уторак, 10. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -10.01.2023.


 Utorak dan Marsa. Mars retrogradno zapaljuje Veneru i nudi joj direktnija i strastvenija rešenja. Mesec  u znaku Lava danas pokreće kreativnost, ali i samoizražavanje. Ako je naša kreativna strana zanemarena, ako se osećamo da smo u nekakvoj mentalnoj magli i nemamo ideju kako da započnemo godinu, možemo biti veoma razdražljivi i napeti.

Znači, danas je rešenje probuditi kreativnost, probuditi ono najbolje, negde skriveno u sebi i vraćanje samopouzdanja. Kreativnost je lek za dusu.Regeneriše i oplemenjuje, nudi neki poseban momenat svakome od nas. Kreativnost je vid mentalnog andjea koji nam podsvesno govori - sada je vreme da zabavis svoju dusu. 

Dok je Mesec u Lavu može nas pozivati da setimo momenta kad smo bili srećni i radosni, opušteni do kraja i podstiče nas kako da se uzdignemo i zajednički prilagodimo drugim. Negde iako  Lav pripada letnjem znaku, i nema dovoljno Vitamina D, potrebno je da napravi svetlost u sebi, kroz kreiranje novog Ja. Ako toga nema osećanje bega, rutine i dosade, ali nekakve melanholije može se javiti. Mesec podstiče igranje duše, malo osmeha na sitnicama, ali da prosto radimo ono što nam prija. 

Mesec u ranim jutarnjim časovima u opoziciji sa Saturnom - trudite se da zaboravite crne misli, analizirate šta će biti i šta je bilo, izbegavajte da dodajete začin crnila. Opustite se, danas je novi dan. Mesec će pre prelaska u znak Device od 16:16 biti u praznom hodu. Vreme do 21h nije povoljno za velike odluke, akcije, povoljno je raditi, trezveno razmišljati, organizovati ili ići po nekom planeru i zaposliti tu svoju kreativnost bez obzira što Devica nosi veću kontrolu emocija. Popodnevni i večernji časovi su odlični za lični razvoj i podsećanje na ono što smo propustili a želeli bi da uradimo. Ali neke velike akcije ne, jer Mesec neće praviti nijedan značajan aspekt do kraja dana. Mi to zovemo vremenom mirovanja i vremenom koje svaka osoba treba prepustiti sebi. 

Kada je Mesec u Devici nije loše započeti neki plan o promeni ishrane ili većoj brizi o zdravlju. Razmišljanja o fizičkim aktivnostima takodje za naredne dane. Joga, meditacije, theta healing, vežbe disanja pred spavanje mogu pomoći dodatno.S obzirom da Mesec u Devici podstiče samokritičnost i često nezadovoljstvo praćeno i retrogradnošću Merkura u ozbiljnom znaku Jarca , zahvalite se svom unutrašnjem kritičaru na sugestijama, ali probajte da skrenete misli na ono što vam prija. Naredni dani su odlični za osvetljenje prostora, bacanje nepotrebnih stvari ili poklanjanje, ali detaljima od kojih možete započeti novi start. Srećno - vaša Astro Luna


понедељак, 9. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -9.01.2023.


 Sveti Stefan - ko danas slavi, želim vam sve najbolje:-))

Ulazimo u Novu, uzbudljivu nedelju koju će pri kraju ove nedelje začiniti aspekt Venere i R Urana, ali nedelju kada Mars napusta retrogradnu fazu od 12.01. Pozitivni aspekti Sunca i Neptuna nose da u ovoj nedelji treba postaviti ciljeve i osluškivati sebe i svoje emocije i svoj osećaj kuda dalje ili da iz početka. Poslednja Četvrtina Meseca na snazi 15.01. lunarna faza pred Mlad Mesec.

Ipak danas su na nebu dva važna aspekta: 

Trigon izmedju R Merkura i R Urana 24 minuta posle ponoći može doneti budjenje novih ideja, odlične vizije, odlično vreme za promene i pokret. Možete biti dovoljno autentični i hrabri da pokrenete nešto novo ili da rešite nešto što je stajalo dugo. Neočekivane vesti i mogućnosti. Potreba za slobodom i ravnopravnošću, lako povezivanje stvari.

Najzanimljiviji aspekti ovog dana su: Venera u znaku Vodolije u trigonu sa R Marsom( pričala sam o ovom aspektu na youtube kanalu o tranzitnoj Veneri u Vodoliji  Ovaj aspekt koji će biti na snazi u naredna dva dana pokreće jaku emotivnu želju i strast, odnose praćene jakom fizičkom privlačnošću, avanturama i požudom. Mogućnost jakih susreta, upoznavanja i intezivnih emocija. Odlično vreme za izlazak iz teškog i dosadnog odnosa, a ulazak u nešto novo. Pod ovim aspektima mnogi mogu pronaći adekvatnu osobu. Retrogradni Mars pokreće hrabrost i borbenost u kreativnim poslovima, može nositi zanimljive susrete na putovanjima, školama, ali odlično vreme da steknete snalažljivost u zaradjivanju novca.Mesec kroz ceo dan u znaku Lava. Itekako može da pokrene želju da budete prvi i malo da skrećete pažnju na sebe. Velikodušnost, dramatika, jaka i iskrena osećanja, puno utisaka. 

Mesec u znaku Lava u kvadratu sa R Uranom može doneti pojačan stres i dramatiku u jutarnjim časovima i gomilu obaveza sa početka nedelje. Pokušajte da dišete, brojite do 10 i polako krenete od početka.

Srećan početak nove nedelje - Astro Luna


петак, 6. јануар 2023.

Dnevna doza Lune 7/8.01 - Srećan Božić

Mir Božiji - Hristos se rodi
Želim vam svu sreću, puno zdravlja i napretka u ovoj godini - Srećan Božić

9 minuta posle ponoći na snazi je prvi Pun Mesec( Stari Mesec) gde će Mesec biti na suprotnoj strani Zemlje u odnosu na Sunce tako da će njegovo naličje biti osvetljeno.Često nazvan i kao Vučji Mesec.  Pun Mesec naćiće se na 16 stepenu znaka Raka na fiksnoj zvezdi Canopus koja utiče na pobožnost, zaštitu, tradicionalnost i može biti pozitivna u prosvetnom radu. 

Opozicija Meseca i retrogradnog Merkura od 2:30 može uticati na napetost, nesanice, mesečarenje, emotivnu uznemirenost i problem u komunikaciji. Neka poruka može loše uticati na vas. Ipak, stvari će se smirivati od 13:37 kada će Mesec u pozitivnom trigonu sa Neptunom doneti zaštitu, srećne okolnosti, zaljubljenost.

 Konjukcija Sunca i retrogradnog Merkura od 13:58 može doneti mnogo sms poruka, kontakta sa rodjacima i porodicom. Ipak, pripazite na donošenje važnih odluka! Pun Mesec može podstaknuti stare rane, nostalgiju, suze, melanholičnost, ali i vraćanje i ljubav prema porodici. Vreme kada je dobro oprostiti! Kraj dana donosi opoziciju Meseca i Plutona i može povećavati nezgodne situacije, povrede, ali kolektivne probleme. Ovaj Pun Mesec mogu malo osetljivije osetiti Rakovi, Vage, Lavovi.
Detaljniji prikaz o Punom Mesecu ovog vikenda imate na mom youtube kanalu: 

 

Nedelja, 8.01.- prvi dan Božića

Mesec od 3:40am prelazi u znak Lav. 

Trigon Mesec/ Jupiter od 8h može doneti dobro raspoloženje, optimizam, dobru energiju, samopouzdanje i srećne aspekte preko pozicije putovanja, obrazovanja, kontakta sa inostranstvom.Mala paznja od 17:52 jer opozicija Mesec/ Venera može podstaknuti emotivne probleme, osetljivost, dramatičnost, lične napore i osetljive odnose sa ženama. Mogućnost nepotrebnih troškova. Sekstil izmedju Meseca i R Marsa u večernjim časovima može doneti ipak vraćanje dobre energije, vedrinu, dobro vreme za sportska takmičenja, koncerte, fizički rad. Jake emocije i emotivna važna dešavanja. Mogući jaki susreti.


Srećni praznici, Astro Luna💓💓💓💓

четвртак, 5. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -5.01.2022.


 Četvrtak, 5.01.2023.

Mesec posle ponoci u trigonu sa planetom Saturn moze doneti osećanje odgovornosti, ali potrebe i razmisljanja o stvarima koje su ostale u prošloj godini koje bi trebalo zavrsiti. Vraćanje na prošlost i detaljna analitičnost onog što smo proživeli i što bi trebalo da uradimo može biti pojačana.  

Kvadrat Mesec/ Neptun može uticati na nesanice, osetljivost nervnog sistema ili senzibilnosti na snazi od 1 sat posle ponoći. Pojačana konfuzija i idealizacija.

Od 15:16 Mesec ulazi u znak Rak svoj dom. Mesec će tokom celog dana biti u praznom hodu pa može doneti zakašnjenja ili odlaganja nekih obaveza i aktivnosti. Osetljivost, jaka povezanost sa porodicom i nešto sentimentalnije emocije. U porastu nemirne emocije, sentimentalnost, uvredljivost. Potreba za ušuškanošću i privatnošću, ali emotivnom intimom.Teško prihvatanje prolaznosti. Ono što danas može da utiče pozitivnije je trigon izmedju Sunca iz znaka Jarca i Rx Urana iz znaka Bika - danas ipak možete izraziti svoje lične potencijale ili pokrenuti neke prve korake i promene. Povećana širina i otvorenost u novim stvarima, mogućnost upoznavanja novih osoba, ali želje da nešto promenite na sebi. U povećanju originalnost i autentičnost.Lakše prilagodjavanje stvarima koje nisu išle. Promene. Dobro za pokretanje talenata i lični razvoj. 

Od 18:52 Mesec u znaku Raka u kvadratu sa Jupiterom savetuje da se pazi na zakon i moral. Može dolaziti do naglih promena raspoloženja, osetljivosti, većih želja u odnosu na trenutne mogućnosti. Emocije u turbulenciji od potpune potištenosti do totalne euforije. U osetljivosti stomak, grudi i genitalije. U povećanju sklonost preterivanju i preteranoj požrtvovanosti. Pokušati gajiti ipak umerenost izmedju porodice i ambicija. Srećno -Astro Luna

среда, 4. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -4.01.2023.


 Sreda, 4.01.2023.: Mesec bez važnijih aspekata.

Mesec putuje znakom Blizanaca. Vladaoc retrogradni Merkur može uticati na odredjena odlaganja i zakašnjenja u vezi sa dokumentima, saobraćajem ili komunikacijom. Čuvajte se nesporazuma! Izbegavate ishitrene odluke! 

Ipak, prvi aspekt tranzitne Venere u znaku Vodolije u sekstilu sa Jupiterom može doneti poslovno emotivne promene, mogućnost dobitka ili poklona, srećne okolnosti kroz druženja i kontakte sa inostranstvom.Pozitivno vreme za proslave, ali i za polje obrazovanja, edukacija ili bitnijih poslovnih pregovora. Veoma pozitivno vreme za upoznavanja i početak novog emotivnog odnosa. Ovaj aspekt pozitivno može uticati na novac. Mogućnost poklona i komplimenata, ali naglog optimizma. 

O tranzitnoj Veneri u znaku Vodolije  imate na mom youtube kanalu
Lp dan - Astro Luna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski