уторак, 22. новембар 2022.

Dnevna doza Lune - Srećan rodjendan Strelčevi


 Strelčevi danas preuzimaju palicu dalje i do 21.12 imamo period rodjendana Strelčeva, ali i period kada možemo imati jake vizije, nove planove, okrenutost duhovnim vrednostima, priči sa sobom, ali želji da nešto novo pokrenemo iz sebe, nešto što je u nama, i da se suočimo sa time. 

Ovo je odlično solarno vreme za Strelčeve jer mogu očekivati velike promene i transformacije u svom životu, kao i selidbe, promene emotivnog statusa. Mnogi Strelčevi mogu menjati naglo posao/ emotivni status posebno do kraja proleća sledeće godine. Preporuka je ove godine da se malo pazi na genitalije i grudi! Ipak, ova godina može biti veoma pozitivna kroz uspeh dece, dobijanje dece i ljubav, kao i pokretanje mnogih talenata kroz novu solarnu Strelčeva. Strelčevi ulaze u godinu kada će imati možda najača iskušenja u vezi sa prošlošću, ali će pokazati veliku hrabrost i emotivnost da seku, menjaju ili lakše prihvate stvari koje su ih naučile da budu jači. Svakako uz uticaj Merkura i Venere u njihovom znaku u ovom periodu Strelčevi mogu da pokrenu neki optimizam koji nam je svima potreban. Trebalo bi pripaziti na medjuljudske odnose, jer su Strelčevi poznati da nemaju " dlaku na jeziku". Njihov moto jeste sa verom u Boga, ali dobro misli - dobro me se nadaj. Ipak, neka karma može da ih u ovoj godini iznenadi svaki put kad se uspavaju i univerzum će ih često buditi da preduzmu veće korake. 

Srećno!!!!!!!

Mesec putuje kroz znak Škorpije. Sumnje, potreba da se nešto preseče, unutrašnji nemiri i jak intezitet emocija. Opozicija sa retrogradnim Uranom može pokrenuti kolektivne promene i neprijatna iznenadjenja, ali individualno i velike izazove na polju emocija. Posebno večernji časovi mogu doneti neprijatna iznenadjenja ili pojačan stres pa je potrebno smiriti i kontrolisati reakcije, jer može dolaziti do hirovitosti. Trebalo bi i pripaziti na medjuljudske odnose u povećanju veliki bezobrazluk, ali nepravda. Biće potrebno brojati do 100, ali iskreno, ovo nije baš period kada trebate pod svaku cenu praviti kompromise ili unositi diplomatiju, jer na nebu imamo sliku direktno, iskreno, pa gde stignemo...

Današnji dan može nositi jake snove, ali neko neobično iskustvo koje nas može probuditi iz jesenjeg sna. Bitno je samo ne žuriti i pokušato započeti dan uz disanje i smirenje. Ono što će biti zanimljivo je slušanje svog osećanja - možete biti u prilici da date šansu nekom i da zaključite da ste u pravu. Na emotivnom nivou nagle oscilacije i hormonske promene. Treba pronaći način smirenja uz ono što vam najviše prija. 

Budite dobro - Astro Luna

понедељак, 21. новембар 2022.

Dnevna doza Lune - 21.11.2022. - " Bog čuva hrabre"


 Arandjelovdan - svima koji slave želim sve najlepše, puno zdravlja, blagostanja i napretka:-))

Ulazimo u jako zanimljivu nedelju: Merkur i Venera u zagrljaju, Sunce u zaštitničkom aspektu sa R Jupiterom, rodjendani Strelaca, Mlad Mesec u Strelcu, Jupiter koji kreće direktno:-))

Negde iza duge možemo pronaći sunce. Ali ove nedelje moramo pokazati dostojanstvo, čast i hrabrost. Negde treba da prepustimo iskrena osećanja i da pokrenemo najbolji deo sebe. Danas je odlično da napišemo porukice sebi šta bi to želeli da nam se ispuni. Negde danas treba da prepustimo stvar sudbini, ali spontanosti. Danas posebno može biti dobro kreativcima i onima koji ne gube veru. Možemo motivisati druge da se promene i postanu bolji. A negde nam se može otvoriti novi kanal našeg najboljeg dela sebe što nam može doneti zadovoljstvo....

Srećan trigon izmedju Sunca i R Jupitera idealan za slave i proslave, ali zaštitu neba, kao i vedrinu i dobre mogućnosti preko ličnog rasta i razvoja, proširenja dnevnih aktivnosti, ali i finansija.

Dan počinjemo sa uticajem Meseca u znaku Vage koji u odličnom aspektu sa retrogradnim Marsom stavlja akcenat na fizičkom izgledu, ali vraćanju energije i akcije. Neka jutarnja strast, žurba i pokretanje dobre energije može biti efikasna. 

Od podneva kvadrat Plutona i Meseca može pojačavati prolaznu nesigurnost, strahove, blokade ili ljutnju zbog postupaka drugih i osećanja nefer odnosa. Danas je dobro reći sve direktno i ne treba praviti kompromise koji vas na neki način poništavaju i nose gutanja besa. U povećanju manipulacije i ljubomora, ali negativan uticaj okruženja, pa se treba distancirati od svega što vas opterećuje.



Prelazak Meseca u znak Škorpije od 18:17 može doneti jači emotivni intezitet, emotivnu povezanost i zaljubljenost, slučajne susrete, dobre vesti i energiju jače prodornosti i ambicija. Mesec će u večernjim časovima biti u praznom hodu pa je preporuka smanjiti bitnije obaveze i malo se opustiti. Pronciljivost, povremena sklonost intrigama, zajedljivom humoru, intrigama, ali i jakoj požrtvanosti može nositi uticaj Meseca koji će biti na snazi do srede do večernjih časova. 

Merkur i Venera će se susresti u konjukciji na 7 stepenu znaka Strelca pred sam kraj dana( možete taj uticaj osećati i u toku dana), i možete imati mogućnost da nekog do koga vam je stalo da ga pozovete, odlično vreme za zabavu i druženje, sitnije poklone i prijatna iznenadjenja, ali posebno emotivne poruke, pozive i susrete. Ovo može biti odlično vreme za trgovinu, posredovanje, pregovore sa inostranstvom, kao i ortačke poslove. Možete se lakše izraziti i osećati se udobnije i opuštenije u bliskom okruženju. Odlično vreme za brak, ljubav i decu. Odlično vreme da otvorite srce i otvoreno kažete šta osećate.

Zbog kontakta sa zvezdom Antares ipak sa početka nedelje treba se čuvati pogrešnih optužbi, nepoverenja i sumnji.



Srećan početak dana - Astro Luna


субота, 19. новембар 2022.

Dnevna doza Lune - 19/20.11.2022. - Lepota poroka"


 Subota, 19.11. donosi izuzetno konfuzan i psihološki težak aspekt izmedju retrogradnog Marsa iz znaka Blizanaca u kvadratu sa retrogradnim Neptunom koji je na snazi do 25.11. Sumnjičavost, psihološka osetljivost, paranoične misli, pad energije i osetljivost imuniteta, u povećanju ljubomora, rivalitet i neprijateljstva iz zasede. U povećanju veliki strahovi, ali i lenjost, apatija, povećanje krize zavisnika, posebna psihološka osetljivost mladih osoba. Budite oprezni sa ponudama koje dobijate, jer mogu biti lažne.! Distancirajte se od svega što vam stvara unutrašnji nemir ili napetost. Čuvajte energiju! Ovaj aspekt može uticati na manipulacije, laži, podvale, izdaje i sklonost potpunoj magli ili zabuni u glavi.

U povećanju prevare, ali moralni i seksualni problemi. Potrebno je uključiti maštu, ali neki svoj osećaj pred veće odluke, i bez brzine u svemu! U povećanju trovanja pa je preporuka opreznosti sa lekovima/ alkoholom! 

Pod ovim aspektima biće veoma teško zavisnicama, osobama koje trenutno prolaze kroz teže zdrastvene probleme, ali osobama koje pate od depresija ili nečeg većeg. Zbog psihološke loše energije u povećanju su samoubistva. U porastu poplave i sklonost nesporazumima, ali manjim gubicima. U kolektivnom smislu ovaj aspekt može doneti osećanje jedne magle i osećanje izgibljenosti.



Što se tiče aspekata Meseca, njegov  trigon sa Plutonom od ranih jutarnjih časova ipak može doneti snagu, jaču volju, i da   sebe zaposlite i budite produktivniji. Takodje sekstil sa Suncem može pozitivno uticati na raspoloženje, ali da je prepodne veoma dobro da odradite neki dodatni posao, napravite raspored za sledeću nedelju, zakažete neki pregled, obavite neke sitnje kupovine ili očistite dom/ kancelariju ili pokrenete učenje. Pozitivno vreme za vežbanje, dijete, kuvanje, i sitnije poslove koji traže vreme i strpljenje. Dogovori sa rodjacima mogu biti plodni. 

Opozicija Meseca i R Jupitera od 9:48am može doneti priličnu neorganizaciju i sklonost da se obavlja više poslova odjednom, ali da se preteruje. Može biti i nekog vida zavisti, rivaliteta, ali i usporenosti. Trebalo bi obratiti pažnju da sve zapisujete i pokušate da ne obećavate više nego što možete. U porastu očekivanja i oslanjanje na druge. Dosta osetljivo vreme za osobe koje imaju slabiju krvnu sliku, ali i osobe koje imaju problem sa holesterolom, reumom. 

Od 12h Mesec prelazi u vazdušni znak Vagu u kome će boraviti do ponedeljka popodnevnih časova. Imamo energiju estetike, društvenih odnosa, ulepšavanja sa većim akcentom na ljubav u odnosu na prethodne dane kada smo morali da robujemo nekim obavezama. Posebno popodnevni časovi mogu biti pozitivni za kratkotrajna putovanja, važne sastanke, proslave, druženja ili upoznavanja. 

Od 18:55 Mesec i Merkur će se naći u sekstilu i doneti vedriju energiju, više akcije, žurbe, ali ipak i osećanje balansa i entuzijazma. Ovo može biti lakše vreme za potpisivanje papira, dogovore, odnos sa okruženjem, slanje emailova ili neke bitnije dogovore. Dispozitor Venera u znaku Strelca pa ovog vikenda donosi dosta senzacija, ali vesti u svetu. Ipak jedan od važnijih dogadjaja biće vezan za ljubitelje fudbala gde se priprema Svetsko prvenstvo u fudbalu.

Mesec i Venera od 20:15 nose super energiju pa je preporuka da izadjete napolje, druzite se sa prijateljima jer ovaj vikend ipak traži da ne budete sami, i da se izadje iz neke zone komfora. Ovo može biti super vreme za regeneraciju, otkrivanje nečeg što vam prija, ali i za ljubav i prijatelje. Treba se opustiti i pokreniti vedrinu ostavljajući posao, brige oko finansija ili druge probleme po strani. 

Nedelja, 20.11. nosi trigon izmedju Sunca iz znaka Škorpije i retrogradnog Jupitera i ipak donosi zaštitu i srećne okolnosti, posebno ukoliko ste osetili prethodni aspekt. Odlično vreme za poslovni i lični rast, putovanja u inostranstvo, obrazovanje, sport, veću okrenutost religiji, istraživanjima, finansijskim dobicima i osećanju većeg samopouzdanja i sigurnosti. Nedelja je inače pozitivan dan za pomirenja, rešavanja sitnijih dnevnih aktivnosti, ali i odmor i punjenje baterija. Za one koji planiraju ipak važniji rad, mogućnost pozitivnhi preokreta. Dobri poslovi se ipak mogu praviti rpeko vikenda na javnim mestima i uz dobru hranu/ piće, kao i opuštenija ćaskanja. 

Glavni aspekt Meseca u nedelju je trigon sa Saturnom  donosi vreme stabilnosti, mira, poverenja, obnove, harmonične povezanosti sa starijim osobama, ali srećne okolnosti kroz disciplinu i ljubav. Vreme mudrih odluka i pozitivnih društvenih odnosa.




Lp vikend - Astro Luna



петак, 18. новембар 2022.

Dnevna doza Lune - 18.11.2022.


 Petak, 18.11 pod uticajem Meseca kroz znak Device može doneti i previše obaveza, ali velike oscilacije izmedju obaveza, duše i tela, kao čas neku želju da sve promenite, isečete, bacite suvišno ili ono što vas podseća na nešto negativno, čas potpunu apatiju i strahove.  Posebno bi trebalo obratiti pažnju na večernje časove koji mogu posebno pojačavati jak umor, izgubljenost, zaboravnost, konfuziju i nekoj prolaznoj emotivnoj depresiji. Mnogima od vas će teško padati sam kraj nedelje, kao da vas nešto izjeda iznutra i ne želite da robujete obavezama, medjutim sve će ići u smeru da treba da bude manje analize, više rada, jer u suprotnom tek nećete stići sve što ste planirali.

Od 10:24 Mesec u trigonu sa retrogradnim Uranom može doneti dobro prepodne gde se puno toga može završiti( završavanje računa, papira, pokretanje učenja, nekih kontakta ili sitnih obaveza koje su čekale) a može biti dobar za zdrastvene preglede i pokretanje novih ideja i projekata. Može se osećati i neki adrenalin za čas iako vremenske prilike mogu biti dosadno jesenje. 

Dosta važan aspekt biće sekstil izmedju planete Sunce i Pluton koji može uticati  povećavati ambiciozne poduhvate, hrabrost, a može pozitivno uticati na obavljanje težih fizičkih poslova. Petak je i odličan dan za popravke, obnovu nečeg starog, majstorske poslove, ali i promenu navika. Možete biti svesniji svojih slabih tačaka i poraditi na njima, ili otkriti u sebi nešto što možete pokrenuti i što vas može učinit srećnim. Danas su jako bitni ciljevi, ali u večernjim časovima, odmor, odpuštanje " mozga" i manje razmišljanje o poslu jer samo na taj način može doći do pozitivih dešavanja. 


U popodnevnim  časovima treba se dobro skocentrisati na obaveze, ali i u saobraćaju jer osim svakodnevnih gužvi može se osećati izuzetan premor, osećanje nemira i veće rastrazanosti. Opozicija sa retrogradnim Neptunom može doneti čas neku želju za sitnicama i idealizmom, ali brzo vraćanje u stvarnost. Može dolaziti do emotivne mašte. Petak je odličan da pogledate neki dobar film ili pozorišnu predstavu i da pokušate da se malo opustite iako nećete završiti obaveze do kraja. 

Itekako može biti provokacija ili negativnog naboja od onih koji vam zavide ili sa kojima imate nesporazume kojih će danas biti poprilično. Raspoloženje će se menjati u većoj razmeri.

Posebno nezgodan aspekt Meseca i retrogradnog Marsa od 22:36 može doneti nezgodne situacije, svadje, neočekivane loše vesti ili dogadjaje, povećane sudare i nervozu( ulica, saobraćaj, rodjaci, poslovna strana). U povećanju zdrastveni problemi, posebno padovi i pojačane upale. Treba izbegavati brzoplete zaključke i emotivnu nervozu. 

Možemo poprilično biti skloni savršenstvu i da sve bude upakovano, ali danas će dobro proći oni koji slušaju svoj bioritam i intuiciju i oni koji ulože energiju u ono što im je potrebno, kao i oni koji ne očekuju puno od drugih. Dan može doneti popriličnu zavrzlamu na porodično emotivnom nivou, ali pojačane psihološke krize i preosetljivost. U povećanju osetljivost na kritike, ali traženje najmanjih detalja. Postojaće poprilična neopuštenost i strah od nepoznatog. Večernji časovi traže neki relax za mozak i dušu, i manje nerviranja. 



Budite dobro - Astro Luna

четвртак, 17. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -17.11.2022. " Oslobodi svoj um"


 Četvrtak, 17.11. donosi promenu i Merkura u znak Strelac dajući širu perspektivu misli, sklonost filozofiranju, sanjanju o dalekim putovanjima, mašti, ali ipak vedrijim i otvorenijim mislima. Iako se Merkur ne oseća baš najbolje u znaku Strelca zbog brzine i vatrenog temperamenta, promenjivosti njegove prirode jer se mogu desiti greške u stvarima koje dobro poznajete, ovaj Merkur otvara put ka svetu, promenama u svetu i želji da nešto novo naučimo. Merkur će boraviti u znaku Strelca do 6.12. On može pokrenuti jaču povezanost sa sobom i drugima, lakše prihvatanje razlika, okrenutost obrazovanju i svetskim trendovima, ali pre svega religioznosti, dubljim temama i potrebi ka saznanju svega onog što je oko nas. 

 Značajniji aspekti tranzitnog Merkura je svakako konjukcija sa Venerom 21.11., ali i opozicija sa retrogradnim Marsom iz znaka Blizanaca 29.11 koji posebno pojačava alarm jer može doneti puno svadja, destrukcije, ljutnje, provokacije, ali i nezgodnih situacija i većih osetljivosti preko polja saobraćaj, zakona, papirologije, rodjaka. 

30.11. Merkur će se naći u nešto stabilnijem i mudrijem aspektu sa planetom Saturnom, i može ipak doneti bolju koncentraciju, mentalni fokus na bitne stvari, završetak starih poslova, veću odgovornost i zrelije poglede na život. 

2.12. tranzitni Merkur biće u kvadratu sa R Neptunom i koliko god da može da povećava maštu, može ipak uticati na slabiju koncentraciju, preosetljivost, psihološke krize, uspavanost, loš uticaj drugih, ali vreme puno laži, manipulacija i loših procena. Zbog toga je jako važno sa oprezom donositi i odluke! Ovo može biti i povećano vreme kradja, osetljivosti kroz trgovinu, kao i zaboravljanja bitnih stvari ili gubitaka sitnih stvari. 

6.12. tranzitni Merkur u kvadratu sa Jupiterom nosi puno obećanja bez ikakvog učešća. Sklonost preteranoj dobroti, velikodušnosti, davanju, ali i razočarenjima. U povećanju moralni konflikti i finansijski troškov, teško uskladjivanje sa okruženjem, osetljivost kroz učenje, ali i prevelika očekivanja. Kroz ovaj aspekt moramo dublje da upoznamo sebe, da se fokusiramo na slabe tačke, i da budemo mentalno trezniji prema onom što nam je važno. Lenjost, apatičnost, idealizacija, mogu biti prisutni tokom početka sledećeg meseca. 

Medjutim imamo period tranzitnog Merkura koji nam može dati neki mentalni ritam veće konekcije sa univerzumom, nama samima, našim zaboravljenim snovima i vizijama koje će nas voditi u naš mali svet, ali spontane planove koje mogu za mnoge od vas doneti prijatna iznenadjenja:-))


Šta se dešava sa današnjim aspektima?

Mesec posle ponoći u veoma lošem aspektu sa Merkurom nosi vreme stomačnih problema i osetljivosti zdravlja, ali sukoba izmedju emocija, umora, ali pojačane emotivne tenzije. Mesec je u svojoj poslednjoj četvrtini pa nosi niz mešavine strasti i sumnji u pozitivne ishod kroz partnerske odnose, ali i problem u komunikaciji. 

Mesec prelazi u zemljani znak Device od 2:05am u kome će boraviti do subote. Mesec može da utiče na veća vremenska zahladjenja, ali i kontrolu emocije, osim da ćemo imati neke veće oscilacije od nagle euforije i optimizma, do sumnji, analiza, bežanja od rutine. Emocije pod nekim pritiskom, stidljive i ensigurne. U osetljivosti creva gde se svaki manji stres može da se prebaci na stomak. 

Već od 4:15am Mesec će biti u osetljivoj opoziciji sa Venerom i može nositi ženske probleme, emotivnu preosetljivost, nesanice, razmisljanja o više stvari odjednom i onog što je bilo i što negde nismo " svarili u glavi", ali i niz emocionalnih problema koje se mogu osetiti i tokom dana. Danas bi bilo dobro zaposliti sebe, malo pokrenuti disciplinu u svemu i sigurna sam da ćete biti zadovoljniji. Detalji uz oslobadjanje svega suvišnog mogu pomoći da se osećate bolje. Prepusti se svojim instiktima. Ne sumnjajte u sebe. Verujte svom osećanju. 



Budite dobro - vaša Astro Luna


# currentmood# merkur ulazi u znak strelac# mesec u devici




среда, 16. новембар 2022.

Dnevna doza Lune - 16.11.2022. - Poslednja Četvrtina Meseca, Djurdjic i Venera u Strelcu

 



Djurdjic - moja devojačka slava uvek mi budi nešto lepo i blagosloveno i osećanje neke zaštite, ali prisećanje na moju prabaku koja je izuzetno cenila ovaj porodični praznik i koja se trudila svim srcem da ga održi. Prenela ga je pre svega na nas žene jer muški potomci nisu bili baš previše zainteresovani za nastavak, ali važno je da se skupimo i damo jedni drugima pozitivne misli i blagoslov dobrim mislima, i da se slava slavi u zdravlju i ljubavi. Srećno svima koji danas slave:-))

Danas imamo takodje dosta promena. Zanimljivo je da Venera od 7;10am prelazi u  vatreni, muški, promenjiv znak Strelac i negde pravi promenu jer se možemo osloboditi nekog pritiska i ograničenja i negde možemo sa verom i spontanošću imati period ipak olakšanja. Može postojati želja za slobodnim vezama, neočekivanim, spontanim emotivnim odnosima, odnosima sa osobama koje nisu iz vašeg grada/ države, ali vezama koje su vezane za hobije, studije ili internet. Venera će boraviti do 10.12. u znaku Strelca. 

Susret Merkura i Venere 21.11 doneće puno lepih vesti, upoznavanja, pozitivnih socijalnih dešavanja, poklona, lepih reči i veoma povoljnih prilika kroz putovanja, učenje. Opozicija Venere i R Marsa 1.12. doneće jake strasti, veće finansijske troškove, pojačanu ljubomoru i puno flerta. 

Sekstil Venere i Saturna 2.12 može doneti obnovu i kontakte sa osobama iz prošlosti, ali ipak mirniji, stabilniji period pun poverenja, odgovornosti, zajedničkih planova i veza koje mogu imati i veće razlike u godinama. 4.12. kvadrat Venere i R Neptuna nosi zaljubljivost, ali puno maštanja, nerealnosti, idealizacije, ali mogućih razočarenja ili psiholoških kriza oko ljubavi. Treba pripaziti na novac, jer su mogući gubici! Takodje treba pripaziti na izdaje i emotivne manipulacije! 

Kvadrat Venere i Jupitera 9.12. može doneti naivnost, sklonost preterivanju u svemu, ali i sklonost prevelikom emotivnom davanju, trošenju, lošim procenama ili većim očekivanjima. U porastu sklonost luksuzu ili finansijskoj nemarnosti. Trebalo bi pripaziti na novac i podele, jer može dolaziti do pojačanih troškova. 


Rani jutarnji časovi dosta hladni zbog opozicije Meseca i Saturna mogu doneti preosetljivost srčanih bolesnika, ali i veća opterećenja nekih neuspeha u prethodnim danima. Od 13:13 Mesec i R Mars u sekstilu mogu povećavati akciju, samopouzdanje, dosta aktivnosti, ali bolje raspoloženje. Biće brzopletosti, ali ipak i neke privlačnosti koja će se osećati u vazduhu. 

Od 14:28 pred nama je i Poslednja Četvrtina Meseca na 24 stepenu znaka Lava u kvadratu sa Suncem u znaku Škorpije, prva faza posle Pomračenja Meseca, a faza pred Mlad Mesec sledeće nedelje. Ova faza pojačava emocije, potrebu za zabavom, ali može doneti izazove na polju banaka, berzi, kao i preosetljivost na polju finansija. Možete imati mogućnost da otkrijete nešto spontano, što može puno toga promeniti u vašim daljim planovima. U povećanju rivalitet, ljubomora, problemi sa kičmom, vidom i genitalijama. Trebalo bi pripaziti na reči, ali i koncentraciju u saobraćaju. Pojačane brige i izazovi kroz polje prijatelja, kašnjenje planova, ali potraga za duhovnim mirom biće veoma intezivna. Ova faza neće biti tako laka Lavovima, Vodolijama, Škorpijama i Bikovima jer može doneti dodatne probleme i izazove. 


Srećan trigon izmedju Merkura iz znaka Škorpije i retrogradnog Jupitera iz znaka Riba donosi vesele misli, dobrotu, pozitivne misli, odličnu organizaciju, odlično vreme za ispite, učenje, putovanja, društveni život i prijatelje, proslave, šire poglede, okrenutost veri i optimizmu, i poruci " Dobro misli - dobro će ti se vratiti"!. Ovaj aspekt je na snazi od 16:44 i pokreće neke dobre vesti ili važna rešenja. Može biti veoma povoljan za nove projekte. 



Srećno - Astro Luna


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski