среда, 30. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -30.11.2022.- Prva Četvrtina Meseca 

Mesec od 1 sat posle ponoći u romantičnom, vodenom znaku Riba. Mala konfuzija, unutrašnji nemiri, neka suočavanja koja mogu proći kao okean i emotivni talasi koji vibriraju izmedju radosti i potištenosti. Intuicija pojačana, pa možete osetiti šta će biti u narednih 15 minuta.  Ipak i pomalo zaljubljiva, boemska energija, sa puno pesničkih poruka, a sa druge strane imaćete utisak da vam zapravo ništa nije jasno. Ni gde krenuti. Snovi pojačani, a energija koja nosi nagle vibracije srca, ali meteropatske promene. Pogledi koji sve govore i nekakva čudna telepatija i nedostajanje. Neobična osećanja. 

Ono što danas može da nam pomogne je sekstil izmedju planete Merkur i Saturn. Ipak ćemo negde pronaći smisao, koncentrisati se na obaveze, konkretizovati šta je potrebno, odraditi do kraja ono što smo započeli. Ovaj aspekt nosi i odgovornost i mudrost, ali strpljiv rad i na kraju dobre rezultate. Svakako da smanjuje i stresan aspekt izmedju Merkura i retrogradnog Marsa, gde se danas oseća neka mirnija energija, iako malko izgubljena. Verovatno vam se desilo da krenete po jednu stvar, a kupite drugu ili krenete da završite jedan posao, a desi vam se par sitnijih. Negde iako može biti vraćanja, na kraju će se završiti kako ste planirali. Ono što je zanimljvo za današnji dan je i Prva Četvrtina Meseca na 8 stepenu znaka Riba u kvadratu sa Suncem iz znaka Strelca. Mesec će se naći na fisnoj zvezdi Skat koja ipak donosi zaštitu, mirnije misli ili sklonost da naučite kako da smirite misli. Bez obzira što vam se može učiniti da je sve maglovito, ipak danas možete dosta toga naučiti. Spontane reakcije, puno mašte, pa vraćanje u realnost, ali jake duhovne vrednosti, kreativni poduhvati mogu biti u prvom planu. Biće važno doći do istine, ali povezati neke tajne signale u emotivnim odnosima. Ova lunarna faza do Punog Meseca 8.12. može doneti osetljivost, idealizaciju, povremenu apatičnost i umor, pa je preporuka da se dobro naspavate i regenerišete pomoću raznih tehnika. Iako ne možete odmah dobiti odgovore na sve što vas muči, univerzum širi ruke i nagradjuje sve ono koji mu veruju. 

U porastu kroz ovu fazu mogu biti zdrastveni problemi( hronicni umor, alergije, disajni organi, loša krvna slika), ali i povećane skrivene namipulacije, laži izdaje. Ribe, Device, Strelčevi i Blizanci mogu osećati ovu fazu kroz neki vid ranjivosti( poslovni odnosi, komunikacija, gubitak optimizma, osetljivost kroz dogovore i emotivne odnose).Ukoliko imate potrebu da naredna dva dana provedete u samoći, radu na sebi to može prijati. Odlično vreme za psihoterapiju i traženje pomoći.

Kraj ovog dosta izazovnog meseca mnogi mogu završiti sa važnim lekcijama koje će dobiti na oslobadjanju tek malo kasnije. Postojaće osećaj nekog žala ili osećanja da nije trebalo tako da bude. Budite dobro - Astro Luna

уторак, 29. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -29.11.2022.


 Mesec posle ponoći u sekstilu sa Venerom može pokrenuti neku kreativnost, ali nova interesovanja, kao i ljubav i posebnu vezu sa univerzumom. Negde danas možemo da upijamo neke poruke, iskustva drugih, mudre poruke, negde ćemo biti u potrazi za novim informacijama, ali onom rečenicom da nam neko kaže" Slušaj biće sve u redu". Danas je prilično povećana kritika koja prelazi u ozbiljnu destrukciju i ljutnju praćenu opozicijom Merkura i retrogradnog Marsa. Možda vam se učini da ne možete doći do reči u većem okruženju, i da osećate neku iritaciju, ili da ste toliko umorni već na početku nedelje, da bi samo negde čutali i meditirali. 

Od 1:50 Mesec u kvadratu sa svojim vladaocem Uranom može pojačavati noćnu nervozu ili znojenje, ali i naglu nervozu, osetljivost preko uredjaja, ali pojavu zemljotresa, napetosti u medjuljudskim i partnerskim odnosima, možda neke čudne snove. 

Mesec u praznom hodu od 5:30am - do kraja dana može danas prilično usporavati stvari, a uz opoziciju Merkur/ Rx Mars to nećemo lako podnositi. Ukoliko danas očekujete da dobijete lako odbravanje, ocenu, savet, moram odmah da vam kažem da od toga nema ništa. Danas je pametno osloniti se na sebe i uložiti mnogo muke i truda u sve što budete započeli. Biće i prolaznih situacija gde ćete pomisliti da je sve protiv vas ili da vas drugi uopšte ne razumeju. Svadje i pretnje u saobraćaju, povećane nesreće, ali povećanje nasilja po školama posebno pojačano pod ovim aspektom. 

Od 7:32am nešto dinamičnija situacija prepuna novosti, ali i akcije i tu se može dosta toga odraditi. Dobro vreme za vežbanje i učenje. I Merkur može davati Mesecu malo samopouzdanja, iako danas sve može da se odvija malo kampanjski. Danas posebno treba dobro razmisliti o svakoj odluci, a posebno o rečima, jer se u ljutnji može reći svašta. Da ne bude posle kajanja...

Konjukcija Mesec Saturn kroz znak Vodolije oko 8h može smetati posebno starijim osobama i povećavati osećanje usamljenosti, pritiska, loše cirkulacije, osećanja udaljavanja i nerazumevanja. Brige i opterećenja oko prijatelja, ali osećanje da se osećate potpuno van nekog trenda, kao i osećanje neke tuge mogu doneti osećanje neke potištenosti. 

Ipak, ovaj dan može doneti iznenadjenja, iako će se smenjivati razna osećanja, od tuge, jake ambicije, dokazivanja, emotivnih previranja, ali najviše osetljivosti kroz uticaj drugih. Danas nas ne može baš puno iznenaditi. Ako bi se vratili u prošlost, ovaj datum je nekad bio ponos nacije, ali me je podsetio na jednu odličnu astrološku kartu države koje više nema. 

Posebna preporuka: Trebalo obratiti pažnju jer veoma teška opozicija izmedju Merkura iz znaka Strelca i Rx Marsa iz znaka Blizanaca može doneti veliki bes, ljutnju, destrukciju, jake svadje, provokacije, ogovaranja, a posebnu napetost kroz vesti, dokumenta, saobracaj, škole, decu i veliku jurnjavu koja može prelaziti u eksplozivnije epizode. Posebno ovog dana izbegavajte bilo koji vid rizika, jer postoji mogućnost nesreća, opekotina, povreda i neprijatnih situacija!  Smirenje možete naći u fizičkim aktivnostima i nekoj vrsti različitih psiholoških tehnika. Ako pak ne možete promeniti stvari, prihvatite ih jer pripadaju sadašnjem vremenu. Uglavnom će biti problem, jer ćemo ili razmišljati o vremenu pre i vremenu koje dolazi.  Ako pak doživite nešto neprijatno, razmislite da to nije vaš problem, već druge strane. Veoma osetljivo vreme za komunikaciju koja može biti navaletna, sklona ubedjivanju u pogrešne argumente. Zbog toga svoju dušu morate usmeriti prema svojim ciljevima. Malo flegmatičnosti danas nije naodmet...Budite dobro - Astro Luna

 понедељак, 28. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -28.11.2022.


 Ovu poslednju nedelju novembra započinjemo sa uticajem Meseca u znaku Vodolije. Promene, promene nam trebaju. Negde nije lako promeniti navike. Biti svestan mana, nalaženje uzroka, i pokrenuti to što treba menjati. Medjutim, moram da vam kažem da ove nedelje imamo podršku univerzuma da sve ono što je teško započeti, a time i promeniti, možemo uz veliko strpljenje i pre svega istrajnost. 

Ovu nedelju treba započeti bez suvišnih reči i samo po principu, manje priče - više rada i truda. Svakako, da Mesec aktivira radoznalost za nešto novo, a ako danas unesete nešto novo u svoj ormar, dom, kancelariju, sigurna sam da ćete se osećati bolje. Zato krenite u akciju!

Mesec i Sunce u odličnom sekstilu od 9:57am mogu doneti vreme optimizma, dobre energije, misli, dobrog početka nedelje i mogućnosti da dobro isplanirate ovu nedelju. Ovo može biti pozitivan aspekt kroz kolektivna dešavanja. Držimo pesnice i našoj reprezentaciji kojoj će trebati mnogo truda i dobre koncentracije, medjutim nebo je danas jako dobro da se nešto pozitivno promeni ili dobijemo neku nadu za dalje. 

Danas nebo može biti veoma naklonjeno autentičnim, originalnim i hrabrim osobama. Možete biti dobar primer drugima, ali i pozitivno za prenošenje znanja. Ako ste se poslednjih dana olenjili, svakako danas možete pokrenuti dobre stvari za sebe. Pokušajte da lakše podnosite gužve i dnevni stres ili da pokušate da ga ignorišete. 

Ukoliko danas planirate da obavite nešto što vam duže stoji - povoljno.

Vremenske prilike mogu lošije uticati na reumatske bolesnike, a u osetljivosti mišići, vene, kolena, kičma.


Izuzetno važan aspekt izmedju retrogradnog Marsa i Saturna na snazi je od 18:57- koji nosi dugotrajne ciljeve, istrajnost, potrebu i samu sugestiju da uložite kompletnu energiju u projekte ili stvari koje su vam važne, ali i vreme koje je idealno za dijete, samodisciplinu, prelazak na zdraviju ishranu i hrabre nove korake. Morate rizikovati i izaći iz crte ležernosti ako očekujete neki napredak u narednom periodu. Uložen trud može uticati na samopouzdanje i sklonost emotivnoj stabilnosti. Veoma značajan aspekt za studente, ali sve one koji u narednom periodu žele da pokrenu najbolje iz sebe. Trigon izmedju Rx Marsa i Saturna je na snazi od 18:57 sve do 3.12.
Inkonjukcija izmedju Venere iz znaka Strelca i Rx Urana iz znaka Bika itekako može doneti nagla uzbudjenja i promene koje se mogu desiti u vašem ličnom životu! Može biti i neke drame pomešane sa euforijom, ali mogućnost da uvedete neke promene u vaš odnos je preporučljiv( više tolerancije, razumevanja, podela, razgovora).


Srećno - Astro Luna

субота, 26. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -26/27.11.2022.


 Poslednji vikend u Novembru. Pod uticajem smo Meseca u znaku Jarca, pa neki osećaj usporenja, veće kontrole i razmišljanja šta bi to mogli da uradimo što smo ovog meseca/ nedelje propustili. Razmišljanja o nekim nedostacima i onome što možemo pripremiti kao osećaj motivacije za buduće dane. Negde u nekom osećaju preskakanja, od razmišljanja tri koraka nazad ili tri koraka napred, manje u osećanju trenutnog datuma i meseca. Vreme kada naša duša traži neku osamu da bi pokrenula i stare rane i regeneraciju istovremeno. U osetljivosti kosti, ali mnogi problemi na koje nailazite trenutno mogu biti posledica neke emotivne epizode od pre. Danas će nam prijati podrška ili neki adrenalin da nas naglo pokrene. Manja flegmatičnost ili ignorisanje autoriteta ili svih onih koji bi nam sami dali savet. Ipak, danas nije tako loše čuti šta drugi imaju da kažu, jer dan donosi mudre misli koje mogu kod vas lično pokrenuti nešto dobro. 

Subota 26.11. neće nositi nijedan aspekt Meseca i ovo je dan bez aspekata sa drugim planetama, medjutim to ne znači da će danas biti jako dosadno, čak naprotiv možemo aktivirati sve što smo propustili negde. ... Negde nebo želi da se odmori i prepusti vama da sami kreirate svoj dan. U povećanju sklonost vraćanju na prošlost, ali obnovi starih poslova i kontakta. Ipak, vikend deluje sklon ozbiljnijim mislima, opterećenjima i sklonosti usamljenosti. Vremenske prilike mogu uticati da se ljudi osame.

Nedelja, 27.11 - nosi realtivno budjenje, kao i sklonost završetku svega što je stajalo u protekla dva dana. Ovo može biti čak produktivan dan za one koji rade, ali dan koji nosi jače ambicije i samodisciplinu. Mesec od ponoći u trigonu sa R Uranom može doneti prijatna iznenadjenja, nagle susrete, neke neobične i neočekivane emotivne situacije ali ideje za posao, ali osećanje veće slobode. 

Sekstil Meseca i R Neptuna od 11:10 nosi vreme inspiracije, mašte, završetka starih poslova, podrške ili pomoći starijih, ali odlične intuicije i dobro vreme za sportske i kreativne aktivnosti. Konjukcija Meseca i Plutona od 17:44 nosi ubedljivu, snažnu energiju, ali vreme podsećanja i razmišljanja o mesecima unazad ili gledanju slika od ranije, i analiziranja gde se napravila greška i da li je nebo raspoloženo za neki primirje. Od 21:12 Mesec u sekstilu sa Jupiterom može posebno doneti vreme zabave, dobre zarade, povoljnih vesti i vreme neke veselije energije, ali dobrog planiranja za narednu nedelju.

 Mesec od 23:08 menja znak i ulazi u znak Vodolije gde se pokreće jedna slobodoljubiva, otvorenija, prijateljska energija.Mesec će boraviti u znaku Vodolije do 30.11. Potreba da se nešto menja, uvodi kao novo, ili da se pokrenu neki izazovi može biti značajna. 

Inkonjukcija Merkura iz znaka Strelca i retrogradnog Urana može loše uticati na koncentraciju, pamćenje i doneti jednu konfuznost. Neće biti neobično da tokom vikenda neke stvari odlažemo ili obnavljamo koje su stajale. Pratite svoj osećaj jer vam može ukazivati na rešenje problema, posebno ukoliko se budete suočavali sa problemima vezanim za papire, komunikaciju i dogovore. U povećanju jaka napetost, pa je preporuka bez žustrine i nestrpljenja. Posebno treba voditi računa koje odluke donosite!


Lp i produktivan vikend - Astro Luna


 


петак, 25. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -25.11.2022.


 Petak, 25.11. u većem delu dana nosi uticaj Meseca u znaku Strelca, ali malo haotičniju energiju. Verujem da ste navikli na gradske gužve, čim stigne lošije vreme da sve ide sa kašnjenjem, ali danas je potrebno malo više strpljenja za sve. Ako možete, ostavite veći deo obaveza za početak sledeće nedelje, ako ne možete razoružajte se strpljenjem. 

Iako dan počinjemo sa nešto mirnijim aspektom izmedju Meseca i Saturna koji može uticati na samodisciplinu, mirnije poglede na život i objektivnost, Ipak,  što jeste neprijatnije je opozicija Meseca i retrogradnog Marsa na snazi od 7:30am koja može nositi osećanje veće uznemirenosti, pojačane svadje, sukobe, nezgodne situacije, neprijatnosti kroz saobraćaj, brze i negativne reakcije, probleme sa okruženjem i ljutnju. Iz tog razloga ako to znamo, potrebno je da dan započnemo energičnije, ali smirenije sa izvesnim i brojanjem do 100 i sa konkretizacijom naših planova. Posebna preporuka je distanca od negativnijeg okruženja ili osoba koje vam mentalno ne prijaju. Može dolaziti do roditeljskog ili emotivnog nerazumevanja koje može preći u veće sukobe. 

Iako smo u fazi Mladog Meseca, Mesec  do njegovog prelaska u znak Jarac prima i nešto osetljiviji aspekt sa planetom Neptun koja je retrogradna( vreme od 10:25am) i može iz jedne brze, ljute energije doneti vreme osećanja umora, konfuzije, preosetljivosti na sitnice, ali da lične stvari mogu uticati na promenjivo raspoloženje. Ovo vreme traži mir, koncentrisanje na ono što je bitno i čuvanje sebe. Vremenske prilike neće pogodovati baš mnogo senzitivnijim osobama, ali mogu uticati na promenu planova i izvesnu crtu uspavanosti. Osećanje idealizma i mašte možete pretočiti u samostalni rad ili pratiti osećaj šta vam je danas potrebno. Najvažnija stavka je izbegavati uticaj drugih, i danas ipak ispratiti svoj bioritam. Dobro vreme da sebe  nahranite dobrom muzikom, pokrenete unutrašnje ideje, malo ispratite svoja osećanja i proverite šta to na vas utiče? 

Od 20:22 Mesec u Strelcu će se naći u kvadratu sa svojim vladaocem znaka Strelca Jupiterom gde se povećavaju nesporazumi, apatičnost, nagle oscilacije u raspoloženju, i znate ono kad ustanete i osećate se drugačije, ali ne znate tačno da objasnite šta vam fali. Ovo može biti i vreme nekih očekivanja, maštanja, ali stajanju u mestu ili trošenja novca na nešto što vam uopšte nije potrebno. Danas može biti neprijatnih vesti vezanih za svetska dešavanja, ali i nekih  neobičnih dešavanja na polju sporta. Možemo biti umorniji od čekanja u redu, kupovina, gužvi u saobraćaju i trebaće nam jedan mirniji vikend da se regenerišemo, svako na svoj način. U povećanju nemoral, loši postupci, ali opravdanja na tu temu. 

Danas je na snazi Black Friday. Juče sam baš pričala sa jednom poznanicom kako smo mi došli do toga da nam je to nešto bitno i važno, ali da ne budem stroga i nerealna imala sam momente kad sam našla i bila privučena nekim sniženjima tog praznika. Meni iskreno da vam kažem uopšte današnji dan ne deluje idealan za neku kupovinu i sniženja, ali ne morate da me slušate. Ako prosto želite nešto da kupite i pronadjete, poslušajte sebe. Samo je preporuka nemojte da se " zalećete".


Mesec menja znak i prelazi u znak Jarac od 22.19 u kome će boraviti do kraja vikenda. Vreme neke mirnije energije, podsećanja, ušuškanosti i manje nostalgije, po principu " Znaš kako je to nekad bilo". Veče i nije tako loše da prokomentarišemo jučerašnju utakmicu ili da započnemo neku političku temu, i da malkice izadjemo iz kuće, iako je sva naznaka da sve miriše na ranu zimu i prvi sneg. 

Budite danas kreativni i verni sebi :-))Astro Luna
четвртак, 24. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -24.11.2022.


 Četvrtak, 24.11. dan Jupitera nosi blagoslovenu energiju praćenu i uticajem Mladog Meseca, ali glavna vest danas je i svakako da Jupiter koji je od 28.07. ove godine retrogradan kreće direktno od ponoći od 28 stepena znaka Riba. Prelazak Jupitera u znak Ovan po drugi put očekuje se od 20.12. Energija danas i vladaoca Meseca ide u smeru plemenitih poduhvata, prihvatanju vrlina i mana, ali nekom unutrašnjem budjenju i prepoznavanju prioriteta i emotivnoj zrelosti u odnosu na svoje odluke. 

Ovo može biti vreme rasta, ali i Božijih poklona. Univerzum nudi bolja rešenja, ali traži od vas da uložite energiju u ono što verujete. I sam mlad mesec ima poruku iako stvari deluju pozitivno, nema opuštanja, u sve se mora uložiti ozbiljniji trud. Jupiter je baš pred Mlad Mesec bio u mirovanju, ali i još uvek malo konfuznoj energiji gde postavljamo pitanje čemu treba da se priklonimo, kad život tera na materijalno, a mi želimo emotivno duhovno? Svakako da direktan uticaj Jupitera u vrlo dobrom položaju poslednjem znaku Riba može do kraja godine da nas donese period mira, ali nekakvog optimizma koji ćemo sami osetiti svako na svoj način, i tako u miru i odluka i želja za koje smo svesni da nisu bile dobre i da su nam potrebne. Nikako pod uticajem drugih, već kroz spontani nivo.Po principu:  Želim da omršam, počnem da vežbam..

Ja želim da se aktiviram na socijalnom ili profesionalnom nivou, jer osećam da sada sam potpuno spreman za nove izazove i ono što mogu da dam. 

Ja želim da radim ono što volim, i da imam ponovo osećaj zadovoljstva. 

Pri tome ovi primeri su individualni, i nemaju veze sa kolektivnom slikom. Jupiter jeste srećna planeta, ali trenutno postoji sukob izmedju uticaja drugih i njihovih problema koje se prenose, kao i osećanja hroničnog generalnog umora medju ljudima. Medjutim, budite strpljivi i vaše vizije, želje se mogu otvoriti spontano i videćete kako stvari mogu biti drugačije. Svakako, ovo je dobra vest jer pokreće naše unutrašnje želje i intezivnu podvesnu stranu, maštu koja nije nemoguća, kreativne i skrivene sposobnosti za koje možemo biti spremni da ih stavimo u prvi plan. Jupiter u Ribama donosi i odlično vreme za meditacije, molitve, psihologiju, razne vrste seansi koje traže intimnost i pomoć.

Ovaj uticaj neće prijati onima koji su mentalno i duhovno ograničeni ili onima koji traže instant i laka rešenja, onima koji nemaju veru i previše su okrenuti globalnoj kritici, ali i materijalizmu i sebičnosti. Četvrtak inače nosi jednu srećnu energiju jer će Mesec biti u pozitivnoj konjukciji sa tranzitnom Venerom i Merkurom i nosi puno vesti, poklona, kupovina, odlično vreme za trgovinu, uvoz, učenje, ali i ljubavne ponude.

Mesec i Venera u konjukciji u jakom zagrljaju od 14:27 nose jednu sjajnu energiju sreće, zadovoljstva, poklona, ulepšavanja, zanimljivih upoznavanja, susreta, zaljubljivanja, i estetsku energiju. Ako danas planirate neku vizuelnu promenu - odlično vreme. Pozitivno vreme za kupovine, ali posredovanja, obrazovanje, ali naglasak je najviše na ljubavi. U povećanju veze i druženja.

Mesec od 15:50 u konjukciji sa Merkurom nose otvorenu, iskrenu mentalnu stranu pomešanu sa emocijama. Odlično vreme za emotivne razgovore, važne vesti u vezi sa dnevnim aktivnostima, decu, hobije, pisanje, učenje, potpsivanje važnih papira, nekretnine, kontakte sa državnim institucijama ili lakom dolasku do istine, ali popodnevni časovi nose i dosta komunikacije, sms poruka i pozitivnog radoznalog pokreta u nešto novo.

Danas navijamo i za naše momke na Svetskom prvenstvu u fudbalu, pa nek je srećno:-))Astro -Luna
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski