoj senci nesporazumi već u povećanju. Mesec u Vagi donosi ranjivost i potvrdu drugih, a Merkur osećanje da emotivni i mentalni deo nije najbolji. 



 

Srećno - Astro Luna

петак, 16. децембар 2022.

Dnevna doza Lune - Poslednja Četvrtina Meseca




Pred nama je Poslednja četvrtina Meseca - lunarna poslednja faza pred zvaničan početak zime, faza pred Mlad Mesec 23.12. Ova lunarna faza je na snazi od 9:57am po našem vremenu na 24 stepenu znaka Device koji će se naći u kvadratu sa Suncem u znaku Strelca. Oba znaka promenjiva. Energija izmedju pesimizma i optimizma, vere i mraka koji vlada svetom. Energija gde moramo sebe naterati da se radujemo malim stvarima i jačamo duh. U kojoj ne smemo odustajati od ličnih ciljeva, faza u kojem možemo pobediti loše raspoloženje meditacijom, motivacijom kroz rad i obaveze. 

Posebno zbog opozicije Mesec/ Neptun energija dana počinje veoma osetljivo i senzibilno. Uspavanost, konfuznost, neorganizacije, čas neki idealizam i maštanje, čas prelazimo na druge obaveze, a negde započinjemo više stvari odjednom nekako izgubljeni.Posebno u pojačanju danas emotivni problemi, nezadovoljstvo, laka sklonost razočarenjima, iluzijama, prevarama i lažima. Treba dobro naoštriti um i disati punim plućima, a sa smirenjem sebe koncentrisati ka onom što vam je danas važno. Ukoliko imate vremena odmorite se, ali se nemojte olenjiti. 

Podsvesni nemiri praćeni talasima naglog raspoloženja i nekakve brige nekad iz razloga mogu pojačavati ovu energiju. Danas je odlično vreme za nekakav vid istraživanja, ali posebno podsvesne terapije rada sa sobom. Danas može pomoči kontakt sa kristalima, odredjenim alternativnim tehnikama. Opreznost sa lekovima, porocima, i svemu štetnom!
 Trigon izmedju Meseca i Plutona od 15:20 može malo stvari staviti u balans i doneti jačanje. Medjutim, danas je jako važno da izbegavate negativno okruženje, ignorišete ono u šta ne verujete i ne dozvolite štetan uticaj. To će biti veoma teško, jer je danas i kolektivno jako mračan dan. U povećanju depresije i nekakav vid iscrpljenosti. Možda i osećanja da želite da vas malo svi ostave na miru, da sednete u miru da razmislite šta bi dalje....

Opozicija Meseca i Jupitera od 20:15 donosi pojačane želje, veću potrebu za uživanjem, ali preterivanje. Ponovno u centru pažnje mogu biti velika očekivanja, oscilacije, iako neki vid zaštite. Možete imati utisak da drugi kvare neku vašu svetlu tačku. Borite se protiv toga. Verujte samo onom što vam srce pokazuje i intelekt deluje, nikako drugačije. Danas itekako možemo videti opštu maskaradu ali nemoralnost koja je u povećanju cele godine. Itekako može biti podmetanja, špijuniranja, ogovaranja koja emotivne ljude mogu voditi u brige. Pokušajte da reagujete smirenije i stavite neki vid odbrane. 



Od 20:50 Mesec prelazi u znak Vagu u kojem će biti ceo vikend. Ipak sa promenom meseca malo nam se menja energija koja zbog vazdušnog simbola prelazi u dinamiku, brže reakcije, potrebu za lepim, pomirenjem, balansom. Venera je trenutno u znaku Jarca i imamo simbolički energiju vraćanja na propušteno, nostalgiju, ali i čvrstinu. 
Pokušajte da danas budete dostojanstveni i čvrsti u svojoj veri i stvarima koje su vam važne. Ne dozvolite tudj uticaj! Ne dozvolite da trošite mnogo vremena na pogrešne stvari. Prekinite lanac tuge. 
Mislite na sebe i svoje zdravlje! Pokušakte da konkretizujete današnje planove, sa manje detaljisanja, vaganja, analiziranja, opterećenja, jer to posebno može podsticati psihološke pritiske, a posebno crtu linije manjeg otpora. Manje kukanja, više rada.



Srećno - vaša Astro Luna




 # currentmood# moon in virgo/ libra# osvešćenje# rad na sebi# dnevna doza lune

четвртак, 15. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -15.12.2022.


 Ne znam za vas, ali meni decembar jako brzo prolazi. Ne mogu da verujem da smo došli već do sredine meseca. Ovo hladno vreme praćeno vetrom me svake godine jako nervira jer imam utisak da mi ni koža, frizura, nokti nisu u vinkli. Pošto volim da pričam sa ljudima baš kad nešto kupujem svi komentarišu isto, ne volim zimu, želim da što pre prodje. Razmišljam nisam jedina. Preko zime je najbolji osećaj rada ili gledanja beskrajne liste serija. Divim se onima koji po ovom vremenu ustaju rano, odlaze na trening, bacam kapu... A zima još zvanično nije počela. Imala sam običaj da posebno u zimskim mesecima brojim koliko ima do proleća. Niko me ne može ubediti u čare zime, čak i kada je novogodišnji šoping u pitanju. Napolju ledara, a unutra preznojavanje. Ipak, čekam sunce.



Šta imamo danas: 

Inkonjukcija izmedju Merkura i Rx Marsa  što može doneti ishitrene zaključke, odluke,  rasprave koje prelaze u neprijateljstvo pri čemu možete sebe dovesti u neku neprijatniju poziciju. Stoga je veoma važno kakve odluke donosite i treba dobro razmisliti o svemu!  Sa druge strane Mesec u dobrom aspektu sa planetom Merkur i Uran može doneti dobar dan za pokretanje novih poslova, pozitivne promene, stavljanje mnogih stvari u red, pripremu nekih bitnih ali sitnijih poslova u red što će jako prijati. Na polju emocija vladaće ove nedelje malo veća senzitivnost i dosta sumnji u pozitivan ishod, medjutim četvrtak može da donese simpatije i neke platonske susrete. Vreme do petka nosi za mnoge emotivne testove, ali i dosta poruka na polju prijateljstva.

Mesec u znaku Device. Od jutarnjih časova u pozitivnom trigonu sa Merkurom i može doneti da dan ipak započnemo kroz nešto bolju organizaciju, dobre vesti, produktivniju i praktičniju energiju. Ako danima planirate da uzmete da učite ili odradite nešto bitno, danas možeee.

Period od 12:30 može biti malo osetljiv zbog kvadrature Meseca i Marsa pa u povećanju mogu biti svadje, neprijatnosti, prolazni zdrastveni problemi, emotivna nervoza. Možete imati utisak da vas danas posebno sitnice uznemiravaju. Opreznost je potrebna kroz odnose sa okruženjem, u saobraćaju. U povećanju povrede, stomačni problemi. 

Ipak od 16:40 Mesec u trigonu sa R Uranom može pokrenuti promenu energije, dobro vreme da nešto započnete, dobro uradite za sebe. Ovo može biti vreme iznenadjenja i dobre energije. Dobro vreme za druženje i sve spontane situacije. 



Srecno, Astro Luna


 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski