петак, 1. септембар 2023.

Dnevna doza Lune - Astro pregled za Septembar 2023


 Pred nama je Septembar, deveti mesec u godini i mesec kada počinje zvanična jesen, rodjendan Vaga, mesec početka školske godine.U ovaj mesec ulazimo sa izvesnim uticajem Super Moon iz znaka Riba, ali sa dosta jakom intuicijom sa povremenim promenama raspoloženja i čak 6 planeta u retrogradnom hodu koje mogu povećavati konfuznost, odlaganje, trošenje i potrebe za mnogo većim naporom.

Prvu značajnu promenu imaćemo 4.09. kada će Venera iz znaka Lava sa 12 stepena krenuti direktno oslobadjajući presing na ljubavi, finansijama i ograničenim željama koje smo od 23.07. imali. Ipak, nebo će biti pod uticajem  retrogradnosti i kao ponovo šesta planeta koja kreće nazad do 31.12 je planeta Jupiter koja sa 15 stepena znaka Bika kreće unazad u popodnevnim časovima. Ono što će za početak sledeće  biti pozitivno je trigon retrogradnog Merkura i Jupitera koji će se ponoviti i krajem meseca koji ipak može nositi bolje raspoloženje, neki praktičan elan, okrenutost korisnim stvarima, sreću preko pisanja, jasniju bar malo komunikaciju i dogovore. 

6.09. Sunce iz znaka Device naćiće se u kazimi sa retrogradnim Merkurom na 13 stepenu povećavajući temeljnost, bolje sagledavanje stvari, dosta društvenih aktivnosti, novih trendova, druženja i kurseva, bitnih vesti, ali mogućnost sredjivanja papirologije, upoznavanja novih osoba i lakše koncentracije.Ovo može biti i vreme obnove nečega

 8.09. Sunce će se naći u trigonu sa srećnim Jupiterom u retrogradnom hodu i ipak može doneti srećnije okolnosti, zaštitu, lakši lični razvoj, uspeh preko obrazovanja, inostranstva, nauke, mogućnost povećanja zarade ili lakših partnerskih okolnosti. Ovo može biti zanimljivo vreme za poljoprivredu, proizvodnju.


Od lunarnih faza: 

7.09. - Poslednja Četvrtina Meseca u znaku Blizanaca na 14 stepenu u kvadratu sa Suncem na istom stepenu može posebno povećavati nesporazume, osetljivost kroz mladje osobe, saobraćaj, komunikaciju. 

15.09. u ranim jutarnjim časovima Mlad Mesec u znaku Device na 21 stepenu može biti odličan period da startuje sa novim poslom, projektima, da rešite zdrastveni problem, da se okrenete zdravijem načinu ishrane ili da pokrenete neke korisne promene na ličnom nivou.

22.09. - Prva četvrtina Meseca na 29 stepenu znaka Strelca u kvadratu sa Suncem nosi puno svetskih dešavanja, optimizam pomešan sa opreznošću, ali važne promene na svetskom i političkom nivou.

29.09. - očekuje nas poslednji Super Pun Mesec na 6 stepenu znaka Ovna u opoziciji sa Suncem iz znaka Vage koji može povećavati destrukciju, nasilje, političke provokacije, podele, potrebu za rušenjem i gradnjom novog, ali velike provokacije na polju ljubavi/ partnerskih odnosa. Ovo je i Kukuruzni ili Žetveni mesec jer se javlja uvek u vreme jesenje ravnodnevnice.



Zanimljivo ovog meseca je i sledeće: 

Venera ostaje do kraja meseca u znaku Lava oslobadjajući prostor za ljubav, zadovoljstvo, iako sa velikim željama. Troškovi života i ekonomska poskupljenja neće stajati. Posebno treba obratiti pažnju na 17.09. kada Venera napravi kvadrat sa retrogradnim Jupiterom jer može doneti neplanirane veće troškove, melanholična nezadovoljstva u ljubavi, preterivanja, i sklonost nemoralnosti. 

Baš uoči Super Punog Meseca Venera i retrogradni Uran će se ponovo susresti gde može dolaziti do velikih turbulencija u emotivnim i bračnim odnosima, naglih prekida, tenzija i nervoze. 

Mars će do kraja meseca boraviti u znaku Vage gde će davati neku energiju kompromisa, diplomatije, ali ipak od poslednje nedelje septembra može dolaziti do velikih kulminacija i pretnji, nesrećnih situacija, nasilja i pripreme pred Pomračenja u narednom mesecu. Ovo može biti mesec kontrola, inspekcija, kazni, osetljivosti na pravnom nivou, ali posebno kraj meseca može najavljivati veće nezadovoljstvo običnog sveta, pa i povećanje demonstracija i sukoba na polju Nemačke, Francuske, ali našem području. Biće jako dobrih rezultatata na polju umetnosti i sporta, ali s obzirom da zvanično počinje školska godina posle nemilih dogadjaja u maju, treba se dobro pripremiti za naredni mesec koji može ponovo biti provokativan i mesec iskušenja na polju mladjih osoba. Biće itekako senzacija polju javnih ličnosti, ali velikih testova na polju ljubavi. Septembar donosi kao neku vrstu nastavaka nečega što se krčka tokom leta, ali zapravo brza rešenja neće biti  u fokusu, niti će išta ići jednostavno. Na partnerskom odnosu može biti puno afera, senzacija, a zapravo ovaj mesec traži mir i očuvanje svog emotivnog mira. 

Za one koji planiraju odmor ovo će biti mirniji mesec, samo zbog retrogradnosti Merkura do 15.09. treba dobro proveravati dokumenta i spremiti više novca. Septembar je inače dobar mesec za promocije, koncerte, umetnost, kao i sve vrste kurseva i proslava. 

19.09. Neptun će se naći u najbližoj orbiti prema Zemlji, a ova čudesna planeta će biti najsjajnija u tog dana pa ćete moći i da je posmatrate. 22.09. Merkur će biti u orbiti i takodje ćete moći da ga posmatrate nisko na istoku pre zalaska sunca. 

Zvaničan početak jeseni 23.09. u 8:50am ili jesenja ravnodnevnica. 

Rodjendan Vagama čestitaćemo isti dan od 8:51am. Vagama je ovo više nego izazovna, ali izuzetno interesatna godina gde će se preklapati veliki izazovi i padovi na emotivno porodičnom nivou, ali i velike promene od sredine proleća sledeće godine kada će ih nebo iznenaditi i doneti im veliku dobrobit. Vagama je ova godina odlična za učenje, velike poslovne projekte, karijeru, ali ih neće zaobići sujeta, neprijatelji i rivaliteti. Mogu imati mogućnost od zime da ispune neki stari cilj. Posebno proleće i leto sledeće godine Vagama donosi poklone sa neba, a jesen i početak proleća sledeće godine najveće emotivne izazove.

Septembar je zanimljiv:

U ovaj mesec ćemo ući sa retrogradnim Merkurom iz znaka Device koji kreće direktno 15.09., ali će u zadnjoj senci biti do kraja meseca. ON može doneti izvesna otežanja na polju poslovne komunikacije, preosetljivost na polju zdravlja, sumnje u pozitivan ishod, ali i čangrizavost, nepoverenje i često jak umor. Ipak, on vas može naterati da se više okrenete duhovnim stvarima i usporite ritam, a postavite praktičnije svoje prioritete. 

16.09. zbog trigona Sunca i retrogradnog Urana može doneti naglu sreću, transformacije, promene koje ćete uneti u svoj lični i poslovni život, pozitivna iznenadjenja, samostalnost.

21.09. trigon Sunca i retrogradnog Plutona donosi snagu, produktivnost, jaču volju, visoke ciljeve i povoljne aspekte preko putovanja, obrazovanja i učenja. 

Posebno treba obratiti pažnju na 19.09 jer to kolektivno može biti dan mraka, magijskih rituala, neiskrenosti, laži, podvala i nemorala.

Koliko god imali najveće izazove u poslednjoj nedelji septembra trigon Merkura i retrogradnog Urana može doneti da napravite pozitivne rezove ili da pokrenete nešto za sebe. 

Srećno  u Septembru - Astro Luna






Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski