четвртак, 8. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -8.12.2022. - Pun Mesec u Blizancima

Četvrtak, 8.12.2022 od 5:09 po našem vremenu na snazi je Pun Mesec( Hladan Mesec ili Mesec dugih noći, Predbožićni Mesec)  kada će se Sunce i Mesec naći u opoziciji na 16 stepenu. Pun Mesec tačno pada u konjukciju sa retrogradnim Marsom pa donosi nekontrolisanje reakcije i emocije, ljutnju, brzopletost i veliku napetost. U porastu velika strast, ali ogromna razdražljivost, mnogi od vas mogu osetiti i jubomoru ili loša dela ili reči drugih. Veoma je važno da budete borbeniji, prodorniji i da jednostavno rečeno se izborite za sebe ili svoje najbliže. Retrogradni Mars je u sekstilu sa Rx Uranom pa može doneti da puno rizikujete, želite da probate nešto novo ili doživite neko iskustvo koje traži i neki vid adrenalina.

Ono što je jako važno da spomenem je Lunarna okultacija Marsa - okultno znači skriveno. Lunarna okultacija se dešava kada Mesec prodje ispred zvezde ili planete i sakrije se. Znači Mesec sakriva Mars u ovom slučaju. Ova vrlo retka lunacija na nebu moćiće da se vidi iz nekih delova Evrope, više sa područja Usa i Afrike. U podsvesnom smislu ova lunacija može individualno uticati na tajne, afere, velike emotivne i psihološke padove i da imamo velike izazove i lekcije. Ona može biti dobra za ambicije, liderske sposobnosti, ali je jako važno šta god da se dešava da pokažete hrabrost, iako Mesec i to Pun može doneti osećanje velikog nemira, napetosti posebno u saobraćaju, okruženju, porodici, ljubavi.

Posebno osobe koje imaju problema sa besom, destrukcijom i nekontrolom imaće neki vid opomene univerzuma da moraju da se promene. U porastu velika agresija i nasilje, jer i Sunce u vreme Punog Meseca pravi opoziciju sa retrogradnim Marsom pa može doneti terorističke napade, napade na važne ličnosti, zemljotrese, nesreće, tragične situacije i posebno porodična nasilja i nasilja usled mržnje, nacionalizma, šovinizma. Ovaj Pun Mesec nas uči da svoju energiju integrišemo ka zdravijem okruženju, navikama i da brojimo, brojimo i učimo. Osobe koje imaju psihološke probleme posebno se mogu suočavati sa velikim problemima, kao i osobe koje su sklone manipulaciji, izdaji, kriminalu. Priroda retrogradnog Marsa može uticati na kolektivne loše prilike, posebno u smislu budjenja, potresa i prirodnih katastrofa. Opozicija Sunce / retrogradni Mars može doneti i povećanje požara, napada, agresivnosti, nametanja sile i sl. U porastu ogovaranja i osvete.

Ova lunarna okultacija Marsa dešava se redje, ali samo u vreme Punog Meseca i retrogradnog Marsa.  Mars će biti najbliži Zemlji i sijaće cele noći. Ukoliko budete želeli da napravite fotografije ove crvene planete sada imate priliku.

Uloga i poruka neba biće da vam Mars otvori slabe tačke i da se suočite i pomirite sa njima, tjs da poradite na njima. Pun Mesec može veoma dramatično delovati na Ovnove, Blizance, Rakove, Lavove, Strelčeve i Ribe. Vreme Punog Meseca zbog hiperaktivnosti fizičke energije može biti dobro za sportska takmičenja, vežbanje i intezivnije fizičke odnose u ljubavi, masaza ili čišćenja doma. Samo nadjite način da ispraznite energiju, jer u suprotnom ovaj jak uticaj može delovati na podsvest, raspoloženje i kompletnu ličnu stranu. Iako vreme od 11:40-18h može doneti stabilnost i istrajnost, Pun Mesec će biti u kvadratu sa Neptunom pa može izazivati jak umor, depresiju, brigu, pospanost i sl.

Pun Mesec sa okultacijom R Marsa  donosi i poruku kako vaš ratnik u sebi utiče na ljude oko vas. Pun Mesec nosi i mogućnost da ne možemo izdržati pritiske, i nosi da moramo pokazati na neki način snagu koju posedujemo u sebi. Zbog sjajne zvezde Rigel definitivno ovaj Full Moon ima poseban sjaj i značaj sve do Mladog Meseca 23.12 kada je posebno dobro vreme za regeneraciju, meditaciju, pisanje, šišanje,i pripremu nekih ciljeva koje možete ostaviti za naredni period. Pun Mesec je odličan za izbacivanje tečnosti, ali i oslobadjanje od pritisaka od ranije. Disanje će biti veoma značajno za ovaj Pun Mesec, kao i kontrola u svemu. Pazite na reči. Može biti velikih medijskih provokacija, ali i hapšenja i pokušaja skrivenih opasnih namera, što smo mogli pratiti u vestima ovih dana.

U vreme Punog Meseca imamo i snažnu konjukciju sa R Marsom koja može pojačati emotivne povrede i impulsivnost, ali svadje sa okruženjem, rodjacima i veliki emotivni bes. Veoma je važno izbegavati nestrpljenje, eksplozivnost i dramatiku! U porastu opekotine i povrede. Porast nepristojnih ponuda, kao i mentalno pritisaka i skrivenih loših poruka može biti pojačan. Ovaj aspekt nosi poruku da treba izbegavati rizike, a svoju energiju treba usmeriti na rad, fizičke aktivnosti i vežbe opuštanja. Popodnevni časovi mogu nositi preosetljivost i senzibilnost zbog kvadrature sa Neptunom koje posebno neće prijati meteropatama, ali nekakvu uspavanost. Ipak trigon sa planetom Saturnom može danas i doneti važne poruke neba i mogućnost da pokažete odgovornost i zrelost i pod iskušenjima. 




Srećno - Astro Luna




среда, 7. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -7.12.2022.

 

Dan pred vrlo intezivan Pun Mesec. Novinski stupci prepuni loših vesti, ali i nekog vida medijske blokade. Potpuno me to nije iznenadilo, jer Full Moon uz konjukciju sa intezivnim retrogradnim Marsom nosi upravo probleme tog tipa. Duže vremena možemo pročitati za vršačko nasilje, ozbiljne psihološke probleme mladih, nesreće u saobraćaju, a da ne govorimo o kolektivnim stvarima. Kao da više ništa ne može da nas iznenadi, ali zapravo nas iznova iznenadi da pomislimo da ne živimo u zemlji u kojoj živimo ili smo naviknuti još na duge tragove davne prošlosti kada je sve bilo drugačije. I jeste. 

Uticaj Full Moona može se uvek osetiti dan, dva ranije i kasnije. Danas aspekti Meseca bez ijedne planete. To negde znači da primarno nije najbolje vreme za neke veće odluke, aktivnosti uz svu ovu energiju koja traži posebnu pažnju na rečima, koja nosi uzburkane misli, a uz uticaj Merkura u znaku Jarca i mnogo dublje proživanje onog što je bilo sa onim što se dešava. Mesec je u Blizancima i nosi puno priče, telefoniranja, vožnje, čitanja, pisanja, pozitivne radoznalosti, ali se nemojte iznenaditi da vas vrati u neko prošlo vreme ili natera da obnovite od ovog perioda tamo gde ste stali.

Danas na snazi:  Venera će biti u polusekstilu sa Plutonom i može se javiti jaka zaljubljenost ili osećanje da ono što vam se dešava na ljubavnom planu je posebno i ostavlja jak utisak na vas. Mnoge ljubavi na ovom nivou mogu biti dublje i jače, medjutim ovaj aspekt može doneti i opsesivne ljubavne veze ili karmičke susrete. Negde s obzirom na okolnosti i vesti koje čitamo treba izbegavati posebno na početku nekog odnosa i previše savršeno i previše opsesivno, to negde vodi ozbiljnoj destrukciji. Ali ovaj aspekt nosi snažne emocije i sigurna sam da ste osetili često po odkucajima srca da će se nešto bitno desiti. E to je ovaj aspekt, jaki susreti, ali neki vid regeneracije sebe. Da li znate šta znači brinuti o sebi? - Pa brinuti pre svega o svom zdravlju. Venera - ne samo estetski i spolja već Pluton i dublje, podsvesnije, intimnije. Za one koji imaju neke dileme u glavi, ovaj aspekt može doneti da saznaju istinu i da sami odluče u kom pravcu žele da idu dalje. Ovaj aspekt može uticati i na novac, poklone ili nešto materijalno lepo, ali često donosi i prethodni trud. Neka karma će se danas malko šetati i doneti poruku " Svakom po zasluzi"..

Danas je na snazi nam je i inkonjukcija izmedju Sunca i Rx Urana koja će biti aktivna do petka i može doneti neopuštenost, nagomilavanje nervoze iz prethodnog perioda, nesigurnost u važnim ličnim stvarima, ali i buntovnost. Ukoliko ste prolazili kroz neki dosadniji period, može se ipak desiti kroz ovaj aspekt da pokrenete više zabave, putovanja i druženja. Ipak, trudite se da pokrenete neku veru i viziju, a opet da se potrudite da svojim znanjem, trudom i većom upornošću menjate stvari. Ništa zapravo neće padati lako.




Srećno - Astro Luna


уторак, 6. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -6.12.2022.


 Mesec u znaku Bika do 21:50 kada prelazi u znak Blizance pa je pred nama dinamična energija, prepuna vesti, okrenutosti društvenom životu, medijima, društvenim mrežama, rodjacima i ipak nekoj akciji.. Iako Mesec do 7:30am može doneti umor, usamljenost, osećanje blokade i napora, relativno ćemo ovog dana imati stabilne aspekte Meseca sa Neptunom, Plutonom i Jupiterom, pa sve što budete radili može nositi odličnu viziju, prodornost i neka sreća može potpomoći završetku obaveza. Emocije veoma intezivne na početku nedelje. 

 Kvadrat izmedju Merkura i Jupitera od 8;06am nosi  i osećanje loše koncentracije, razdora izmedju želja i trenutnih mogućnosti, loše procene, preveliko davanje i mentalno trošenje.Mogu postojati velike nade u nešto novo. Bitno je da se skocentrišete na ono što vam je važno i da izbegavate detaljisanje, kao i čuvajte se grešaka u stvarima koje dobro poznajete. Bilo bi jako dobro da ovog dana ne obećavate više nego što možete, jer može doći do mentalnog opterećenja usled odredjenih rokova. Preporuka univerzuma je ne podcenjivati sebe! Vreme do 16h može doneti ili osećanje rutine, dosade, naglih promena raspoloženja, loše organizacije ili da radite nešto u čemu ne uživate. Mogu vam misli lutati na više strana ili možete započinjati nekoliko stvari odjednom, ali da sve ostane polovično. Vrlo je važno ići korak po korak, ali ako pak vidite da stvari ne idu najbolje po vas, bolje je ostaviti za naredni dan kada budete imali bolju energiju. 

Mesec će u popodnevnim časovima kroz trigon sa Plutonom doneti mogućnost da imate mogućnost da nešto rešite što vam stoji kao opterećenje( novac, bitna obaveza, sastanak, pregled), ali i sekstil sa planetom Jupiter od 20h može doneti ipak vreme blagostanja, srećnih okolnosti i boljeg raspoloženja. 

Merkur menja znak i ulazi u kardinalan, ženski znak Jarac od 23:09( prva senka 12.12.-29.12., retrogradni hod do 18.01. i druga senka do 6.02.).  Merkur će boraviti u znaku Jarca do 11.02.. a nosi ozbiljnije misli, odgovornost, pesimizam,ali ipak nešto bolju organizaciju i upornost. On mnoge od vas može naterati da se disciplinujete i budete čvršći u stavovima! Ovo može biti vreme podsećanja, obnove, ali i veće realnosti i dubljeg razmišljanja o prošlosti. Kontakti sa osobama iz prošlosti, pokretanja nečeg što je stajalo dugo, osećanje veće zrelosti ili osećanje puno planiranja biće veoma izraženo. Ipak, Merkur se ne oseća najbolje u znaku Jarca jer može izazivati tugu, opterećenje, depresivnost ili zahtevnost i samokritičnost. 



Srećno - Astro Luna



недеља, 4. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -5.12.2022.


 Nova nedelja je pred nama, sa izazovnim Punim Mesecom 8.12., ali prelaskom Merkura i Venere u znak Jarac. Negde ćemo morati da napravimo bolju kontrolu i organizaciju u naš život, ali da se uozbiljimo da završimo godinu sa što manje opterećenja( to je preporuka). Nedelja koja je pred nama svakako nosi i preterano materijalno, mentalno i emotivno trošenje, kao i vrlo nepromišljene reči, reakcije, znate ono po principu" u pogrešno vreme na pogrešnom mestu" pa svakako treba ući u ovu nedelju sa pokretanjem novih ideja, kreativnošću, boljim razumevanjem svojih potreba, ali i drugih, i nekom bazom pravljenja opšteg kompromisa. 

Nedelju počinjemo sa uticajem Meseca u znaku Bika, pa potreba za sigurnošću, emocijama, maštanjem, hedonizmom, kupovinama i trošenjem novca mogu biti u prvom planu. Uticaj Venere u znaku Strelca  u kvadratu sa Neptunom koji je krenuo direktno može doneti mnogo idealizma, ali i prilične konfuzije. Negde se moramo malkice vratiti u realnost i pokušati danas biti objektivni. Razočarenja, loše procene, osećanje manje podrške od strane drugih mogu biti povećani i danas. 

Danas Mesec može da nam pokrene  i potrebu za hranom i slatkišima, jer konjukcija sa Rx Uranom može nositi i neki pad šećera/ pritiska ili pojačan hromonski stres usled obaveza ili emotivnih dešavanja. Danas je jako pozitivan dan da budete kreativni u stvarima koje volite i koji vam idu, i da izaberete vreme kako ćete se opustiti kroz neki talenat ili hobi. Bilo bi dobro ako možete da ne lenčarite, jer ćete imati onda puno samoanaliza i osećanja nekakve psihološke slabosti. Ako možete oslonite se na sebe, jer pomoć drugih neće doći u vreme koje vi želite. Imamo danas i kontakt Meseca i Severnog čvora koji može doneti da imamo potrebu da bacimo sve što nas je povredilo ili unazadilo prethodnih dana/ meseca i da okrenemo novi list. 

Može biti dobro vreme da nešto novo pokrenete ili skupite hrabrost da se suočite sa nečim što vas je zabolelo. Neki čudan optimizam pomešan sa pojačanim unutrašnjim tenzijama, sa oscilacijama izmedju zaboravnosti i ambicija. 

Iako smo u nedelji koja može doneti velika suočavanja, početak nedelje može nositi neku naglu sreću koju vi sami možete pokrenuti svojim radom i trudom. 

Emocije jesu ranjivije, ali kod onih koji imaju stabilan odnos, hrana, uživanje i maženje može doneti lepu povezanost, dok kod onih koji prolaze težak period, bolje vreme da odleže, stave tačku i krenu napred. 

Mislite danas malo više o sebi. Danas možete iznenaditi sebe koliko možete. Neće vam trebati pohvale. Pohvalite sami sebe. Idealno vreme da kupite kućnog ljubimca ili nešto što vam može doneti snagu i naglu sreću.



Lp početak nedelje, Astro Luna

субота, 3. децембар 2022.

Dnevna doza Lune 3/4.12.2022


 Ne znam za vas, ali ja sam se osećala sinoć kao da me neko dobro prebio. Moj takmičarski duh vezan za moj podznak pravio je baš žarište, a moj znak voli svoj narod, pa eto ti reakcije i emocije. Morala sam da se ispraznim gledajući ozbiljnu nepravdu i pojavu fašizma, i sada sam dobro.

 Lepa stvar je juče bio moj razgovor sa vama na instagramu i posle razgovora sam razmišljala koliko mi to prija i koliko je to vredno ne samo za moj posao, nego kontakt sa ljudima koji vole vaš rad i samu astrologiju.

Ali danas je nov dan. Subota, 3.12. nosi pozitivne aspekte Meseca. Mesec iza ponoći u pozitivnom aspektu sa Suncem može doneti dozu optimizma, dobre energije, balansa izmedju duše i tela, osećanje pokreta. Važniji aspekti tokom ovog dana su od 14:12 su sekstil izmedju Meseca i vladaoca retrogradnog Marsa koji mogu pokrenuti borbenost, hrabrost, smelost, intezivne i jake energije, srećno vreme da se baš pokrenete i nešto dobro uradite za sebe. Možete i započeti nešto novo i da vam to daje dozu sreće. Samo danas ne treba stajati u mestu i čekati da nešto padne sa neba. 

Sekstil izmedju Meseca i Jupitera od 18h posebno nosi dozu zaštite, ko radi i dobro vreme za zaradu, neke korisne razgovore i sastanke, kontakte sa inostranstvom, dobro vreme za učenje ili edukaciju, a ceo dan je odličan za sport ili fizičke aktivnosti. Danas posebno možete prepoznati lične priroritete, koje možete staviti na planer svojih ciljeva u ovom mesecu.

Ja sam vam u ins live i preporučila da je ovaj mesec odličan za planiranje i postavljanje konkretnih ciljeva. Izbegavajte da idete okolo naokolo, ili to možete i odmah pokrećete ili niste spremni i čekate pravo vreme za sebe. 

Trigon izmedju Meseca i Merkura i Venere od 21:55 nosi vreme odlično za izlaske, zabavu, društvene odnose, putovanja, a u ovo vreme mogu stići i neke važne vesti, i može biti jako dobro vreme za trgovinu, prodaju, konstruktivan rad, pisanje, koncerte i sl. Sve u svemu tokom celog dana imamo podršku Meseca koji treba da se okrene ličnom razvoju i osluškivanju svojih želja. Retrogradni Mars nosi definitivno osećanje promenjivosti u našim mislima, pa ako vam krene sumnja, strah, samo promenite energiju! Posebno srećno vreme za upoznavanja, ljubav. 


Nedelja, 4.12.- od 1 sat posle ponoći donosi da Neptun kreće direktno sa 22 stepena znaka Riba. Njegov direktan uticaj pokreće da se suočite sa maštom, strahovima i unutrašnjim problemima i negde pomognete sebi. Svakako pokreće kreativne sposobnosti i dolazak do istine. U porastu veće duhovne vrednosti. ( Sa pokretanjem Neptuna direktno, na nebu ćemo imati dve retrogradne planete Mars i Uran). Da vas podsetim Neptun je krenuo retrogradno od 28.07 ove godine. Njegovo direktno kretanje može doneti jaču povezanost sa sopstvenom sudbinom, iako možemo još imati kolektivne maglovitosti.

 


Jutarnji časovi mogu biti praćeni osetljivim aspektom izmedju Meseca iz znaka Ovna i Plutona, ali posebno kvadrata Venere i Neptuna koji donosi iskrivljenu sliku vašeg odnosa, sumnje, neiskrenost, preveliku idealizaciju i naivnost. Opreznost sa novcem i ličnim stvarima, ali obratite pažnju na obećanja od nepoznatih osoba! Emotivni odnosi magloviti! Neki vid destruktivnosti sa jedne strane i velike senzitivnosti na psihološkom nivou može voditi emotivnim " bolestima"  i forsiranju ili preteranom žrtvovanju ka nečemu što sami osećate da ne ide. Ovi aspekti lakše mogu ići kroz posete, kreativniji, duhovniji rad, meditacije ili nešto sl. Vrlo je važno da odpustite stare rane i da prihvatite stvari kakve jesu, ali da pokušate da budete objektivniji i da ne pravdate loše postupke drugih. Veoma je važno kome se poveravate i kome možete verovati, jer u porastu mogu biti prevare/ izdaje, poročnost, mazohistička dela. 

Mesec prelazi u znak Bik od 12:40 i donosi da nedelja može da počne i da se okrenete kuvanju, porodici, hobijima, kućnim ljubimcima i malo dopustite da se odmorite i napunite baterije.  Mesec se dobro oseća u znaku Bika a kroz uticaj i Venere u znaku Strelca može pokrenuti spontane i dobre situacije, plodnost, sreću i sigurnost kroz dom, porodicu i ljubav, kao i potrebu za stvaranjem ili rastom nečega. 



Srećan vikend - Astro Luna

петак, 2. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -2.12.2022.


 Petak, 2.12  od ponoći nosi uticaj Meseca u znaku Riba u sekstilu sa Plutonom koji odiše izuzetno jakom unutrašnjom snagom i osećanjem zadovoljstva, jer možete pokrenuti nešto dobro čime ćete biti zadovoljni. Ova noć je veoma emotivno mirna i može nositi plodnost i sreću u partnerskim odnosima. Jaki snovi, pa bi ih bilo dobro ispratiti. Lak dolazak do istine i svi vidovi istraživanja pozitivni. 

 Kvadrat izmedju Merkura i Rx Neptuna  pokreće od 2:10am  lagarije, manipulacije, psihičke krize, aneksioznost, strahove i povećane nesanice. U porastu velike greške na poslovnom nivou, pa sve treba dobro proveriti. Posebne probleme mogu imati osobe vezane za državne i pravne poslove, kao i uvoz i izvoz. U porastu loša lečenja, osetljivost kroz lekove, poroci, emocionalne krize. Posebno obratite pažnju do ponedeljka šta potpisujete, a odluke pod tudjim uticajem mogu doneti greške. U povećanju kvarovi aparata i povećanje nekakve apatičnosti. Biće teško meteropatama i zavisnicima. U porastu kradje ili gubitak stvari. Pripazite na koncentraciju!

Medjutim lakši aspekti Meseca i Venere mogu ovaj aspekt prilično olakšati jer konjukcija Mesec Jupiter od 3:46am može nositi zaštitu univerzuma, a ako pak prolazite kroz neki mentalni nemir ili nešto nedovršeno kao da će doći do smirenja ili lakših rešenja.  

Sekstil izmedju Venere i Saturna od 4:10am - ipak moze malo smiriti stvari jer donosi mudrije odluke, a ako ste i prošli prethodni stres ipak dobro vreme za ispravke, obnovu nečega ili smirenje u ljubavnim odnosima. Veze započete ovog dana mogu biti trajne i vezane za veće razlike u godinama. Možete imati i mogućnost da zadovoljstvo nadjete u jednostavnim stvarima i učenju. Može biti mogućnosti da pronadjete nešto što ste dugo tražili, ili da nešto obnovite što će vam predstavljati zadovoljstvo.

Mesec menja znak od 5:42am i ulazi u borbeniji znak Ovan koji će najaviti veću dinamiku, budjenje i hrabrost. Ipak vladaoc Mars u znaku Blizanaca u  retrogradnom hodu može pomutiti i danas planove i doneti dosta stresa. Pokušajte da ne budete eksplozivni, nestrpljivi i da dobro razmislite o svakoj odluci. Ceo dan može ipak nositi žurbu i gledanje na sat. U povećanju nesporazumi, ali i špijunaže. Danas iz jedne mirnije, pasivnije energije svakako imamo budjenje, takmičarski duh, medjutim bilo bi dobro ne raspšiti energiju na 10 strana, već ako možete danas odraditi samo manje, ali konkretnije obaveze. 

Sport će biti u centru pažnje sa poprilično dramatike u večernjim časovima i potpunom neizvesnošću, ali jačom borbom nego prethodnih dana. U porastu loše sudijske odluke i osetljivost igrača koji imaju povrede. Ipak neka nada i bolja mentalna spremnost  može doneti iznenadjenja i sreću.



 Lp dan - Astro Luna


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski