уторак, 6. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -6.12.2022.


 Mesec u znaku Bika do 21:50 kada prelazi u znak Blizance pa je pred nama dinamična energija, prepuna vesti, okrenutosti društvenom životu, medijima, društvenim mrežama, rodjacima i ipak nekoj akciji.. Iako Mesec do 7:30am može doneti umor, usamljenost, osećanje blokade i napora, relativno ćemo ovog dana imati stabilne aspekte Meseca sa Neptunom, Plutonom i Jupiterom, pa sve što budete radili može nositi odličnu viziju, prodornost i neka sreća može potpomoći završetku obaveza. Emocije veoma intezivne na početku nedelje. 

 Kvadrat izmedju Merkura i Jupitera od 8;06am nosi  i osećanje loše koncentracije, razdora izmedju želja i trenutnih mogućnosti, loše procene, preveliko davanje i mentalno trošenje.Mogu postojati velike nade u nešto novo. Bitno je da se skocentrišete na ono što vam je važno i da izbegavate detaljisanje, kao i čuvajte se grešaka u stvarima koje dobro poznajete. Bilo bi jako dobro da ovog dana ne obećavate više nego što možete, jer može doći do mentalnog opterećenja usled odredjenih rokova. Preporuka univerzuma je ne podcenjivati sebe! Vreme do 16h može doneti ili osećanje rutine, dosade, naglih promena raspoloženja, loše organizacije ili da radite nešto u čemu ne uživate. Mogu vam misli lutati na više strana ili možete započinjati nekoliko stvari odjednom, ali da sve ostane polovično. Vrlo je važno ići korak po korak, ali ako pak vidite da stvari ne idu najbolje po vas, bolje je ostaviti za naredni dan kada budete imali bolju energiju. 

Mesec će u popodnevnim časovima kroz trigon sa Plutonom doneti mogućnost da imate mogućnost da nešto rešite što vam stoji kao opterećenje( novac, bitna obaveza, sastanak, pregled), ali i sekstil sa planetom Jupiter od 20h može doneti ipak vreme blagostanja, srećnih okolnosti i boljeg raspoloženja. 

Merkur menja znak i ulazi u kardinalan, ženski znak Jarac od 23:09( prva senka 12.12.-29.12., retrogradni hod do 18.01. i druga senka do 6.02.).  Merkur će boraviti u znaku Jarca do 11.02.. a nosi ozbiljnije misli, odgovornost, pesimizam,ali ipak nešto bolju organizaciju i upornost. On mnoge od vas može naterati da se disciplinujete i budete čvršći u stavovima! Ovo može biti vreme podsećanja, obnove, ali i veće realnosti i dubljeg razmišljanja o prošlosti. Kontakti sa osobama iz prošlosti, pokretanja nečeg što je stajalo dugo, osećanje veće zrelosti ili osećanje puno planiranja biće veoma izraženo. Ipak, Merkur se ne oseća najbolje u znaku Jarca jer može izazivati tugu, opterećenje, depresivnost ili zahtevnost i samokritičnost. 



Srećno - Astro Luna



недеља, 4. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -5.12.2022.


 Nova nedelja je pred nama, sa izazovnim Punim Mesecom 8.12., ali prelaskom Merkura i Venere u znak Jarac. Negde ćemo morati da napravimo bolju kontrolu i organizaciju u naš život, ali da se uozbiljimo da završimo godinu sa što manje opterećenja( to je preporuka). Nedelja koja je pred nama svakako nosi i preterano materijalno, mentalno i emotivno trošenje, kao i vrlo nepromišljene reči, reakcije, znate ono po principu" u pogrešno vreme na pogrešnom mestu" pa svakako treba ući u ovu nedelju sa pokretanjem novih ideja, kreativnošću, boljim razumevanjem svojih potreba, ali i drugih, i nekom bazom pravljenja opšteg kompromisa. 

Nedelju počinjemo sa uticajem Meseca u znaku Bika, pa potreba za sigurnošću, emocijama, maštanjem, hedonizmom, kupovinama i trošenjem novca mogu biti u prvom planu. Uticaj Venere u znaku Strelca  u kvadratu sa Neptunom koji je krenuo direktno može doneti mnogo idealizma, ali i prilične konfuzije. Negde se moramo malkice vratiti u realnost i pokušati danas biti objektivni. Razočarenja, loše procene, osećanje manje podrške od strane drugih mogu biti povećani i danas. 

Danas Mesec može da nam pokrene  i potrebu za hranom i slatkišima, jer konjukcija sa Rx Uranom može nositi i neki pad šećera/ pritiska ili pojačan hromonski stres usled obaveza ili emotivnih dešavanja. Danas je jako pozitivan dan da budete kreativni u stvarima koje volite i koji vam idu, i da izaberete vreme kako ćete se opustiti kroz neki talenat ili hobi. Bilo bi dobro ako možete da ne lenčarite, jer ćete imati onda puno samoanaliza i osećanja nekakve psihološke slabosti. Ako možete oslonite se na sebe, jer pomoć drugih neće doći u vreme koje vi želite. Imamo danas i kontakt Meseca i Severnog čvora koji može doneti da imamo potrebu da bacimo sve što nas je povredilo ili unazadilo prethodnih dana/ meseca i da okrenemo novi list. 

Može biti dobro vreme da nešto novo pokrenete ili skupite hrabrost da se suočite sa nečim što vas je zabolelo. Neki čudan optimizam pomešan sa pojačanim unutrašnjim tenzijama, sa oscilacijama izmedju zaboravnosti i ambicija. 

Iako smo u nedelji koja može doneti velika suočavanja, početak nedelje može nositi neku naglu sreću koju vi sami možete pokrenuti svojim radom i trudom. 

Emocije jesu ranjivije, ali kod onih koji imaju stabilan odnos, hrana, uživanje i maženje može doneti lepu povezanost, dok kod onih koji prolaze težak period, bolje vreme da odleže, stave tačku i krenu napred. 

Mislite danas malo više o sebi. Danas možete iznenaditi sebe koliko možete. Neće vam trebati pohvale. Pohvalite sami sebe. Idealno vreme da kupite kućnog ljubimca ili nešto što vam može doneti snagu i naglu sreću.



Lp početak nedelje, Astro Luna

субота, 3. децембар 2022.

Dnevna doza Lune 3/4.12.2022


 Ne znam za vas, ali ja sam se osećala sinoć kao da me neko dobro prebio. Moj takmičarski duh vezan za moj podznak pravio je baš žarište, a moj znak voli svoj narod, pa eto ti reakcije i emocije. Morala sam da se ispraznim gledajući ozbiljnu nepravdu i pojavu fašizma, i sada sam dobro.

 Lepa stvar je juče bio moj razgovor sa vama na instagramu i posle razgovora sam razmišljala koliko mi to prija i koliko je to vredno ne samo za moj posao, nego kontakt sa ljudima koji vole vaš rad i samu astrologiju.

Ali danas je nov dan. Subota, 3.12. nosi pozitivne aspekte Meseca. Mesec iza ponoći u pozitivnom aspektu sa Suncem može doneti dozu optimizma, dobre energije, balansa izmedju duše i tela, osećanje pokreta. Važniji aspekti tokom ovog dana su od 14:12 su sekstil izmedju Meseca i vladaoca retrogradnog Marsa koji mogu pokrenuti borbenost, hrabrost, smelost, intezivne i jake energije, srećno vreme da se baš pokrenete i nešto dobro uradite za sebe. Možete i započeti nešto novo i da vam to daje dozu sreće. Samo danas ne treba stajati u mestu i čekati da nešto padne sa neba. 

Sekstil izmedju Meseca i Jupitera od 18h posebno nosi dozu zaštite, ko radi i dobro vreme za zaradu, neke korisne razgovore i sastanke, kontakte sa inostranstvom, dobro vreme za učenje ili edukaciju, a ceo dan je odličan za sport ili fizičke aktivnosti. Danas posebno možete prepoznati lične priroritete, koje možete staviti na planer svojih ciljeva u ovom mesecu.

Ja sam vam u ins live i preporučila da je ovaj mesec odličan za planiranje i postavljanje konkretnih ciljeva. Izbegavajte da idete okolo naokolo, ili to možete i odmah pokrećete ili niste spremni i čekate pravo vreme za sebe. 

Trigon izmedju Meseca i Merkura i Venere od 21:55 nosi vreme odlično za izlaske, zabavu, društvene odnose, putovanja, a u ovo vreme mogu stići i neke važne vesti, i može biti jako dobro vreme za trgovinu, prodaju, konstruktivan rad, pisanje, koncerte i sl. Sve u svemu tokom celog dana imamo podršku Meseca koji treba da se okrene ličnom razvoju i osluškivanju svojih želja. Retrogradni Mars nosi definitivno osećanje promenjivosti u našim mislima, pa ako vam krene sumnja, strah, samo promenite energiju! Posebno srećno vreme za upoznavanja, ljubav. 


Nedelja, 4.12.- od 1 sat posle ponoći donosi da Neptun kreće direktno sa 22 stepena znaka Riba. Njegov direktan uticaj pokreće da se suočite sa maštom, strahovima i unutrašnjim problemima i negde pomognete sebi. Svakako pokreće kreativne sposobnosti i dolazak do istine. U porastu veće duhovne vrednosti. ( Sa pokretanjem Neptuna direktno, na nebu ćemo imati dve retrogradne planete Mars i Uran). Da vas podsetim Neptun je krenuo retrogradno od 28.07 ove godine. Njegovo direktno kretanje može doneti jaču povezanost sa sopstvenom sudbinom, iako možemo još imati kolektivne maglovitosti.

 


Jutarnji časovi mogu biti praćeni osetljivim aspektom izmedju Meseca iz znaka Ovna i Plutona, ali posebno kvadrata Venere i Neptuna koji donosi iskrivljenu sliku vašeg odnosa, sumnje, neiskrenost, preveliku idealizaciju i naivnost. Opreznost sa novcem i ličnim stvarima, ali obratite pažnju na obećanja od nepoznatih osoba! Emotivni odnosi magloviti! Neki vid destruktivnosti sa jedne strane i velike senzitivnosti na psihološkom nivou može voditi emotivnim " bolestima"  i forsiranju ili preteranom žrtvovanju ka nečemu što sami osećate da ne ide. Ovi aspekti lakše mogu ići kroz posete, kreativniji, duhovniji rad, meditacije ili nešto sl. Vrlo je važno da odpustite stare rane i da prihvatite stvari kakve jesu, ali da pokušate da budete objektivniji i da ne pravdate loše postupke drugih. Veoma je važno kome se poveravate i kome možete verovati, jer u porastu mogu biti prevare/ izdaje, poročnost, mazohistička dela. 

Mesec prelazi u znak Bik od 12:40 i donosi da nedelja može da počne i da se okrenete kuvanju, porodici, hobijima, kućnim ljubimcima i malo dopustite da se odmorite i napunite baterije.  Mesec se dobro oseća u znaku Bika a kroz uticaj i Venere u znaku Strelca može pokrenuti spontane i dobre situacije, plodnost, sreću i sigurnost kroz dom, porodicu i ljubav, kao i potrebu za stvaranjem ili rastom nečega. 



Srećan vikend - Astro Luna

петак, 2. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -2.12.2022.


 Petak, 2.12  od ponoći nosi uticaj Meseca u znaku Riba u sekstilu sa Plutonom koji odiše izuzetno jakom unutrašnjom snagom i osećanjem zadovoljstva, jer možete pokrenuti nešto dobro čime ćete biti zadovoljni. Ova noć je veoma emotivno mirna i može nositi plodnost i sreću u partnerskim odnosima. Jaki snovi, pa bi ih bilo dobro ispratiti. Lak dolazak do istine i svi vidovi istraživanja pozitivni. 

 Kvadrat izmedju Merkura i Rx Neptuna  pokreće od 2:10am  lagarije, manipulacije, psihičke krize, aneksioznost, strahove i povećane nesanice. U porastu velike greške na poslovnom nivou, pa sve treba dobro proveriti. Posebne probleme mogu imati osobe vezane za državne i pravne poslove, kao i uvoz i izvoz. U porastu loša lečenja, osetljivost kroz lekove, poroci, emocionalne krize. Posebno obratite pažnju do ponedeljka šta potpisujete, a odluke pod tudjim uticajem mogu doneti greške. U povećanju kvarovi aparata i povećanje nekakve apatičnosti. Biće teško meteropatama i zavisnicima. U porastu kradje ili gubitak stvari. Pripazite na koncentraciju!

Medjutim lakši aspekti Meseca i Venere mogu ovaj aspekt prilično olakšati jer konjukcija Mesec Jupiter od 3:46am može nositi zaštitu univerzuma, a ako pak prolazite kroz neki mentalni nemir ili nešto nedovršeno kao da će doći do smirenja ili lakših rešenja.  

Sekstil izmedju Venere i Saturna od 4:10am - ipak moze malo smiriti stvari jer donosi mudrije odluke, a ako ste i prošli prethodni stres ipak dobro vreme za ispravke, obnovu nečega ili smirenje u ljubavnim odnosima. Veze započete ovog dana mogu biti trajne i vezane za veće razlike u godinama. Možete imati i mogućnost da zadovoljstvo nadjete u jednostavnim stvarima i učenju. Može biti mogućnosti da pronadjete nešto što ste dugo tražili, ili da nešto obnovite što će vam predstavljati zadovoljstvo.

Mesec menja znak od 5:42am i ulazi u borbeniji znak Ovan koji će najaviti veću dinamiku, budjenje i hrabrost. Ipak vladaoc Mars u znaku Blizanaca u  retrogradnom hodu može pomutiti i danas planove i doneti dosta stresa. Pokušajte da ne budete eksplozivni, nestrpljivi i da dobro razmislite o svakoj odluci. Ceo dan može ipak nositi žurbu i gledanje na sat. U povećanju nesporazumi, ali i špijunaže. Danas iz jedne mirnije, pasivnije energije svakako imamo budjenje, takmičarski duh, medjutim bilo bi dobro ne raspšiti energiju na 10 strana, već ako možete danas odraditi samo manje, ali konkretnije obaveze. 

Sport će biti u centru pažnje sa poprilično dramatike u večernjim časovima i potpunom neizvesnošću, ali jačom borbom nego prethodnih dana. U porastu loše sudijske odluke i osetljivost igrača koji imaju povrede. Ipak neka nada i bolja mentalna spremnost  može doneti iznenadjenja i sreću.



 Lp dan - Astro Luna


четвртак, 1. децембар 2022.

Dnevna doza Lune -1.12.2022


 Ulazimo u nov, ali i poslednji mesec godine. Kada pomislim na Decembar uvek su mi u glavi poklanjanja i kupovina poklona, misao da li će sneg pasti pre Nove Godine, i da li ću završiti sve obaveze. Ove godine tog pritiska nema. Ima akcije, ima stresa, ali nema pritiska. Kao da treba pustiti da sve ide po nekom toku.

O Decembru sam odlučila da vam uskoro dam detaljni izveštaj na mom instangram live, ovih dana. 

Ono što ću izdvojiti kao značajno: 

1. Neptun kreće direktno sa 22 stepena znaka Riba 4.12.

2. Merkur prelazi u znak Jarac od 6.12. u kome će krenuti retrogradno 29.12. sa 24 stepena.

3.Prvi zimski Pun Mesec 8.12. u znaku Blizanaca prilično će pomutiti planove i doneti mnogo gužve, priče i pomalo dramatike

4. Venera prelazi u znak Jarac 10.01. u kome će boraviti do 3.01.

5. Jupiter se po drugi put vraća u prvi Zodijački znak Ovan od 20.12.-16.05.2023.

6. Početak zime, a sa njom prelazak Sunca u kardinalan znak Jarac

7. Mlad Mesec u znaku Jarca na snazi od 23.12.

Sam mesec iz jedne krajnje dinamične energije, pomalo konfuzne i nervozne sa početka meseca, prećiče u period planova, pogleda na ono što smo naučili i prošli, ali onog što smo propustili što možemo uraditi. Imaćemo svest veće vrednosti u smislu da želimo i ovog meseca da nešto uradimo na sebi. Ovo je mesec obnove i vraćanja starih ljubavi, ali sa početka meseca i priličnih razočarenja na emotivnom planu. Imaćemo hiljadu obaveza i priličan umor, ali od druge polovine meseca možemo da se malo uozbiljimo i krenemo u konkretizaciju svega što je stajalo Bilo bi pametno završiti sve važno do 28.12 i onda odpustiti energiju i pripremiti se za Novu 2023.

Prvi dan ovog meseca nosiće uticaj Prve Četvrtine Meseca u znaku Riba, ali da u ovaj mesec možemo ući pomalo maštovito i idealistički i vrlo sanjivo. Kvadrat izmedju Meseca i retrogradnog Marsa od 9:40am može nas probuditi i nekim neprijatnim vestima i energijom, ili pojačanim radom koji može doneti jak pritisak. 



Kvadrat izmedju Meseca i Venere od 10:10am nosiće jednu nesigurnu, ranjivu stranu, ali preosetljivost, umor, osetljivost kroz odnose sa ženama, hormonske probleme ili teško ustajanje. Posebno obratite pažnju na popodnevne časove koji nose potpunu maglovitost i konfuziju, zaboravnost, stres oko sitnijih stvari, slabu koncentraciju ili povezivanje stvari, posebno zbog aspekta Mesec/ Merkur od 15:20.

Konjukcija izmedju Meseca i Rx Neptuna od 16;30 može nositi intuiciju, kreativnost, odlično vreme za lečenje, inače ceo dan je odlian za psihoterapiju, masaže, prirodnu kozmetiku i da nešto uradite za sebe. Moja sugestija ne morate uopšte prvi dan ovog meseca( ako ne morate) krenuti oštro i prodorno, brzopleto, već ako ne morate možete slobodno odvojiti dan za sebe i odmor. Emocije danas tanane sa povremenim izlivima jakog besa i prilično osetljivim aspektima kroz finansije( puno trošenja ili neplaniranih troškova, kupovina, ali i emotivnih konflikata). Razlog tome je i opozicija izmedju tranzitne Venere i Rx Marsa.Brige oko ljubavi, nervoza sa velikim oscilacijama u raspoloženju veoma otvorena. 

Emotivni odnosi koji su već prolazili kroz velike povrede i svadje mogu danas kulminirati pa su u porastu i fizičke povrede i pretnje, pojačanu ljubomoru i velike pritiske. U zdravim odnosima pojačana fizička privlačnost. Veze koje se započinju u ovo vreme mogi nositi jaku strast, ali problem u komunikaciji i sa okruženjem. 

Srećan vam početak novog meseca, meseca velikih sabiranja, ali i mesec mudrih odluka:-))



Astro Luna




среда, 30. новембар 2022.

Dnevna doza Lune -30.11.2022.- Prva Četvrtina Meseca



 

Mesec od 1 sat posle ponoći u romantičnom, vodenom znaku Riba. Mala konfuzija, unutrašnji nemiri, neka suočavanja koja mogu proći kao okean i emotivni talasi koji vibriraju izmedju radosti i potištenosti. Intuicija pojačana, pa možete osetiti šta će biti u narednih 15 minuta.  Ipak i pomalo zaljubljiva, boemska energija, sa puno pesničkih poruka, a sa druge strane imaćete utisak da vam zapravo ništa nije jasno. Ni gde krenuti. Snovi pojačani, a energija koja nosi nagle vibracije srca, ali meteropatske promene. Pogledi koji sve govore i nekakva čudna telepatija i nedostajanje. Neobična osećanja. 

Ono što danas može da nam pomogne je sekstil izmedju planete Merkur i Saturn. Ipak ćemo negde pronaći smisao, koncentrisati se na obaveze, konkretizovati šta je potrebno, odraditi do kraja ono što smo započeli. Ovaj aspekt nosi i odgovornost i mudrost, ali strpljiv rad i na kraju dobre rezultate. Svakako da smanjuje i stresan aspekt izmedju Merkura i retrogradnog Marsa, gde se danas oseća neka mirnija energija, iako malko izgubljena. Verovatno vam se desilo da krenete po jednu stvar, a kupite drugu ili krenete da završite jedan posao, a desi vam se par sitnijih. Negde iako može biti vraćanja, na kraju će se završiti kako ste planirali. 



Ono što je zanimljvo za današnji dan je i Prva Četvrtina Meseca na 8 stepenu znaka Riba u kvadratu sa Suncem iz znaka Strelca. Mesec će se naći na fisnoj zvezdi Skat koja ipak donosi zaštitu, mirnije misli ili sklonost da naučite kako da smirite misli. Bez obzira što vam se može učiniti da je sve maglovito, ipak danas možete dosta toga naučiti. Spontane reakcije, puno mašte, pa vraćanje u realnost, ali jake duhovne vrednosti, kreativni poduhvati mogu biti u prvom planu. Biće važno doći do istine, ali povezati neke tajne signale u emotivnim odnosima. Ova lunarna faza do Punog Meseca 8.12. može doneti osetljivost, idealizaciju, povremenu apatičnost i umor, pa je preporuka da se dobro naspavate i regenerišete pomoću raznih tehnika. Iako ne možete odmah dobiti odgovore na sve što vas muči, univerzum širi ruke i nagradjuje sve ono koji mu veruju. 

U porastu kroz ovu fazu mogu biti zdrastveni problemi( hronicni umor, alergije, disajni organi, loša krvna slika), ali i povećane skrivene namipulacije, laži izdaje. Ribe, Device, Strelčevi i Blizanci mogu osećati ovu fazu kroz neki vid ranjivosti( poslovni odnosi, komunikacija, gubitak optimizma, osetljivost kroz dogovore i emotivne odnose).Ukoliko imate potrebu da naredna dva dana provedete u samoći, radu na sebi to može prijati. Odlično vreme za psihoterapiju i traženje pomoći.

Kraj ovog dosta izazovnog meseca mnogi mogu završiti sa važnim lekcijama koje će dobiti na oslobadjanju tek malo kasnije. Postojaće osećaj nekog žala ili osećanja da nije trebalo tako da bude. 



Budite dobro - Astro Luna

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Архива чланака

Autorska prava

Copyright by Natasa Paunovski