уторак, 31. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -31.01.2023.


 Ovaj mesec zavrsavamo sa uticajem Meseca u Blizancima, što ćemo imati i kroz sam ulazak i kraj sledećeg meseca. Danas se negde povećava svest našeg intelekta, potencijala, razmišljanja koje trebamo staviti u prvi plan. Prenos intelektualne energije i reči mogu biti izuzetno značajne. Razgovori o svemu i radoznalo traganje za odgovorima na raznim poljima. Smeh, vedrina i fleksibilnost su potrebni da se ne razmišlja ili podseća na neke teške teme. Uloga uticaja Meseca u Blizancima je socijalna, ali i snalažljiva, pa može doneti da danas imate više opcija da rešavate stvari koje želite. 

Uticaj polusekstila Venere i Jupitera može danas dati začin toplije energije. Mogućnost poklona, nekog zadovoljstva, i pokretanja i sopstvenog doživljaja može biti lepa. Pozitivno vreme za sticanje novih kontakta ili prijatelja. Povećana popularnost i izlasci. 

Od ranih jutarnjih časova Mesec će se prvo naći u konjukciji sa Marsom i doneti jak mentalno emotivni dozivljaj. Mnogo vesti, informacija, mentalnog pokreta, potrebe za saznanjima, ali dobre energije kroz pisanje i učenje. Ipak, nešto nezgodnije vreme još uvek za mladje pripadnike, saobraćaj i osetljivost disajnih organa. 

Mesec će biti u sekstilu sa Suncem i pokrenuti poslednjeg dana ovog meseca i potrebu za promenama. Dobro vreme za važne sastanke, dogovore, putovanja, kontakt sa prijateljima, ali da se iz neke teške vreme ipak izvuče i osmeh i šala. Mogucnost zarade ili povoljnih vesti iz inostranstva. Osećanje sporog, ali sigurnog pokreta. Srecno - Astro Luna


понедељак, 30. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -30.01.2023.


 Polako se bližimo kraju prvog meseca ove godine. Posle malo " uspavanijeg" vikenda, danas Sunce u snaznom trigonu sa tranzitnim Marsom može da nas probudi i pokrene nam hiljadu ideja, planova, ali i vraćanje samopouzdanju i jačoj volji.Ovaj aspekt utiče da se osećate smelije, hrabrije i otvorenije, ali da konkretizujete svoje dalje ciljeve.Danas možete da se uhvatite u koštac sa zahtevnim stvarima, ili možete krenuti potpuno sa pozitivnije nule osećajući da je vreme da nešto pametno i korisno uradite za sebe. Ukoliko danas treba da impresionirate nekog, pravo vreme za to.Odlično vreme da baš pokrenete nešto što ste mislili da vi lično to ne možete. 

Uz ovaj snazan aspekt, i Merkur danas ubrzava mentalne motore i pravi trigon sa planetom Uran, pa pokreće interesovanja, zanimanje za nešto novo, ali može pokrenuti dobre vesti i dosta potrebe da se nešto desi. Danas vas neko može stimulisati da upravo pokrenete puno toga i da osećate da ste sada sprmeni za to. Kontakti sa novim, ali uzbudljivim ljudima samo dodatno može povećati i neko osećanje euforije ili doneti da se osećate svežije i bolje u odnosu na prethodni period.Odlično vreme da naučite nešto ili probate nešto novo.Odlično vreme za trgovinu, prodaju, važne sastanke, ali i da otvorite um prema nečem novom. Jaka sloboda misli. Pravičnost. Odlično vreme da od nečeg starog napravite nešto novo. Odlično vreme da pokrenete svoj sajt, blog, ili da se više zainteresujete za tehničke stvari, internet, ili da rešite nešto što vam je delovalo mučno i teško. Mesec u rastu u znaku Bika do 9:36am. Neki čudni snovi i opterećenja moguća posle ponoći.Ipak trigon sa Plutonom može vam dati dodatnu snagu da započnete novu nedelju. Sledite svoje instikte i nećete pogrešiti!

Mesec u Blizancima može ipak danas pokrenuti neku razigraniju energiju i da se pokrenu sve one stvari koje baš nikako nisu išle od kraja prosle godine. Puno sms poruka, internet ćaskanja, dopisivanja, ali pozitivno vreme za pisanje i učenje.Potreba da saznamo nešto novo i uvedemo nove ljude u svoj život biće aktivan. Danas možemo puno telefonirati, putovati, razmišljati o više stvari odjednom i imati mogućnost da napravimo neke produktivne nastavke ili početke.

Od 18:25 osetljiva energija, jer Mesec i Venera su u kvadratu pa mogu doneti prolazne suze, ranjivost, osetljivost zbog ljubavi, nepotrebne troškove ili nerazumevanje od strane bliskih ženskih osoba, lenjost i apatičnost.

Od 21:00 kontakt Meseca i Jupitera ipak može doneti pojačan optimizam i srećnije okolnosti pri završetku ovog dana. Srecno - Astro Luna

недеља, 29. јануар 2023.

Šta nas očekuje u Februaru mesecu?


 Februar nam stiže a sa njim i :

4.02.Sunce u kvadratu sa Uranom

Venera u znaku Riba kvadrat Mars u znaku Blizanaca

5.02. Pun Mesec na 16 stepenu Lava

6.02. Merkur u znaku Jarca u sekstilu sa Neptunom u znaku Riba

8.02. Venera u znaku Riba sekstil Neptun

9.02. Merkur i Pluton u konjukciji kroz znak Jarac

11.02. Merkur ulazi u znak Vodolije

14.02. Venera i Neptun u konjukciji

16.02. Sunce i Saturn u konjukciji kroz znak Vodolije

18.02.- Sunce prelazi u znak Riba

Merkur i Jupiter u sekstilu

19.02. Venera i Pluton u sekstilu

20.02.- Mlad Mesec u znaku Riba na 1 stepenu

Venera prelazi u znak Ovan

21.02. Merkur u znaku Vodolije kvadrat Uran

22.02. Merkur u Vodoliji trigon Mars

Detaljno objasnjenje aspekata i astroloških promena u Februaru 2023 možete pogledati na mom youtube kanalu

Srećno, Vasa Astro - Luna

субота, 28. јануар 2023.

Dnevna doza Lune 28/29.01.2023.


 Ovog vikenda imamo uticaj Meseca u znak Bik. Povećan hedonizam, potreba za zadovoljstvom može biti pomešana sa prethodnim emotivnim problemima i stresom. U povećanju jaka potreba za slatkišima i hranom. Mesec šalje poruku sigurnosti i ušuškanosti, ali i nekog strpljenja koje je potrebno. 

Mesec u jutarnjim časovima  u sekstilu sa Venerom može doneti srećno vreme za plodnost i začeća. S obzirom da je Mesec u plodnom, blagoslovenom znaku Bika pod uticajem Venere koja samo što je zašla u romantičan znak Riba pitanje emocija biće važno, kao i jake potrebe za emotivnom i materijalnom sigurnošću.Pozitivno vreme za poklone, ali dan kada možete održati neki vid sigurnosti uz svoju snalažljivost.

Najzanimljive za ovu subotu je Prva četvrtina Meseca na 8 stepenu znaka Bika od 16:20 u kvadratu sa Suncem u znaku Vodolije u potpuno fiksnim znacima. Prva Četvrtina Meseca srednja tačka izmedju Mladog i Punog Meseca predstavlja i neki vid pauze u vreme rastućeg Meseca.Ova faza je odlična da malo razmislite šta želite da presečete, a šta bi želeli da dalje napravite kao neki svoj cilj, smer.Ovo može biti i ciklus važnih lekcija koje ćete dodatno naučiti, ali treba se držati svog osećanja da li da krenete levo ili desno, neće uopšte biti jednostavne odluke, ali budite čvrsti.!


Ovo može biti proces i velikih testova na polju jubavi, prijateljstva i nečega čega želite da se odreknete, ali računajte da je intezitet emocija visok. Ovo je kreativna faza, odlična faza za rast, začeća, proizvodnju nečega, pa navalite..Ovo je i faza u kojoj naše najslabije tačke mogu izaći i možemo se suočiti sa karmičkim greškama, ali puno, puno toga naučiti, pre svega šta želimo dalje da bi nama lično bilo bolje.Prva Četvrtina Meseca biće na fiksnoj zvezdi Hamas .
Ovu lunarnu fazu mogu veoma osetiti Škorpije, Bikovi, Vodolije i Lavovi baš pred Pun Mesec 5.02. kao pripremu pred potpuno oslobadjanje. Intuicija i nagla hrabrost može biti povećana ovog vikenda u emocionalnim odnosima, ali velika suočavanja( posebno ona koje stoje duže).

NEDELJA, 29.01.2023.

Ovog vikenda a posebno u toku današnjeg dana univerzum nam postavlja veliko i konkretno pitanje: Šta zapravo ti želiš dalje? Može se javiti strah od nemanja i potrebe za štednjom, ali i malo veća doza sebičnosti.A baš u ovoj fazi treba davati i biti human jer to jeste uloga ovog ciklusa.Mnogi mogu ono što ne mogu da promene da kompenzuju sa kupovinama ili da se ponašaju suprotno od onog kako se osećaju. Medjutim, do Punog Meseca mora doći do nekog reza, posebno ako nešto trpite duže kao problem, jer on neće moći da se krije. 
Prva Četvrtina Meseca je posebno srećna: za pokretanja hobija ili ulepšavanja, izlaske na mirna, ali mesta gde baš puštaju muziku koja može da vam promeni raspoloženje, masaže i sve ono što može da donese oslobadjanje od stresa. 

Mesec će u nedelju imati i konjukciju sa Uranom - neka nagla transformacija, vesti i dogadjaji mogu biti aktivni od ranih jutarnjih časova. Neočekivani susreti i ljubav mnogima mogu doći kad najmanje očekuju.


Potreba za uživanjem intezivna. Sekstil sa Neptunom odličan za šetnje, kućne ljubimce, lagani ručak, hobije, neki lep film i potpunhu regeneraciju.Za one koji rade, ovaj vikend može biti plodan. Telepatija i mogućnost neočekivanih susreta, ali i zaljubljenosti koja je pomešana sa maštom, kao i idealizacija ljudi koje volimo pojačana. 
Ovaj vikend otvara emocije, rast nečega, ali i želju da se negde nadje smer i promena sa kojom ćete ući u naredni mesec. Razmišljanja intezivna o budućnosti, tjs vremenu koje dolazi.Lp vikend, vasa Astro Luna


петак, 27. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -27.01.2023.


 Sveti Sava -školska slava. Svetac koji me je pratio u jednom teškom momentu pre sedam godina tačno. Uvek mu posvetim par reči. Zahvalnost....

Venera od 3:34am menja znak i ulazi u vodeni znak Ribe. U tom znaku će tranzitno ostati do 20.02. Pred nama je nežnija, emotivnija, sentimentalnija energija. Možemo osetiti nekog ko nam je jako važan, ali se setiti svih onih koji su uz nas bili u nekom lošem vremenu. Vreme platonskih emocija i testiranja ljubavnih odnosa izmedju redova. O Veneri sam pisala više puta, ali imate u tekstu Tranzitna Venera u Ribama i šta sam skorije pričala o periodu koji je pred nama.

Mesec danas  na poslednjim stepenima znaka Ovna na mostu izmedju testiranja strpljenja, odgovornosti i snage. Danas u nekim teškim situacijama možemo pokazati pribranost, ali možemo pasti pod naletom neke nepravde. Veoma povoljno vreme za ličnu motivaciju i veru. Danas možemo biti skloni i veoma dubokoj povezanosti sa drugima, a opet i negde u razmisljanju izmedju onog što vidimo spolja i onog što osećamo iznutra. Možemo se prisetiti nekog vremena u kojem smo bili naivni, nevini u svemu ili skloni da učimo prve korake života. Danas se možemo i podsetiti nečeg što je ostavilo jake utiske iz tog vremena. 

Danas veoma pozitivno može uticati vodjenje dnevnika ili obraćanje univerzumu sa nekim jačim željama. 

U porastu pulsirajuće migrene, osetljivost glave, sinusa, pa je preporuka da se više brinete o sebi. Popodnevni časovi nose sekstil Mesec/ Saturn koji donosi vreme poverenja, dobre organizacije, u to vreme možete naučiti nešto propušteno ili primeniti neka znanja. Možete na sebe preuzeti i više odgovornosti.

Večernji časovi u kontaktu Mesec/Pluton kvadrat mogu doneti preosetljivost, uvredljivost, osećanje pritiska pa bi bilo dobro ovo vreme prespavati ili ne započinjati nešto veliko, ali pokušati izbegnuti konflikte. Osetljivost kroz starije/ autoritete. 

Srecno - Astro Luna

четвртак, 26. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -26.01.2023.


 Mesec u Ovnu povećava potrebu za ličnom incijativom i sredjivanjem dnevnih aktivnosti u odnosu na prethodne nešto uspavanije dane. Konjukcija Mesec/ Jupiter od ranih jutarnjih časova može pokrenuti više ličnih želja, potrebe za ličnim razvojem i sagledavanjem sebe u drugom smeru. Ambicije u povećanju. Emocija brze, nagle, konkretne, kao i reakcije. Sve što se može završiti danas, ne ostavlja se za sutra. 

Zanimljivo je danas da tranzitna Venera pravi polusekstil sa planetom Pluton i nosi jedan podsvesni, ali ipak i dublji test lojalnosti na polju emocija, prijateljstva, autoriteta ili ljudi iz okruženja. Možete biti u mogućnosti da posebno danas na vrlo dubokom nivou sagledate svoj partnerski odnos, ili da imate potrebu da otkrijete nešto što treba još uvek da ostane tajna. 

Danas svakako imamo energiju emotivne borbenosti, otvorenosti, ali da možemo pokrenuti ili suočavati se sa najranjivijim tačkama našeg unutrašnjeg bića zbog kontakta Meseca i Hirona od podneva. 

Kontakt Mesec/ Jupiter može doneti neki vid lične zaštite ili srećnih okolnosti( može biti u nekim sitnijim stvarima) ali potrebu da se okrenemo i malo sebi, svom telu i svom biću. Sekstil izmedju Meseca i Sunca povećava potrebu za društvenim odnosima i druženju, kao i inovaciji i nekim manjim promenama koje bi mogli napraviti u toku dana. 

Sve što se danas započinje, može izazivati prijatan osećaj i motivaciju. Sve što se završava neki teret ili migrenu. 

Ipak, kontakt Meseca i vladaoca Marsa može danas doneti dosta fizičkih aktivnosti, gužve, dinamike, super nekih ličnih ideja, potrebu da nešto unapredimo, započnemo ili negde da damo lični pečat u nečemu. Danas neku tugu možete dobro sakriti i ponašati se najače.Strahovi ili prolazni bes mogu se pojaviti ili u stvarima kojih se stidimo ili koji nas čine nesigurnim. Prvi utisci mogu biti danas značajni. 

Popodnevni časovi traže bolju koncentraciju, i da malo smirimo energiju ili da se strpljivije usresedimo na ono potrebno. Treba obratiti pažnju na preosetljivost, ego, komunikaciju i da neka prethodna ranjivost ne izadje u vidu ljutnje. Kontakt Meseca i Merkura neće biti prijatan jer može doneti potrebu da nešto konkretizujemo, a da ide sporo, ili da nešto želimo odmah i sad, a da nije vreme. Popodnevni časovi ipak traže da neke stvari malo prepustimo vremenu ili spontanosti. Sve što se bude forsiralo, neće baš ići. Trebaće i vremena u komunikaciji da se razumete sa suprotnom stranom, ali da se nešto odloži ili dobije neka migrena od papirologije, čekanja u redu i sl. 

Zato je današnja preporuka da dan možete započeti sa puno vere i energije, ali vodite računa da je ne istrošite na nešto nebitno i da u popodnevnim časovima ne forsirate nešto po svaku cenu.Srećno - Astro Luna

Venera u znaku Riba od 27.01.-20.02.2023.


 Uticaj Venere u znaku Riba ove godine nosi jake, nemirne emocije praćene kvadratom sa tranzitnim Marsom, ali puno neočekivanih emotivnih promena kroz sekstil sa Uranom.

Konjukcija Venere i Neptuna u periodu druge polovine februara može doći do platonskih, jakih emocija i intezivnih platonskih emocija.

Sekstil Venere i Plutona izmedju 18-19.02. nosi jaku emotivnu transformaciju i prve emotivne zaključke, ali i budjenja.

 

Više na :

Srecno - vasa Astro Luna

среда, 25. јануар 2023.

Dnevna doza Lune -25.01.2023.


 Mesec u Ribama u konjukciji sa svojim vladaocem Neptunom kroz znak Riba otvara jutarnje časove današnjeg dana Meseca nosi suptilnost, predosećanja, prolazni strah od previranja izmedju onog što je bilo i onog što osećamo da želimo da uradimo.Ipak, jutarnji časovi veoma kreativni, a možemo izvući i neku poruku mudrosti, onako spontano...

Skrivena osećanja i neki čudan predosećaj koji naginje ličnoj " vidovitosti".Potreba za tišinom u nekoj meditaciji ili jutarnjim joga vežbama može skrenuti misli od vremena i vesti koje praznjikavo prolaze iz čas u čas. Neki lep tuš pred početak dana i osećanje da nas univerzum nekud vodi ali zapravo u veoma intezivnim emocijama koje nas mogu lično zbunjivati. Šta to univerzum lično želi da kaže? Disanje i brojanje, pa nek počne dan....

Planeta Sunce danas u vrlo optimističnom aspektu sa Jupiterom u sekstilu može doneti i ono malo sreće je potrebno, ali motivaciju, podršku prijatelja, dobro za obrazovanje, kontakte sa prijateljima, inostranstvo, jako dobro vreme za molitve ili neki jači kontakt sa univerzumom u toku prvog dela dana. Muzika kao večita inspiracija. Dobro za zakon i pravne procese, ali neke kao olakšavajuće političke okolnosti. 

Danas je poverenje i čuvanje tajni posebno važno.Do večernjih časova energija mira sa samim sobom i osluškivanja najranjivijih tačaka unutar nas može itekako da nam pomogne u nekakvom suočavanju, ali razvoju sebe. 


U većem delu dana mir, tišina mogu umiriti emocija koje se polako oslobadjaju od prethodnih pritiska, a posebno u smirenju nervnog sistema što je danas posebno važno. Ulepšavanje, kozmetika, estetika, muzika, film, umetnički podsticaj mogu pozitivno uticati na spoljne faktore. U suprotnom ako krenete u dan sa velikom brigom i trošenjem strahovi mogu da vas nadvaladaju i napadaju imunitet. Danas i spavanje može posebno biti dobra regeneracija od svega prethodnog. Sekstil Mesec/ Pluton od 17:17 doneće snagu, lak dolazak do neke istine, okrenutost misticizmu, i danas veliku ulogu igra da negde svoju priču nekom poverite u 4 oka, jer bi mogli imati neki vid oslobadjanja. 

Kolektivno posebno popodnevni časovi osetljivi za veoma senzitivne osobe, meteropate, ali mogu doneti probleme na morima/ rekama. U povećanju trovanja i virusi. 

Od 19:49 Mesec prelazi u vatreni znak Ovan.

Jača mentalna aktivnost i veća snaga i hrabrost, potreba za nezavisnošću i potreba da ipak izadjemo iz neke izolacije. Vreme jačih strasti na emocionalnom odnosu i okretanju fizičkom izgledu. Mesec u praznom hodu do 23h nosi vreme kada treba mirovati i izbegavati neke brze lične odluke. Period do subote nosi aktivniju energiju nekog budjenja i potrebe da nešto konkretizujemo.
Srecno - Astro Luna


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski