субота, 30. септембар 2023.

Dnevna doza Lune - Septembar 30/ Oktobar 1


 Pod uticajem smo Super Full Meseca u znaku Ovna. Napetost i preosetljivost, ali neka čudna borbena snaga oseća se u vazduhu. Više o Super Mesecu poslednjem ove godine možete pročitati na mom zvaničnom sajtu: https://astroluna.rs/dnevna-doza-lune/super-pun-mesec-u-ovnu-29-09-2023/

Ulazimo i u sam kraj meseca, a nedelja je prvi dan novog meseca, oktobra meseca, meseca koji nosi poslednja dva pomračenja, meseca gde će i Mars pokazati izuzetnu snagu prelaskom u znak Škorpije, a Venera posle tako dugog vremena preći u znak Device. Merkur će čak tri puta menjati znak, iz znaka Device, u znak Vage i na kraju oktobra meseca u znak Škorpije. Oktobar će samo u kratkoj najavi biti više nego zanimljiv lični mesec, mesec mudrih emotivnih poruka, ali kolektivno izuzetno provokativan mesec. Pratimo:-))

Da vidimo sad kakav nas vikend očekuje: 

Poslednji dan septembra je praćen izuzetno neprijatnoj opoziciciji izmedju Meseca i Marsa u izmenjenim sedištima. Nervoza, sukobi, razdražljiva energija, hiperaktivnija energija, ali sklonost i neprijatnim situacijama može se osetiti do 16h. Veoma je važno pokušati naći balans izmedju duše i tela, ali posebno je akcenat na medjuljudskim, ali emotivnim odnosima. U porastu i dalje pojačane migrene, alergije, osetljivost kože, a meteropata ovaj aspekt posebno neće prijati. Mesec dolazi i u opoziciju sa Južnim čvorom, pa subota može imati neki vid provokacija karmičkog nivoa na nivou porodičnih odnosa, posebno ljubavi. Subota je pod uticajem Meseca u Ovnu i nosi energiju da je potrebno da pokrenete svoje talente, ali budete i malo iskreniji prema sebi i očistite sve ono što vam je blokada. Koliko god se može osećati jedna intezivna energija, pokušajte da izbegavate neharmonično okruženje ili emotivni presing, jer vas može odvesti u veliku nesigurnost!

Subota može biti veoma osetljiva po pitanju saobraćaja, zakona, političkih dešavanja, ali požara. Može nositi javne skandale ili probleme u komunikaciji sa nepoznatim osobama. Možete imati osećaj da se morate suočiti sa svojim najdubljim, ali najosetljivijim delom sebe. Ipak trgon Venere i Meseca u popodnevnim časovima može biti dobar za novac, zabavu, ljubavne sastanke, izlaske ili ipak neke lepe dogadjaje. Subota nije dan koji je kolektivno lak, jer pojačava agresivnost i napetost i zbog kontakta Meseca i retrogradnog Plutona od 23:30.Problemi sa autoritetima, hirovite odluke, sklonost povredama, rivalitetu. Medjutim, danas možete računati na dobru energiju kroz proslave, neke veće radove u domu ili neke bitne sastanke i dogovore posebno ako ih vodite online, jer mogu doneti nešto dobro. Možete danas puno naučiti o drugima, a trigon Merkur/ retrogradni Uran donosi genijalne, nove ideje i potrebu da nešto menjamo u našim stavovima, ponašanju ili da težimo originalnosti. Subota je dobar dan za sport.




Prvi dan oktobra meseca donosi prelazak Meseca u znak Bik od 3:20am. Kada je Mesec u Biku mi težimo sigurnosti, miru, hedonizmu, ali s obzirom na tranzitnu Veneru u Lavu nedelja može biti jako lep dan za neki lep ručak, proslavu, porodične posete i kupovine. Ljubav je tema oktobra koja će biti u prvom planu, pa prvi dan oktobra kao da će doći i do nekog smirenja u odnosu na prethodne dane. Nedelja je stabilan dan za rad, zaradu, završetak sitnijih poslova, kontakt sa starijima i donosi veću odgovornost, ali neku mešavinu mašte, mira, potrebe za ušuškanošću.

Ono što nam nije najbolje su dva aspekta koja možemo osećati u narednim danima, a to je kvadrat Mars/ retrogradni Pluton, kontakt tranzitnog Marsa sa Južnim čvorom u znaku Vage i opozicija tranzitnog Merkura i retrogradnog Neptuna. 
Oktobar može doneti veće tragedije ili političke pritiske praćene provokacija i sukobima, ali mentalni umor i sklonost konfuziji., lažima, manipulacijama i porastu veštačkih virusa. Zato je i jeste važno da obratite pažnju na svoje zdravlje, ali i energiju. 

Srećan vikend - Astro Luna

Na današnji 30.09.2016.: rodjena je italijanska glumica, model i jedna od najlepših žena Monika Beluči( rodjena 1964 u znaku Vage sa podznakom u nešto hladnijem, ali dostojanstvenijem znaku Jarca, ali Mesecu u prepoznatljivom i toplom znaku Lava.).

Na današnji dan rodjena je Oskarovka –francuska glumica Marion Cottilard( rodjena 1975 u znaku Vage sa podznakom u praktičnijem znaku Device, ali Mesecu u znaku Raka).Na današnji dan rodjena je i američka glumica Jenna Elfman( 1971 u znaku Vage sa podznakom u Ribama i ekcentričnim Mesecom u Vodoliji), 1964 rodjen je Anthony Delon u znaku Vage sa podznakom u Jarcu i Mesecu u Lavu, 1924 rodjen je američki pisac Truman Capote u znaku Vage sa podznakom u Vodoliji i Mesecu u Škorpiji, nekadašnji teniski reket broj 1 –Martina Hingis u znaku Vage sa Mesecom na poslednjem stepenu Blizanaca, 1921 rodjena je i Oskarovka Deborah Kerr u znaku Vage sa podznakom u Vagi i Mesecu u Devici, 1207 po julijanskom kalendaru rodjen je teolog i pesnik –Rumi u znaku Vage sa Mesecom u Jarcu, 1974 rodjen je i američki glumac Ashley Hamilton u znaku Vage sa podznakom i Mesecu u Ovnu, 1733 osnovan je Richmond grad u saveznoj državi Virginia, rodjen u znaku Vage sa podznakom u Strelcu i Mesecu u Raku.1232 na današnji dan osnovan je nemački grad Dortmund, rodjen u znaku Vage sa podznakom u Strelcu i Mesecu u znaku Ovna.


Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski