уторак, 15. новембар 2022.

Dnevna doza Lune - " Za sreću je potrebno tako malo"

 

Danas nam je puno nebo aspekata, a Mesec hrabro korača znakom Lava želeći da ostavi utisak. Tenzija je i dalje pojačana, ali biće puno spontanih situacija, ali situacija koje vas mogu naterati da shvatite koliko ste hrabri i koliko je za sreću potrebno tako malo. Negde u raskoraku izmedju obaveza, jurnjavi i promeni planova praćenom kvadratom Meseca i R Urana možete danas itekako osetiti da je pravi momenat za neke važne odluke gde ćete se osećati spremni za nešto skroz novo, nešto kao nova Ja. 

Pozadina kvadrata r Mars u blizancima/ R Neptun stvara tokom cele nedelje intezivnije, ali do 25.11. i sklonost velikim lažima i manipulacije od strane drugih. Medjutim baš ove nedelje ćete to lako povezati i znaćete da se u toj situaciji snadjete, po principu" Samo te posmatram i skroz sam te skenirala, a ti nastavi da se blamiras"...

Rani jutarnji časovi:  sekstil izmedju Merkura iz znaka Škorpije i Plutona iz znaka Jarca i simbolički donosi lak dolazak do istine, izuzetnu pronicljivost i mudrost, sklonost da naučite ili rešite nešto što vas je mučilo, ubedljivost u odnosu na druge, Ovo može biti jako dobro vreme za učenje ili davanje ispita. Možete se suočiti i prebroditi svoje strahove. Neke poruke univerzuma izazivaće intezivna razmišljanja o onome što vas vuče da uradite. Odgovornost neće manjkati ali ovaj aspekt može da vam pokrene duboka razmišljanja o prošlosti i važne odluke koje će vas vući ka budućnosti.

Trigon izmedju planete Sunce iz znaka Škorpije i retrogradnog Neptuna od 4:45am  iz znaka Riba stvara i vreme kreativne mašte i jake vizuelizacije, jakih snova i povezanosti sa onima koji vam nedostaju ili su vas negde nečemu bitnom naučili. Iako možete biti skloni da pomažete drugima, usmerite se na svoje ciljeve, na vraćanje vere u sebe, pa tek onda prenošenje pomoći drugima. Pratite svoj unutrašnji osećaj. Dobro vreme za putovanja.



Srećan trigon izmedju Venere iz znaka Škorpije i retrogradnog Jupitera  od 10:37am donosi vreme sreće i blagostanja. Više zadovoljstva i mogućnost finansijskih dobitaka ili povećanja zarade. Vreme ljubavi i jake fizičke privlačnosti. Pokrenite svoju harizmu, možete biti primećeni. Postoji neki vid zaštite u željama. U povećanju mogućnost poklona, ali plodnijeg društvenog života.

Inkonjukcija planete Sunce i retrogradnog Marsa( aspekt aktivan do četvrtka) može nositi manju neravnotežu izmedju vaših želja, ciljeva i identiteta. Može se desiti da ono na čemu želite da radite, neće odgovarati vašem temperamentu. Ipak, mentalna motivacija neće nedostajati pa su mogući dodatni poslovi i hobiji. Treba kontrolisati eksplozivnost i nestrpljenje u odnosima sa drugima. !

Ipak, generalni utisak dosta uzbudjenja a istovremene uznemirenosti na sitnice, puno promene planova koji mogu najviše uticati na stres, sati kada ćete tačno osetiti da vas je nebo pročitalo i ispunilo vam želju, a sa druge strane sjajan dan za psihološke procene, učenje, zabavu, rad na sebi, promenu stila i okruženja... Nešto osetljiv dan za srčane bolesnike. Vera, nada i mentalna jačina praćene uticajem Meseca u Lavu koji će nas ipak staviti u centar svega mogu biti ipak dobra kombinacija.




Srećno- vaša Astro - Luna


" mesec in leo# venera u harmoniji sa jupiterom# merkur i pluton prave taktiku# sunce u harmoniji sa univerzumom uz pomoć neptuna# danijela martinović


понедељак, 14. новембар 2022.

Dnevna doza Lune - 14.11.2022. - Početak od pozitivne nule"


 Ulazimo u drugu nedelju ovog meseca, u vreme slava, vreme pokretanja neke unutrašnje regeneracije posle prilično neprjatnog Lunarnog Pomračenja koje je treslo psihu i emocije kao jači zemljotres. Ja sam iskoristila tri dana odmora, zbog trovanja i negde slušam sebe kada nešto radim, da se osećam udobnije. Prijalo mi je da malo odmorim stomak a i ostavim rad po strani. Svima onima koji danas slave Svete Vrače - sve najbolje...

Nedelju počinjemo upravo kako naslov kaže sa pozitivne nule. Mesec u Raku pojačava emocije, ranjivost, preosetljivost, nesigurnost, potrebu za domom i sporijim početkom ovog dana i nedelje. Rani jutarnji časovi zbog opozicije Meseca i Plutona mogu nositi pojačane strahove, znojenje, prisećanje na neki loš dogadjaj ili neko opterećenje sa kojim možemo ući u sam početak ove nedelje. U nekim ekstremnijim slučajevima jake svadje i tenzije. Kućni poslovi, nabavka, ponovno pokretanje nekih poslova koji nisu išli prošle nedelje mogu biti aktivni ili aktiviranje nečeg što znate da trebate završiti. Sekstil izmedju Venere i Plutona na snazi od juče može doneti emotivni jači intezitet i porast ljubavnih odnosa. Možete osetiti jače emocije ili bitnija dešavanja. 

Od 8:55 am: Mesec u znaku Raka u trigonu sa Venerom u znaku Škorpije ipak može pojačati jake emocije, dobitke, neki osećaj zadovoljstva, mira, ljubavi, osećanje privlačnosti posebno kod žena i potrebe za pažnjom. Odlično vreme za ulepšavanje, sitnije kupovine, šetnju i kontakt sa dragim osobama. 

Od 11:42am: Mesec u srećnom aspektu sa retrogradnim Jupiterom može doneti vreme vere, nade, optimizma, dobre intuicije, pozitivnih dešavanja u domu, kučnih poslova, ali dobro vreme za učenje, putovanja, kontakte sa inostranstvom i zaradom. Svakako, dok je Mesec u znaku Raka biće nam potrebna bliskost, možemo imati veću potrebu za domom, savetima majke i bake, da skuvamo neko fino jelo ili da se opustimo uz prijatelje. To može biti dobro vreme za nastavak svih poslovnih aktivnosti od prošle nedelje koji mogu biti lakši, ali i zdrastvene preglede. Dobro vreme za začeća. 

Od 13:49 - Mesec prelazi u vatreni znak Lav. Veće samopouzdanje, bolje raspoloženja, potreba za akcijom i izlaženjem iz neke lenje faze. Potreba da se iskažemo, pokažemo talenat, više družimo, a možemo biti skloni toplijim, velikodušnim i otvorenijim emocijama, ali i talentima, hobijima, deci. Komplimenti i ljubav nam posebno mogu prijati. U povećanju izvesna superiornost. 

Danas može dolaziti do hormonalnih promena i manje osetljivosti želuca, stomaka i genitalija. Osetljivost kičme i vida otvorenije od popodnevnih časova, posebno u naredna dva dana. 

Ipak, nova nedelja donosi i osećanje da će se polako sredjivati obaveze koje imamo i da imamo više snage da pokrenemo ono što je stajalo. 

Srećno - vaša Astro Luna



Nedeljni astro izvestaj u periodu od 14-20.11. možete pročitati na mom zvaničnom sajtu na www.astroluna.rs




четвртак, 10. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -10.11.2022.


 Mesec danas bez važnijih aspekata. Danas bi bilo posebno dobro da pustite pomoć univerzuma i da svoj duh pokrenete na više strana, i samo emotivnooo ali sa malo više vedrine. Danas treba isključiti negativne vesti, trošenja vremena na neko neproduktivno i negde zapositi sebe u kraćem radnom vremenu, ali kvalitetnijem.  Danas bi nešto uspelo, morate uložiti i mnogo discipline, ali vereee.

Ipak danas imamo jedan dosta težak mentalni aspekt, ali i posle niza loših aspekata Venere, prvi srećniji. 

Od 8:53 Merkur u znaku Škorpije naćiće se u kvadratu sa planetom Saturn u znaku Vodolije što povećava strahove, usamljenost, neku mentalnu prazninu, osećanje pesimizma. Dosta loš dan za trgovinu, potpisivanja, sastanke a može dolaziti do izvesnog opterećenja na polju učenja i rada. Bilo bi dobro da negde postavite umerenije granice u dnevnom planu i da izbegavate veliki mentalni pritisak. Držite se onog što dobro poznajete, i nemojte rizikovati. U povećanju su nesporazumi, sukobi zbog različitog mišljenja, ali izvestan pad mentalnog samopouzdanja ili volje. Iz tog razloga možete imati osećaj da stojite u mestu. Danas je dobro pokrenuti nešto staro, što duže stoji, a opet i negde zbog uticaja Meseca u znaku Blizanaca pokrenuti više akcije.  Ono što je bitno za ovaj aspekt je posebna opreznost u novim sferama, ali za bilo šta važno, potražiti profesionalni ili stručni savet. Danas se ne treba mnogo oslanjati na tudje reči ili uticaj, a opet treba dobro razmisliti o svojim rečima. Ono što je najvažnije bilo bi dobro izbegavati osećanje neuspeha i bilo bi važno uložiti trud u ono što radite. Danas se može osećati poseban beg od rutine, običnih poslova i postojaće potreba za nekim adrenalinom. Medjutim, mentalno se može osećati neka težina ili neko opterećenje u glavi.  Neće biti neobično da imamo osećaj da nam se zapravo danas ništa ne radi, i da čekamo da se nešto samo od sebe desi, da razbije dosadu ali osećanje te težine. 


Od 13:24 na snazi je trigon izmedju Venere u znaku Škorpije i R Neptuna iz znaka Riba koji mogu spasti stvari i uneti više romantike, kreativnosti, mašte, neočekivanih susreta, poklone, ipak uz veći napor i lakšu zaradu u odnosu na prethodne dane, ali pre svega ovaj aspekt može doneti zaljubljenost, jaku intuiciju i emotivnu telepatiju, jake i intezivne snove, ali dobre mogućnosti preko talenata, hobija i sopstvenih potencijala. Danas posebno pozitivno može uticati ulepšavanje, sitnija pažnja, ali može pokrenuti veći idealizam ili sanjanaje o savršenom partneru. Iako možemo biti nepoverljiviji prema sebi, kroz ovaj aspekt možemo biti veoma saosećajni, humani i skloni da pomažemo drugima. Danas treba pokrenuti što više zabave, druženja sa prijateljima, odlazak u bisokop, koncert, sportsku utakmicu, a negde ostaviti brige ili nerešene stvari po strani. Parovi koji se mogu upoznati sa ovim aspektom mogu imati nežan odnos, ali moraju raditi više na komunikaciji koja može biti problem kako na porodičnom, tako i na emotivnom nivou. 



Srecno - Astro Luna

среда, 9. новембар 2022.

Dnevna doza Lune - 9.11.2022. - " Uživaj u tišini"


 Dan posle Pomračenja Meseca nosi neku prazninu, ali ipak i jak osećaj konekcije sa univerzumom i porukom svakom za sebe šta dalje i šta nedostaje, šta treba dodati i promešati kao i šta nas to vuče kao promena na kojoj trebamo raditi u narednih 6 meseci. Pogled u nebo i neki neobičan sjaj koji prima malo Sunca kao znak da nas nebo voli i greje. Sve ostalo je na nama. 

Negde sam prestala da se nerviram kao rezultat godinama i godinama učenja unazad i  lekcija kada mi stvari ne idu kako treba, jasnije dnevni planovi, poštovanje drugih ili kad mi neko oduzima kvalitetno vreme koje jako cenim. Baš danas u opoziciji Merkura i retrogradnog Urana moram da vam skrenem pažnju da pokušate da razmišljate, dišete u tišini i šta god da se dešava, da pokušate da prihvatite da je tako. Da može biti pojačanih kvarova, neočekivanih vesti, promene planova, ali bogme i nekog bezobrazluka, tenzija i lupanja u sto moze. Medjutim, s obzirom da je uticaj Punog Meseca u Biku do 14:38 treba " iskulirati" i reći sebi" Neću uopšte da se nerviram". Moram danas da skrenem malo veću pažnju vozačima, da budu što više koncentrisani i strpljiviji, ali svima onima koji danas planiraju neke veće kupovine, ili imaju neke procese, jer se sve može menjati. Posebna preporuka da sve što kupujete, potpisujete, ipak malo bolje pogledate pre potpisivanja i plaćanja. Sa druge strane, ovaj aspekt može doneti genijalne ideje, znate onu slikicu čovečuljka kome je sinula sijalica, e to bi trebalo odmah zapisati ili pokrenuti. Danas može biti destrukcije, prekida odnosa, ali uglavnom sa razlogom. Ipak, potrebno je čuvati nervni sistem, i pokušati ne trošiti zdravlje na sitnice. Opreznost sa strujom, ali nepoznatim osobama u okruženju.  Ovaj aspekt je na snazi od 3:43, a može povećavati eksplozivnost, nestrpljenje, žučnost, plahovitost i neočekivane reakcije.


Danas je i Sunce kao centar svega u opoziciji sa retrogradnim Uranom od 9:20am i pojačava buntovnost, revolucionarne poteze, naglost, probleme sa autoritetom, ali veoma jake potrebe za nezavisnošću, pri tom da vam se niko ne meša u život, poslove. Mogućnost neočekivanih ličnih promena, a ukoliko ste osoba šireg mentalnog sklopa danas možete pokrenuti nešto rizično, ali novo i lepo što će pokrenuti jaku euforiju i osećanje slobode i sreće. U povećanju prekidi saradnje, problemi na polju medjuljudskih odnosa, ali velika aneksioznost. Neće biti neobično da u vaš život udje nova osoba koja vam može pokrenuti velike transformacije, ali da i brzo izadje iz njega. Može dolaziti do emocionalnih problema usled nestrpljenja i tenzije u komunikaciji. Iako mnogi od vas danas mogu imati jaku želju za promenom, ipak trudite se da dobro pogledate svaki ugao te promene i da ne žurite. 

Mesec će do prelaska u znak Blizance u prepodnevnim časovima imati jako pozitivne aspekte, i to sekstil sa R Neptunom, Plutonom, kao i retrogradnim Jupiterom, pa ipak vreme do 13h može biti pozitivno za završetak nekih računa, rad, produktivnost, kontakte sa inostranstvom, učenje, kreativni rad, ali poslove u domu.  Mesec će se naći na zvezdi Algol od 7:40 i može unositi pojačanu ljubomoru, rivalitet, nezgodne situacije koje su i praćene lošim aspektom Merkura. Danas se itekako može otkriti nešto što vas može jako uznemiriti, a sa druge strane dan može biti pozitivan za šetnju, kuvanje, hobije, kućne ljubimce, sredjivanje finansija ili manje dobitke. 


Od 14:38 Mesec menja znak i ulazi u vazdušni znak Blizance. Mnogo komunikacije, mentalne žurbe, akcije, dogovora, promene dogovora, okrenutosti obrazovanju, rodjacima, medijima, novostima, pisanju. Svakako zbog vladaoca Merkura u znaku Škorpije  danas ćemo imati potrebu da sve radi brzo, konkretnije ne ostavljajući ništa za sutra. Ipak, itekako su u porastu i nagle vesti ili nešto što može unositi emotivni nemir. Iako danas imamo energiju koja je brža i pokretljivija, ipak neko uživanje u malim stvarima, a posebno u tišini može doneti originalne ideje i sreću a poseban blagoslov jer svima će trebati danas da se ušuškaju u svom malom svetu.



Srećno - Astro Luna


# currentmood# depeche mode# mesec u biku/ blizancima# dnevna doza lune

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski