среда, 27. септембар 2023.

Dnevna doza Lune -27.09.2023.


 Dobar dan dragi moji, svi odmori su prošli i vreme je za jesenja pisanja, rad, usmerenost na nešto konstruktivno, a možda i malo više sanjarenja. Jesen je stigla i zvanično i sa 37 stepeni sam presla na nekih 15 stepeni manje pa promena traži prilagodjavanje. Mesec se polako puni i u petak postaje Super Full Moon. Pojačane migrene, alergije, intuicija i potreba za balansom koja će nam trebati tokom cele jeseni. Sa početka jeseni imamo rodjendane Vaga koje u svoj rodjendan( prva dekada) mogu ući pomalo uspavano, ali solarna godina uopšte neće biti takva posebno od novembra, a posebno od februara i aprila sledeće godine.

Mars u vrlo osetljivom aspektu sa Kironom negde nam daje test u polsednjoj nedelji ovog meseca da prihvatimo, ali poradimo na najosetljivijim tačkama. Vreme koje može doneti zdrastvene izazove, pa je potrebno da malo umirimo apetit, strasti i spremimo se za naredni mesec kada možemo napraviti bolju disciplinu. Merkur u plodnom aspektu sa retrogradnim Jupiterom donosi plodnu komunikaciju, misli, dobro vreme za obrazovanje, učenje, ponavljanje ili obnovu obaveza koje nisu išle ai i odlične planove za budućnost i vreme koje dolazi. Ovaj aspekt tokom kraja ovog meseca može doneti dobre vesti i osećanje boljeg mentalnog elana, pa sve što nije išlo možete sad pokrenuti. Ove nedelje posebno imamo odlično vreme da očistite sve što je suvišno, kao i da počnete da pravite bolji red u svom domu/ okruženju. Odlično vreme za daleka putovanja, sredjivanje papirologije, studije. 

Ove nedelje ćemo pri samom izlasku iz ovog meseca imati mudre misli, ali ipak još uvek izazovne aspekte Venere i retrogradnog Urana, pa ljubav može biti na velikim testovima i može unositi veliku uznemirenost i promene, a poslednji Super Mesec u Ovnu i poruku neba da se vratite sebi. 


" Ja hoću da ličim na sebe " - Miroslav Antić

Danas Mesec prelazi u poslednji Zodijački znak Riba. Mir, tišina, unutrašnji balans, jake emocije, potreba za romantičnošću, sanjarenjem, pomalo sa većim uplivom neorganizacije i uspavanosti. Danas bi trebalo negde osluškivati svoju energiju i smanjiti aktivnosti na minimum. Odličan dan za jogu, meditaciju, dobar san, šetnju, kreativne sposobnosti, kontakte sa inostranstvom, putovanja, posebno praćenje snova jer vreme pred ovaj Super Full Moon može otvoriti veoma zanimljive i jake snove. 

Osetljivost stopala, hormona, nagle promene raspoloženja, sklonost vraćanju na prošlost, podsvesne strahove možete ublažiti kroz umerene fizičke aktivnosti, češći kontakt sa vodom. Pripazite na viruse jer mogu napadati imunitet. Alergije u povećanju i povezane sa emocijama. Današnji dan nije najbolji za porodična okupljanja, kupovine, ali pokušajte da kontrolišete i potrebu za kupovinama jer možete kupiti nešto što vam ne treba. Druženje sa prijateljima, davanje pomoći drugima ili neki vid pedagoškog rada, hobija vezanih za ples ili sport mogu doneti bolje raspoloženje. 



Današnji dan nosi i težu konjukciju Meseca i retroradnog Saturna, prazan hod Meseca, pa se nemojte iznenaditi da sve ide usporenije i promenjivije. Emotivno dan pojačane potištenosti i depresija, pa je jako važno pronaći fokus na korisnom ili nečemu što vas može opustiti. Medjuljudski odnosi nerazumljiviji, a mogućnost veće nepravde može kolektivno da se oseća. Političke ponovne provokacije mogu biti samo priprema pred turbuletniji period jeseni tokom oktobra i novembra meseca. Popodnevni časovi veoma osetljivi za estetsske operacije, medije, saobraćaj.Ipak popodnevni časovi mogu doneti lakši put ka ličnim uspesima, projektima, a može biti pozitivniji kroz izlaske ili važnije proslave.

Vreme od 22h posebno donosi greške, nesporazume i probleme u komunikaciji, emotivne probleme ili osećanje potpunog nerazumevanja. U povećanju kvarovi i problemi sa ženama. Danas je dan kada se treba iskreno okrenuti nebu i zatražiti pomoć i zaštitu. Sve treba raditi na osnovu ličnih utisaka ali instikata. 

Srećno - Astro Luna

Danas je Krstovdan
Na današnji 27.09.1464 po julijanskom kalendaru osnovan je Madrid –glavni grad Kraljevine Španije i autonomne pokrajine Madrida. Rodjen u otmenom znaku Vage sa podznakom u vatrenom energičnom veselom znaku Strelca sa Mesecom u znaku Lava koji nosi kraljevsku energiju ove popularne evropske metropole.
27.09.1972. rodjena je i Gwyneth Paltrou, američka Oskarovka, rodjena u prefinjenom znaku Vage sa podznakom u mističnom, ali emocionalno nežnom znaku Riba sa Mesecom u Blizancima.
27.09.1984. rodjena je multitalentovana –Avril Lavagne –kanadsko –francuska pevačica, dizajner, tekstopisac u kombinaciji duple Vage sa Mesecom u zavodljivom u dubokom znaku Škorpije.
27.09.1960. rodjen je nemaččki glumac Jan Marc Barr u znaku Vage sa podznakom u Vodoliji i Mesecom u Strelcu.
27.09.1976. rodjen je italijanski profesionalni fudbaler –Francesco Totti u znaku Vage sa podznakom u takmičarskom, ali optimističnom znaku Strelca sa Mesecom u komplikovanom, ali tajanstvenom znaku Škorpije.
27.09.1982. rodjena je američka glumica –Anna Camp u znaku Vage sa Mesecom u Vodoliji.
27.09.1990. rodjena je srpska i pozorišna glumica –Mirka Vasiljević u znaku Vage sa podznakom u privlačnom znaku Škorpije, ali vrlo zrelim Mesecom u Jarcu.
Све р



Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski